Galaksinin Koruyucuları Doritos’u Kurtarabilecek Mi?

galaksinin koruyucuları

Paylaşmayı unutmayın.

Film severler, film cipssiz olmaz diyenler şimdi size bir hikaye anlatacağız. Başrollerde Marvel hayranları, Marvel ve Doritos var. Hikayenin türü komedi – psikolojik gerilim – dram.

“Böyle tür mü olur?” demediğinize eminiz, öyleyse başlayalım.

Marvel ve Doritos, Galaksinin Koruyucuları Vol 2. filminin tanıtımı için bir ortaklığa imza attı. Bu ortaklık kapsamında film müziklerinin dinlenebildiği Galaksinin Koruyucuları Vol 2. markalı sınırlı sayıda cips paketleri üretildiği Twitter üzerinden duyuruldu. (“Üretildiği söyleniyor” mu desek bilemedik, okuduktan sonra anlayacaksınız.) Film ülkemizde de 28 Nisan’da gösterime girmişti.

Doritos’un tweeti şöyle:

Marvel hayranları (çizgi roman hayranları da denilebilir) için koleksiyon öğesi niteliği taşıyan bu paketler retro kaset çalar görünümünde. Filmin müziklerini dinlemek için pakete bir kulaklık takabiliyorsunuz. Ne kadar da havalı değil mi? Kesinlikle!

Cips tutkunları ve filmin hayranları için buraya kadar her şey harika gibi görünüyor. Yanılıyor muyuz? Hayır, ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Neden mi? Şöyle ki; 28 Nisan günü için Amazon üzerinden bu harika paketlerden birine sahip olmayı uman Marvel hayranları büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü paketler satışa çıkmadı. Oysa Doristos’un son tweetine göre tüm paketler satılmıştı.

Doritos’un söylediğine göre tüm paketler satılmış –tanıdıklara dağıtmış olmalılar-:

Bunu cips için mi yaptınız yoksa müzik için mi? Özel üretim paketlerimiz tamamıyla satıldı! Cipsin tadını çıkarın… Ve ritmin!

Doritos bu paketlerin ne zaman piyasaya sürüleceğini hiçbir şekilde açıklamadı. Dünyanın en çok tercih edilen mısır cipsi tepkileri üzerine çekti ancak sürüncemede olan bu konuda hiçbir şey de söylemedi. Bu durum paketleri heyecanla bekleyen hayranları endişelendirdi ve kızdırdı.

Bu konuda bir cevap bekleyen hayranlar seslerini Doritos, Amazon, Chris Pratt ve Marvel’a duyurmak için #GuardiansoftheGalaxyVol2 hastagi ile Twitter üzerinden harekete geçtiler.

Bir göz atalım:

“Kutsal internet ağı üzerinde kasetli paketimi nereden alabileceğimi çözmeye çalışıyorum.”

“Benim Galaksinin Koruyucuları Doritos’um nerede?”

Ekip sağlam yalnız, biz olsak çok korkardık.

“Gece yarısı Amazon sayfasını takip etmeye başladım. Her birkaç dakikada bir yeniliyorum. Şuan saat 12’yi (öğle) geçti ve hala hiçbir şey yok.”

F5’e bas F5’e

Aynı durumda olan birçok hayran ise umudunu kaybetmek üzereydi:

“Bence bu bir pazarlama aldatmacası. Umarım yanılıyorumdur.”

Biz de Doritos’a Nico & Vinz’den “Am I Wrong” şarkısını göndermiş olalım. Ayrıca böylesine iki büyük markanın kendilerini pazarlamak için böylece bir aldatmaya başvurmuş olabileceklerini düşünmek istemiyoruz!

“Eğer bu bir kandırmaca olarak son bulursa bir sürü insanı kızdıracak ve işinizi kaybedeceksiniz. Gözüm üzerinizde.”

Tehdit edilesi olduğunu söylemeliyiz.

https://twitter.com/judywuu/status/858016421149908994

“@judywuu @Doritos @Guardians Şu ana kadar @amazon hiçbir şey söylemedi, @amazonhelp hiçbir şey bilmiyor, @doritos dünden beri belirsizlik içindeydi. Bence biz aptallarız”

Hatırlar mısınız “Deme öyle Mukaddes deme öyle” diye bir replik vardı bir aralar…

https://twitter.com/Data_Smith/status/858017687737430016

“Sahte olduğu ortaya çıkarsa, @amazon prime hesabımı iptal ediyorum ve asla @ Doritos’u tekrar yemeyeceğim!”

İşler ciddi gibi.

https://twitter.com/SeanHair/status/857996826800144384

Bazıları çoktan vazgeçmiş bile:

“Yalan dolu bir paket gibi görünüyor.”

Paket cips değil yalan doluymuş meğer. Benzetmenin güzel olduğunu söylemeliyiz.

“Takıntılı olmak istemem, ama neden BEN’den nefret ediyorsun?”

Doritos “Sorun sende değil bende!” cevabını vermeli diye düşünmekteyiz.

Bazı gazeteciler ise markalardan biraz özel ilgi görmüşler ve günlerce cipslerini ellerinden bırakmamışlar.

“Gıda gazeteciliği adına Doritos paketini dinlemek”

Sayın gazetecinin bu yaptığının çok ayıp olduğunu söylemeliyiz. Korumasız kamuya açık alana çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz bunca tweet sonrası.

Tüm bu tweetlerin atılmasına sebep olan Frito-Lay, Doritos, Amazon ya da Marvel’dan durumla ilgili henüz bir açıklamada gelmedi. Bu özel paketlerin hayali ile yanıp tutuşanlar adına üzgünüz. Bir şeye tutku ile bağlanmak, koleksiyon yapmak ne demek iyi biliyoruz ancak yine de kendini bu denli üzmeye değmez.

Diğer yandan bu durum gerçekten bir pazarlama aldatmacasıysa markaların prestiji açısından oldukça zedeleyici. Tutkunlarının kendilerine olan güveni oldukça kırılmışa benziyor. Bunu telafi etmek için herhangi bir adım atıp atmayacaklarını merakla bekliyoruz. Bakalım bundan sonra neler yaşanacak, takipteyiz.

Yine de konuşulduklarını, gündem olduklarını söylemeliyiz. Filmin vizyon tarihinde böyle bir şeye kalkışılması ise gerçekten manidar.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar