91. Oscar Ödülleri ve Kazanan İsimler

Paylaşmayı unutmayın.


And the Oscar goes to… 91. Oscar Ödülleri kazananları burada! Aslında biz Gagerlar olarak tahminlerimizi verdik ve çok da yanılmadık. Birkaç favorimiz dışarıda kalsa da her yıl olduğu gibi Dolby Theater’da heyecan doruktaydı.

Los Angeles’da düzenlenen ödül gecesi, dünyaca ünlü Queens grubunun performansıyla başlayan törenle büyüleyerek başladı. Green Book , En İyi Film dalında Oscar’ı eve götürürken unutulmaz anların ve muhteşem ilklerin bir gecesiydi . En iyi film ödülü belki de en çok şaşırtan ödül aldı ama gecede bunun dışında da ilkler yaşanmadı değil. Regina King, Mahershala Ali, Rami Malek ve Olivia Colman oyunculuk kategorilerinde birinci oldu.

@trome

Spike Lee, BlacKkKlansman‘ın ortak yazarı olarak Adapted Screenplay için ilk kez Oscar’ı eve getirdi . Bohemian Rhapsody dört Oscar, Black Panther ve Roma ise Alfonso Cuarón ile koleksiyonuna başka bir tane daha Oscar ekleyerek ödül almış oldu. Spider-Man: Animasyon Film kategorisinde Spider-Verse kazandı ve Lady Gaga, A Star Is Born’dan “Shallow” un unutulmaz bir performansını vermesi sayesinde orijinal şarkı Oscar ödülünü kazandığı için unutulmaz bir konuşma yapmadan önce Bradley Cooper‘a yani filmin yönetmeni ve diğer başrol oyuncusuna teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

En çok ödülü ise 5 dalda ödüle aday gösterilen ve dördünü kazanan
Bohemian Rhapsody isimli film oldu. En iyi erkek oyuncu dalında filmin başrol oyuncusu olan Rami Malek de konuşması sırasında Mısır’lı olduğunu ve Amerika’da yaşayan yabancılara gönderme yaptı. Bu kendisinin ilk adaylığı ve ilk ödülü oldu.

Lakin en iyi kadın oyuncu dalında daha önce 6 kere Oscar adaylığı bulunan ve Wife filminde gösterdiği üstün performansla ödülü alacağına kesin gözüyle bakılan Glenn Close‘un ödül alamaması herkesi şaşırttı.

Bir önceki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi yarışmanın uzun bir aradan sonra ilk defa sunucusu yoktu. Bu da 91. Oscar Töreni’nde için yaşanan ilkler arasında yer aldı. 9 dalda aday gösterilen Roma ise ne yazık ki geceden aldığı ödül sayısı itibarıyla çok da mutlu ayrılamadı.

@greenbook

İşte Kazananlar

91. Oscar Töreni ile ödül kazananlar isimler ise şunlar;

  • En iyi film: Green Book IMDb: 8.3
  • En iyi Yönetmen: Alfanso Cuaron – Roma
  • En İyi Erkek Oyuncu: Rami Malek – Bohemian Rhapsody
  • En İyi Kadın Oyuncu: Olivia Colman – The Favourite
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali – Green Book ( Hemen burada bir açıklama yapalım. Aynı oyuncu 2 sene önce de Moonlight filmindeki rolüyle bu ödülü almıştı ve bu dalda favori gösteriliyordu
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Regina King -If Beale Street Could Talk
  • En İyi Özgün Senaryo: Nick Vallelonga, Brian Currie ve Peter Farrelly Green Book
@newyorkdailynews

Sonuçta biz yaptığımız tahminlerimizde yanılmadık ve ödüllerin güzel ve hak edilen yerlerde olduğuna inandık. 91. Oscar Ödülleri bitti ama konuşulmaya bir süre daha devam edecek. Seneye ödül törenini yazana kadar sözü size bırakalım.

Geçen sene harikalar yaratanları da anımsamadan geçemeyiz: 90. Oscar Ödülleri ve Kazanan İsimler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar