Türkiye Pazarına Yeni Giren Çinli – OPPO

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye Pazarına Yeni Giren Çinli – OPPO – Bir süredir Tv reklamlarını kasıp kavuran, teknoloji ile ilgileniyorsanız yada ilgilenmiyorsanız da adını illa ki duymuş olduğunuz OPPO markası Türkiye pazarına tüketici elektroniği kategorisinden giriş yaptı. Uzun bir süredir Çinli firmaların yavaş yavaş dünyayı ele geçirmesine alışkınız, bu kez yeni bir üyemiz daha var; Oppo…

Oppo-logo
Oppo-logo

OPPO  Nedir / Kimdir ?

Çinli bir tüketici elektroniği şirketidir. Ana ürünleri akıllı telefonlardır. Markanın en son çıkardığı ve firmanın amiral gemisi olarak tanıttığı F3 ve F3 plus telefonlarıdır. Amiral gemisi ONEPLUS, OPPO elektroniğin yüzde yüz iştirakidir. OPPO ve VIVO (başka bir Çinli akıllı telefon şirketi), başka bir Çinli firma olan BBK ELECTRONICS’e aittir. Dünya çapında 250 milyondan fazla insan OPPO akıllı telefonlarını kullanıyor; şirket dünya çapında 400.000 satış noktası ile 40’tan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor.

OPPO markası, son 10 yılda mobil fotoğrafçılık teknolojisindeki yenilikleri canlandırırken, kameralı cep telefonlarını ön plana çıkarmayı hedeflemiştir.  Firma, selfie’de çığır açan 5MP ve 16 MP ön kameraları cep telefonlarına uyarlayarak piyasaya süren ilk markadır. Ultra HD Özelliği başta olmak üzere, motorlu döner kamera ve 5x Dual Kamera Zoom teknolojisini de tanıtan ilk marka özelliği Oppo’dadır.  Amerika’da yapılan araştırmalara göre 2017 yılının dünya çapında akıllı telefon markası sıralamasında 4. sıraya yerleşen markası Oppo olmuştur.

oppo

Türkiye’de Pazarlama Statejisi

Firma Şubat 2019’da İngiltere’de, Türkiye’de ve Polonya’da ardışık lansmanları ile üç yeni Avrupa pazarına girdiğini ve bölgedeki kullanıcılara en yeni teknoloji ve yenilikçi akıllı telefon deneyimlerini getirme konusundaki kararlılığını gösterdiğini açıkladı. En olgun uluslararası pazarlardan biri olan İngiltere’de piyasaya sürülmesi, OPPO için dünyanın beşinci en büyük akıllı telefon üreticisi olarak öne çıkan konumunu karşılamak için global markasını yükseltmeye devam ettiği için önemli bir dönüm noktasıdır.

30 Ocak Çarşamba ve 31 Ocak Perşembe günü gerçekleşen etkinlikler ile OPPO’nun Türkiye’de (RX17 PRO, RX17 NEO, AX7) ve Polonya’da (RX17 PRO, RX17 NEO, AX7) ve Polonya’da (Find X Lamborghini, X bul , RX17 PRO, RX17 NEO, AX7), tanıtımları yapıldı. Üç yeni pazar, lider akıllı telefon markası için daha sağlam bir Avrupa ekosistemi sağlamaya hizmet ediyor.

Çinli Smartphone yapımcısı OPPO, Türkiye’de pazarlama ve reklamcılık konusunda “basit ve odaklanmış” bir strateji izliyor.

Firma Pazarlama Stratejileri:

Ünlülerle Pazarlama: Türkiye’ye hızlı bir giriş yapan firma, reklam yüzü için ünlü şarkıcı Sıla ile anlaştı.

Sponsor Pazarlama:  Firma, dünyada kriketten tenise birçok spor dalında sponsorluk yapmaktadır. Türkiye’de Galatasaray forma reklamı için görüşmeler yapılsa da maalesef sonuçlanmadı. Henüz bir spor sponsorluğu ülkemizde bulunmamaktadır.

Perakende Pazarlama: Oppo, perakendecilere mağazalarını markalaştırma ve Smartphone’ları müşterilerine önerme konusunda iyi bir avantaj sağlar.

Ürün Pazarlama: Oppo’nun fiyatları, akıllı telefonların benzer özelliklerine sahip fiyatları arasında daha düşüktür.

Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama: Twitter, Facebook, Instagram vb. Gibi çeşitli sosyal medya platformları üzerinden pazarlama, pazarda mükemmel etki yarattı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar