Ekonomik Pazarlama Araçları: Analiz Araçları

pazarlama araçları

Paylaşmayı unutmayın.

Tüm pazarlama araçlarını bir arada tutmak, küçük bir işletme sahibi için başarılması kolay bir durum değil. Küçük bir işletme sahibiyseniz muhtemelen yüzlerceyi bulacak pazarlama araçları için ayıracak personel ya da bütçe kaynağınız yok. Ancak endişelenmenize de gerek yok çünkü pazarlama faaliyetlerinizi optimize etmenize ve sektörün büyükleri ile rekabetinizde size yardımcı olacak birçok ekonomik ve etkili araç var. Tam da bu yüzden bu araçları kullanabilecek birkaç iyi çalışan bulun ve enerjinizi onları maksimize etmek için harcayın.

Öyleyse “Ekonomik Pazarlama Araçları” yazı dizimizin ilki olan “Analiz Araçları”na hep birlikte bir göz atalım.

Google Analytics

google analytics nasıl kullanılır

@sageisland

Muhtemelen Google Analytics‘i duymuşsunuzdur. Bu araç web trafiğinizden ve ziyaretçilerinizden gelen verileri yakalamanızı ve analiz etmenizi sağlar. Etkili bir şekilde kullandığınızda sitenizin kullanıcı deneyimini büyük ölçüde arttırabilir ve dönüşüm oranlarınızı yükseltebilirsiniz.

KISSmetrics

kissmetrics ne için kullanılır

@fameos

KISSmetrics, SaaS işletmeler için potansiyel müşterilerin nereden geldiğini bulmanıza ve yolculuklarını web sitenizdeki olası müşteriden müşteriye haritalamasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. KISSmetrics, pazarlama kanallarınızı optimize etmek, daha fazla müşteri çekmek ve web sitenize ulaştıklarında onları müşteriniz haline getirebilmeniz için gereken önemli verileri size sağlıyor.

CrazyEgg

CrazyEgg nedir

@blog-staging.klaviyo

CrazyEgg‘in ısı haritalama becerileri, ziyaretçilerinizin web sitenizde ne yaptıklarına dair fikir verecektir. Nereye baktığını, tıkladıklarını ve daha da önemlisi, ne tıklamadıklarını size söyler. CrazyEgg ile açılış sayfalarınızı, ziyaretçileri kendinize bağlamanıza ve satış yelpazenizin altına almanıza yardımcı olmak için optimize edebilirsiniz.

Hotjar

Hotjar nedir

@ga1.imgix

Hotjar, WordPress, Instapage ve Unbounce gibi birçok araçla bütünleşen, paket halinde bir analiz ve ısı haritası aracıdır. Hotjar’ın kurulumu son derece kolaydır ve müşterilerinizin tıkladığı yeri görerek web sitenizi tıklamalarını ve sitenize odaklanmaları için web ziyaretlerini kaydedebilirsiniz.

Intercom

intercom nedir

qstartup52

Intercom, müşterilerin nereye takıldığını görmek ve sorunlarını çözmek için hedefli mesajlar göndermenize izin veren bir müşteri mesajlaşma platformudur. Bu araç, bir Saas şirketi iseniz hem web sitenizde hem de platformunuzda iyileştirme alanlarına ilişkin size fikir verir. Müşteri hizmetlerini otomatikleştirerek ve canlı sohbeti aktifleştirerek müşterilerin ilgisini çekebilir ve büyük bir masraftan kurtulabilirsiniz.

Pendo

pendo nedir

@refreshthetriangle

Pendo, ürününüzün bir uzantısı olarak çalışır. Böylece tüm kullanıcı davranışlarını yakalayabilir, geribildirim toplayabilir ve kullanıcılarınıza bağlamsal yardım sağlayabilirsiniz. Kısacası bu araç ürününüzü geliştirmenize yardımcı olmak için sayfa ve özellik kullanımı hakkında sağlam raporlar sağlar.

GoodData

GoodData nedir

@dso7hsslwo1ge.cloudfront

GoodData, bir iş zekası ve veri görselleştirme aracıdır. Kurumsal işletmeler için daha uygundur, ancak her işe fayda sağlayabilecek inanılmaz derecede güçlü bir araçtır. GoodData, sınırlı kaynaklarından yararlanarak BI altyapısını oluşturmak ve sürdürmek yerine, bilgilerinizi işiniz genelinde bilgiler haline getirmeye odaklamanızı sağlar.

ChartMogul

ChartMogul nedir

@blog.chartmogul

ChartMogul, harika bir iş zekası aracıdır. Platform, gerçek zamanlı olarak temel ölçümlerinizi hesaplayabilmeniz için muhtemelen kullandığınız diğer birçok araçla (Zapier, Zendesk, Slack, vb.) entegre olur. Excel elektronik tablolarına elveda demenizin vakti geldi!

“Ekonomik Pazarlama Araçları” yazı dizimizin ikincisi olan “İçerik Pazarlama Araçları” için takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar