Ekonomik Pazarlama Araçları: İçerik Pazarlama

İçerik Pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Ekonomik Pazarlama Araçları yazı dizimizin bir önceki bölümünde tüm pazarlama araçlarını bir arada tutmanın, küçük bir işletme sahibi için başarılması kolay bir durum olmadığından bahsetmiş, ancak sektörde büyük şirketler ile rekabet etmenize yardımcı olacak ekonomik pazarlama araçları olduğunu söylemiştik. Son olarak da ekonomik analiz araçlarını sizler için sıralamıştık. Şimdi ise pazarlama için büyük önem taşıyan bir diğer unsuru, İçerik Pazarlama araçlarını sizler için sıralayacağız. Başlıyoruz!

1 – WordPress

WordPress nasıl kullanılır

@tr.wordpress

WordPress diğer Web sitelerine göre İnternet’i %27 oranında güçlendiriyor. Bunun nedeni WordPress’in en kolay içerik yönetim sistemi olması -naçizane fikrimiz- ve makul fiyatları ile de bizleri oldukça tatmin etmesi. Kişisel kullanım için ücretsiz olan bu araç, küçük işletmeler içinse en iyi paketini aylık cüzi ücretlerle sunuyor.

2 – Feedly

Feedly nedir

@Feedly

Sosyal bir yapı oluştururken takdir edersiniz ki içerik geliştirmek inanılmaz derecede zaman alıcı olabiliyor (Kendimizden biliyoruz). Ancak böyle bir durumda Feedly, ilgili içeriği arama, düzenleme ve paylaşmanıza yardımcı olmak için imdadımıza koşuyor. Feedly ayrıca Slack ve Trello gibi çeşitli proje yönetimi araçlarıyla da entegre çalışabiliyor.

3 – Grammarly

Grammarly nedir

@Grammarly

Blog yazılarınızı yayınlamadan önce gözden geçirmek için bir kopya düzenleyicisi kiralamak ister miydiniz? İsterseniz Grammarly, utanç verici hatalardan kurtulmanız için can kurtaran görevi görüyor. Bu aracı yazım denetleyiciniz ile birlikte kullanın, yazım hataları ile ilgili sonuçları görünce hoş bir sürprizle karşılaşacaksınız! Premium versiyonunu kullanmanız durumunda da yazınızın çalınmasına karşı da bir denetim yapabiliyorsunuz.

4 – CoSchedule

CoSchedule nedir

@CoSchedule

Kabul etmeliyiz ki içerik başlıkları, yazıya dikkat çekmek için oldukça önemlidir. Başlıklar okuyucuların içeriği tıklayıp tıklamayacakları konusunda belirleyici bir rol üstlenir. İşte Tutarlı İçerik Pazarlama Takvimi üzerine CoSchedule, başlık çözümleyicisi aracı başlıklarınızı sayısal olarak puanlar ve onları daha güçlü bir hale getirmek için önerilerde bulunur. Blog sahipleri için biçilmiş kaftan!

5 – BuzzSumo

buzzsumo nedir

@buzzsumo

İçeriğinizin tıklanma sayısını artıracak harika bir araç daha! BuzzSumo, çeşitli sosyal medya platformlarında en iyi performansa sahip konuları ve içeriği bulmanıza yardımcı olan mükemmel bir araçtır. Rakiplerinize karşı casusluk yaptıysanız da influencerları tespit edebilirsiniz. Rekabette casusluk kaçınılmaz!

6 – Contently

Contently nedir

@Contently

Bu araç, içeriği programlamanıza ve optimize etmenize izin vermenin yanında işletmenizin tam uzunlukta makale ve blog gönderileri oluşturmasına yardımcı olmak için serbest yazarlar da sunar. Contently daha çok kurumsal müşterilere yönelik olsa da, platformdan bahsetmeden bir ‘en iyi’ listesi yapamazsınız.

7 – ClearVoice

ClearVoice nedir

@ClearVoice

Bu araç bir içerik oluşturma ve yönetim platformudur. İşbirliği aracı, profesyonel içerik oluşturmak için serbest yazarlara ve editörlere erişmenizi sağlar. ClearVoice büyük olasılıkla yeni başlayan küçük işletmeler için doğru bir seçim değil, nitekim yıllık bir aboneliğe ihtiyaç duyuyorlar, ancak İçerik Pazarlama oyununuza adım atmaya hazır olduğunuzda aklınızda tutmanız gereken harika bir araç!

8 – Wistia

Wistia nedir

@Wistia

Günümüzde video pazarlaması yanıltıcı olabilmesinin yanında içerik pazarlama bulmacasının önemli bir parçası durumundadır. Wistia ise mutlak favori video aracı olarak karşımızı çıkıyor. Birçok sosyal ve içerik aracı gibi Wistia da analitik, otomasyon ve videolarınızı saklamanız için bir alan sunar. Hangi videoların en iyi performansa sahip olduğunu görmek için Wistia ideal bir kullanıma sahip. Harekete geçirici mesajlaşma özellikleri ile Wistia, videonuz Web’de nerede yayınlanıyor olursa olsun, sitenize trafik göndermek için kilit bir noktada yer alıyor.

Bir sonraki yazımız olan “Açılış Sayfası Araçları” için beklemede kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar