Apple’dan Pil Hamlesi

Paylaşmayı unutmayın.

Apple’dan Pil Hamlesi – Akıllı telefonlarımız daha fazlasını yapabilmesi için daha fazla enerjiye ihtiyaçları var. Bu nedenle, akıllı telefon üreticileri daha iyi piller üretmek için sürekli çaba sarf ediyor. Bu yıl da durum farklı değil. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’ın yakın zamanda başvurduğu üç yeni pil teknolojisi patentini açıkladı. Bu patentlerden biri daha büyük bir pile işaret ederken bir diğeri pillerin ömrünü uzatmayı amaçlamaktadır.

Apple’dan Pil Hamlesi

Apple’ın pil patent işleri bakıldığında, pozitif ve negatif elektrotların olduğu ve patentin ABD Enerji Bakanlığı ile birlikte geliştirildiği dikkat çekiyor. Yani ABD Enerji Bakanlığı bu patentin en azından belirli bir yüzdesine sahip olacak. Apple, bu patentlerdeki teknolojileri uyguladığında, pil performansını iyileştirmek için ortalama voltajı yükselten bir kaplama kullanacak. Firma ve ABD Enerji Bakanlığı çalışanları, lityum iyon katot malzemelerini birleştiren bir yüzey kaplaması geliştirdi. Bu kaplama, geleneksel alümina kaplamadan oldukça farklıdır.

appledan-pil-hamlesi
Photo by Thom Bradley on Unsplash

Apple, Pil Kapasitesini ve Ömrünü Uzatmak İçin Patent Aldı

Firmaca lantan ve titanyum içeren lityum iyon pil kullanımının bilinen bir çok avantajları vardır. Kobalt oksit veya alümina kaplamadan daha iyi performans gösterir ve daha uzun ömürlüdür. Şirket bu patenti iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac ve aksesuarlar için kullanmayı planlıyor.

Apple’ın patentine göre kaplama, iPhone, iPad, iPod, Apple Watch ve hatta Mac’lere güç sağlayan pillerde kullanılacağı gibi ABD hükümeti buluş üzerinde haklara sahip olduğundan, yeni pil kaplaması askeri teçhizatlarda ve diğer ilgili uygulamalarda da kullanılabilecek.

Apple ayrıca yeni bir pil kutusunu da patentledi. Bu patent sayesinde şirket, cihazların içindeki diğer bileşenlere zarar vermeden daha büyük piller yerleştirebilecek. Bahsi geçen patent aynı zamanda şirketin cihazlarındaki elektriksel bağlantılarında da değişiklik yapabildiğini kanıtlamaktadır. Şirketin en son pil patenti, pillerdeki şişme sorunlarına odaklanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde Apple cihazlarının bataryasında kısmi ve küçük bir şişlik bile anında tespit edilebiliyor.

Pil kısmında bir hayli asyalı rakiplerinin gerisinde kalan Apple, bu atağı ses getirdi. Eğer sonucu da aynı şekilde olursa ki, şüphe duyulmuyor, Apple zirvede kalmaya devam edecektir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar