Dünya Çapında Büyüyen 6 Çinli Şirket

dunya-capinda-buyuyen-6-cinli-sirket

Paylaşmayı unutmayın.

Dünya Çapında Büyüyen 6 Çinli ŞirketPeki Neden Çin? Dünyanın üretim merkezi neredeyse Çin olmuş durumdadır. Bütün büyük markaların fabrikaları ucuz iş gücü nedeniyle Çin‘e taşınmış durumda. Saatlik çalışma ücretlerinin 1-2 dolara arasında olduğu, nakliye sorunun olmadığı, malzeme teminin kolay olmasından ötürü burada toplanmıştır fabrikalar. Çin aynı zamanda imitasyon ürünlerinde piyasaya sürüldüğü yerdir.

@supchina.com

Çin Üretim İstatistiği:

Dünya genelinde üretilen klimaların %80’i, cep telefonlarının %74’ü, yılbaşı ağaçlarının %89’u, elektronik ürünlerin genel üretim kotası %74 civarındadır. Dünya ihracat ve imalat alanında liderliğe oturan Çin, internet alışverişinde de yükselen değerlere sahiptir. Dünyanın en büyük konteyner limanı olan Şangai limanına sahip olması nedeniyle ucuz transfer imkanına da sahiptir.

1) Lenovo

43 milyar dolarlık yatırım gücü olan, Uluslararası bilişim teknoloji şirketi olan Lenovo, Çin menşei olan bir firmadır. Dizüstü bilgisayarı, el bilgisayarı, telefon, donanım ürünleri üretimi yapmaktadır. 1988 yılında Legend ismiyle kurulmuştur.

@cloudways.com

2) Alibaba – Aliexpress

B2C girişimi ile kurulan Alibaba, dünyanın en büyük alışveriş havuzu olmuş durumdadır. A’dan Z’ye her kategoride ürünün bulunduğu site dünya genelinde halka arzı ile rekor kıran bir şirkettir. 400 milyar dolarlık hisse oranı ile dünya genelinde tek rakibi Amazon sitesidir. E-ticaret konusunda, dünyanın en kalabalık ülkeleri olan Hindistan ve Pakistan’a girmeye hazırlanan şirket, bu hamlesiyle Amazonu geride bırakacaktır.

3) Midea

Çin, Amerika ve Meksika ülkelerinde yayılış gösteren klima ve buzdolabı üreticisidir. Özellikle ev aletleri alanında üretim yapan firma, Amerikan şirketi General Electric firmasının büyük çoğunluğunu satın alarak büyümeye devam etmektedir.

Huawei Nova

4) Huawei

Son dönemlerde atağa geçerek pek çok telefon markasına karşı üst sıralara tırmanan Huawei, küresel ölçekte kabul görmüş durumdadır. 70 milyarlık cirosu ile Arsenal futbol takımına sponsorluk yapmaktadır.

5) Xioami

Satış rekorları kıran Apple, Samsung ve Huawei gibi markalara karşı, farklı dizayn ile yarışa katılan Xioami, Çin genelinde üretimi yapılan pek çok üründen farklı olarak kaliteli ve saygım bir üretim planlamasına sahiptir. 2011 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya ilk akıllı telefonunu sürmüştür.

@webtekno.com

6) Taobao

İstatistiklere göre dünyada en fazla ziyaret edilen sekizinci e-ticaret sitesidir. Alibaba şirketinin sahibi olduğu, farklı varyasyonlara sahip her çeşit ürüne sahip bir şirkettir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar