Apple Zirveyi Kaybetti! Dünyanın En Değerli Şirketi Microsoft

Paylaşmayı unutmayın.

Apple Zirveyi Kaybetti! Dünyanın En Değerli Şirketi Microsoft – Dünya teknoloji devi Apple zirveyi kaybetti. 2020 den beri dünyanın en değerli şirketi olan Apple zirveyi kaybetti. Borsada AAPL adıyla yer alan Apple Inc’nin hisseleri zirveyi borsada MSFT yer alan Microsoft a kaptırmış oldu.

Apple Zirveyi Kaybetti! Dünyanın En Değerli Şirketi Microsoft

Apple’ın Microsoft ile Mücadelesi

apple-zirveyi-kaybetti-dunyanin-en-degerli-sirketi-microsoft

Apple yıllardır dünyanın en değerli şirketi yarışında tahtı kovalıyordu. Hatta Steve Jobs zamanından beridir çok sefer yaklaştılar. Apple 2020 deki yaptığı çıkışla Apple dünyanın en değerli şirketi olmuştu. 2020 den bu yana en değerli şirket statüsünü koruyordu. Lakin geçtiğimiz günlerde Apple zirveyi en büyük teknoloji rakiplerinden Microsoft a kaybetti. Bu nedenle hisselerindeki %2 değer kaybının ardından Apple tahtından sarsıldı.

Kazananlar ve Kaybedenler

Apple tedarik zincirinde problemler yaşıyordu. Sonucunda yaşanan bu problemler, Apple’a büyük bir kayıp yaşattı. Ticari yılın dördüncü çeyreğinde satış alanında 6 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı. Ancak şirketin hisseleri %1,8’lik düşüşle 149,80 dolara geriledi. Değerinin büyük kısmını Windows’a borçlu olan Microsoft’un hisseleri ise %2,2 yükselerek 331,62 dolara çıktı. Apple’ın son piyasa değeri 2,48 trilyon dolar olurken Microsoft’unki 2,49’a ulaşarak şirketi zirveye oturttu. Ayrıca Apple ilk kez 2010’da Microsoft’u geçmişti. Özellikle o yıllardan bu güne kadar iki teknoloji devi şirket arasındaki kıyasıya mücadele farklı sonuçlarla sürdü. Apple bu mücadeleyi 2020 yılından beri birinci sürdürüyordu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Apple’ın hisse değerlerinin düşmesiyle zirveyi Microsoft kapmış oldu.

En Büyükler – Apple Zirveyi Kaybetti! Dünyanın En Değerli Şirketi Microsoft

apple-technology

Dünyanın en değerli şirketleri listesinde zirveyi Apple yerine artık Microsoft sırtlıyor. Ayrıca bu listede teknoloji şirketlerini, geleceğe yatırım yapan şirketleri, çokça görmek mümkün. Hatta dünyanın en değerli şirketleri listesi günden güne değişse de en değerli şirketlerinde;

gibi şirketler yer alıyor.

apple-zirveyi-kaybetti-dunyanin-en-degerli-sirketi-microsoft

Belli dönemlerle büyük finansal firmalar en değerli şirketleri açıklamaktadırlar. Başka bir deyişle şu anda dünyanın en değerli şirketinin Microsoft olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı ilerleyen zamanlarda Apple ın en değerli şirket statüsüne gelmek için harekete geçmesi düşünülüyor. Ayrıca Apple’ın son zamanlarda çıkarmış olduğu yeni m1 çipiyle beraber dengeleri değiştirmesi bekleniyor. Yapmış oldukları bu yeni çip sayesinde ileride şirketler yarışının başına tekrar çıkacaklar gibi duruyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar