Akıllı Telefonlar İçin Video Düzenleme Uygulamaları

video düzenleme uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji durdurulamaz şekilde gelişmeye devam ederken hayatımızdaki yeri de gün geçtikçe artıyor. Birçok işimizi uygulamalar ile kolay bir şekilde halledebilir hale geldik. Tabii ki bu uygulamaların başında da fotoğraf ve video uygulamaları geliyor. Video düzenleme işini seven, yaratıcılığını konuşturmak isteyen, hayatının önemli anlarını güzel bir şekilde ölümsüzleştirmek isteyenler için birçok uygulama var. Profesyonel işler yapabileceğiniz gibi kendi filmlerinizin yönetmeni de olabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece bir akıllı telefon ve biraz da hayal gücü.

İşte videolarınızı düzenleyebileceğiniz sizin için seçtiğimiz birbirinden harika 6 uygulama;

1. iMovie

@peachpit

Apple’ın kendi uygulaması olan iMovie, video düzenleme deyince akla ilk gelenlerden.  Basit arayüzü ve kolay kullanımı ile videolarınızı rahat bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca müzik kitaplığınızdan parçalar aktarabilir ya da projenize uygulamayla sunulan ücretsiz müziklerden ekleyebilirsiniz. Özellikle mavi ve yeşil perde desteği sayesinde profesyonel işler çıkarmanız da mümkün. 4K desteğinin yanı sıra ücretsiz bir şekilde sunduğu Hollywood filmlerini aratmayacak şablonlar ile de harika sonuçlar ortaya çıkartabilirsiniz.

Yalnızca iOS kullanıcılarına sunulan iMovie uygulamasına ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz.

2. Pinnacle Studio

@cnet

Pinnacle, biraz daha profesyonellik arayanlar için biçilmiş kaftan. Corel’in geliştirdiği uygulama, basit ve kullanışlı bir arayüze sahip olmasına karşın birçok özelliğe sahip. Uygulama stop-motion, vr ve 360 derece video desteği gibi nadir görülen özelliklerin yanı sıra çok sayıda şablona, üç boyutlu animasyonlara ve birbirinden ilginç efektlere sahip olma imkanı sunuyor. Galerinizde bulunan fotoğraf ya da videoları kullanabileceğiniz gibi Dropbox, One Drive ve Google Drive üzerinden de dosyalarınızı uygulama içine aktarabilirsiniz.

iOS kullanıcıları için iki farklı versiyon sunan uygulamanın ücretsiz bir sürümü bulunmuyor. Birçok farklı özelliğiyle 4K kalitesinde profesyonel düzenlemeler yapabileceğiniz Pinnacle Studio uygulamasına 12.99 ödeyerek sahip olabilirsiniz.

3. Power Director

@cnet

Sırada ki uygulama Cyberlink tarafından Android kullanıcıları için geliştirilen Power Director. İçerik olarak diğer uygulamalar gibi farklı özellikler barındırmasa da kullanımının oldukça basit ve kolay olmasıyla öne çıkıyor. Videolarınızı kesebilir, müzik ekleyebilir ya da farklı efektler ile süsleyebilirsiniz. Slow motion, 4K ve 1080p görüntü alabilme desteğinin olduğunu da unutmadan söyleyelim. Ayrıca oluşturduğunuz videoları Youtube ve Facebook üzerinden paylaşabilirsiniz.

Uygulama Android kullanıcıları için ücretsiz olarak sunuluyor.

4. KineMaster Pro

@mixedmedia

Söz konusu Android olduğunda akla ilk gelen uygulamalardan biri KineMaster diyebiliriz. Gelişmiş özellikleriyle bir çok işlevsel aracı bir arada sunması bunun açıklaması olabilir. Uygulama çok katmanlı video, görsel, metin ve hassas ses desteğiyle dikkat çekerken yeşil perde ve üç boyut desteğiyle de geniş bir yelpaze sunuyor. En ilginç ve güzel özelliğinin ise kendi el yazınızı ekleyebileceğiniz bir katmana sahip olması olduğunu söyleyebiliriz.

Sadece Android kullanıcılarına sunulan ve özellik bakımından zengin olan KineMaster Pro uygulamasına ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

5. Splice

@splice

GoPro tarafından iOS kullanıcıları için geliştirilen uygulamanın belki de en güzel tarafı reklam ve uygulama içi satın alım içermemesi. Pratik ara yüzü ve kolay kullanımıyla harika bir video düzenleyici olan Splice ile videolarınızı kolayca kesebilir, düzeltebilir, birleştirebilir ya da kırpabilirsiniz. Ayrıca sadece birkaç dokunuşla tarz geçişler, metinler ve filtreler ekleyebilirsiniz. iMovie’de olduğu gibi bu uygulamayla da müzik kitaplığınızdan parçalar aktarabilir ya da projenize uygulamayla sunulan ücretsiz müziklerden ekleyebilirsiniz. En büyük avantajı ise videonuz ve eklediğiniz sesi otomatik olarak senkronize etmesi.

Sadelik ve zarafetten yanaysanız iOS kullanıcıları için sunulan Splice uygulamasına ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

6. Adobe Premiere Clip

@theverge

Son uygulamamız, iOS ve Android kullanıcıları için. Bilgisayar yazılımları ile elde ettikleri başarı ve tecrübeyi mobil ortama taşıyan Adobe, beklenildiği gibi yine etkileyici bir uygulama ile karşımıza çıktı. Pratikliğin baz alındığı uygulama ile diğer tüm uygulamalarda olduğu gibi videolarınızı düzenleyerek biraç dakika içerisinde harika sonuçlar elde edebilirsiniz. En önemli ayrıcalığı ise oluşturduğunuz videoları Adobe CC’ ye aktarabiliyor olmanız.

Uygulamaya hem iOS hem de Android cihazlarınız üzerinden ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Umuyoruz sizler için derlediğimiz video düzenleme uygulamaları ile harika düzenlemelere imza atarsınız. Yaratıcılıkla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar