90. Oscar Ödülleri ve Kazanan İsimler

Paylaşmayı unutmayın.

2018 Oscar ödülleri, Los Angeles’teki Dollby Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından her yıl düzenlenen törende Sinema Dünyası’nın en önemli ödülleri yine muhteşem bir gecede sahiplerini buldu. Her yıl heyecanla beklenen geceye damgasını vuran ise En İyi Film Ödülü ile The Shape of Water oldu.

Sizi fazla merakta bırakmadan kazananlara geçelim.

And the Oscar Goes to…

En İyi Film Ödülü: The Shape of Water

Guillermo del Toro tarafından yönetilen romantik, fantastik film olan The Shape of Water, Oscar’a  13 dalda aday olarak gösterilmişti. En iyi Film kategorisinde diğer adayları geride bırakarak geceye damga vuran film, Soğuk Savaş döneminde Amerika’da geçen bir hikayeyi anlatıyor.

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDolmand

@popsugar

Three Billboards Outside Ebbing filmindeki performansı ile adından sıkça söz ettiren başarılı oyuncu En iyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne sahip oldu

En İyi Erkek Oyuncu: Gary Oldman

@hollywoodreporter

En iyi Film kategorisine aday Darkest Hour’u izlediyesniz Gary Oldman’ın performansını unutmanız mümkün değil. İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill’i canlandıran oyuncu izleyenleri büyülemişti ve 90. Oscar Töreni ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

En İyi Yönetmen: Guillermo Del Toro

@youtube

Meksika asıllı yönetmen Guillermo Del Toro, yılın filmi ile birlikte bir ödül daha kazandı. En İyi Yönetmen kategorisinde ilk Oscar Ödülü’nü kazanan Guillermo gecenin en çok konuşulan isimlerinden oldu.

En İyi Özgün Senaryo: Get Out

@geekexchange

Jordan Peele’nin senaristi olduğu filmde gerilmemek imkansız. Irkçılığı gerilimle ele alarak farklı bir senaryo ile ortaya çıkan Get Out, şaşırtmayarak törenin, En iyi Özgün Senaryo ödülüne sahip oldu.

En İyi Uyarlama Senaryo: Call Me By Your Name

@achsstinger

Call Me By Your Name, En İyi Film kategorisinde de aday olarak dikkatlerimizi çekmişti. Hatta geçtiğimiz yıl Sundance Film Festivali’nde gerçekleşen ilk gösteriminin ardından başlayan ve devam eden büyük bir heyecanla Oscar adaylığına ulaşan film, en iyi film olmasa da En İyi Uyarlama Senaryo ile Oscar Ödülü’ne kavuştu.

En İyi Film Müziği: Alexsandre Desplat- The Shape of Water

The Shape of Water geceye damgasını vurdu derken abartmamıştık. En İyi Film Müziği ödülü de kendisinin…

En İyi Yabancı Film: A Fantastic Woman

@youtube

Ödül Şili’ye gidiyor! Yönetmen Sebastian Lelio’nun filminde hayatının aşkını aniden kaybeden trans bir kadın olan Marina’nın hikayesini izleyebilirsiniz. A Fantastic Woman, En İyi Yabancı Film ödülünü alarak gecenin en’lerinden olmayı başarıyor.

En İyi Belgesel: Icarus

@icarus

Bir adam, tarihin en büyük doping skandalını açığa çıkarabilir mi? Peki ya gerçek için ödemeye hazır olduğu bedel ne kadardır? Bryan Fogel’in yapımcılığını üstlendiği doping ile ilgili araştırmalarını ve çıkan şoke edici sonucu anlatan Netflix yapımı Icarus da gecenin en’leri içerisindeydi.

En İyi Animasyon Filmi: Coco

@log

12 yaşındaki Miguel ve hayranı olduğu Ernesto de la Cruz’u anlatan bir animasyon olarak karşımıza çıkan film, tasarımları ile dikkat çekmişti. Yine şaşırtmayan bir sonuç ile geceyi ödülle tamamlayan Coco ise En İyi Animasyon Filmi ödülü kazandı.

En İyi Film Kurgusu: Dunkirk – Lee Smith

@comingsoon

Christopher Nolan’ın yönetmenliğini üstlendiği Dunkirk, En İyi Film kategorisinde birincilikten uzak kalsa da En İyi Film Kurgusu kategorisinde adaylarının önüne geçmeyi başardı. Her an yüksek tansiyonla izlediğimiz, 3 farklı zaman ve 3 farklı mekanda geçen filmin kurgusu ise gerçekten muazzamdı.

Tüm heyecanını geride bırakarak sonlanan Oscar Tören’inde her şeyden önce harika filmler vardı. Sinemaseverler olarak hala izlemedikleriniz varsa diğer aday olan filmleri de gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar