Filli Boya’dan Herkesi Duygulandıran Kadınlar Günü Reklamı: Mucizemsin

Paylaşmayı unutmayın.

Özel günlerin hepsi hepimiz için ayrı olsa da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bazı değerleri daha yoğun yaşattığı için diğerlerinden çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Reklam dünyası içinde de durum böyle. Yaratıcı içeriklerle günün anlam ve önemini yansıtan kampanyalara imza atan markalar, bu günlerde verdiği mesajlarla da oldukça dikkat çekiyor. Bunlardan biri de Filli Boya!

Sabırsızlıkla beklediğimiz reklam filminin yayın tarihini ve yayın saatini bir gün önceden duyurdu. Bir önceki yılın olumlu tepkisini yeniden yaşayacağını biliyor olmalı ki yine kendinden emin tavrıyla bizimleydi.

@sondakika

Geçtiğimiz sene ‘Anca Beraber Kanca Beraber’ ile hepimizi duygulandıran reklam filminden sonra bu yıl ‘Mucizemsin’ diyerek bizlere bambaşka bir duygu yaşattı.

Henüz izlemediyseniz ya da tekrar tekrar izlemek isterseniz, buyrun sizi şöyle alalım!

Künye

Reklamveren: Betek
Ajans: Kurtarılmış Bölge
Kreatif Direktör: Gözde Akpınar
Yönetmen: Sinem Cezayirli
Görüntü Yönetmeni: Fatih Türker
Yapım: Ya Da Film
Müzik: Nilipek/Havada Bir Hinlik Var

Bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz!

Mucizemsin neden bu kadar etkiledi?

Filli Boya, verdiği mesaj ve her şeyden önce özgür tavrıyla bu işi gerçekten benimseyerek yapıyor. ‘Birlikte huzur içinde yaşayabilmek için hepimiz birer mucizeyiz.’ diyerek yola çıkıyor bir kere. Bazı değerleri anlatmak için uzun cümlelere, muhteşem çekimlere, yaratıcı uğraşlara gerek olmadığını ve asıl önemli olanın samimiyet ve içtenlik olduğunu gösteriyor.

Reklam filmini izlerken kendinizi bir reklamın içinde gibi hissetmiyorsunuz. Kampanyanın kime ait olduğunu unutup sadece amaca yönelik bir iş çıkaran Filli Boya’nın bu kadar dikkat çekmesindeki asıl şeyin düşüncelerini bu kadar net ifade ederek verdiği mesaj olduğunu düşünüyoruz.

Çünkü Filli Boya’nın başında bir kadın var! Gözde Akpınar… Ve bir kadın olarak, kendinden emin tavrıyla ”Vurmayacaksın. Nokta!” diyor.

Bir şeylere eleştiri getiren ve aslında sesini avaz avaz çıkaran filmin alt metni, günün anlam ve önemine o kadar uygun ki… Kısacası Filli Boya bu tavrıyla sesimiz olmak için doğru günü de biliyor.

Youtube’da şu an 1 milyondan fazla insana verdiği mesajı düşünün! Ki sadece Youtube’dan bahsediyoruz. Youtube, Filli Boya, siz ya da biz ne fark eder ki kadınlar için birlik olmazsak…

Bu yüzden hangi marka olursa olsun, bazı değerleri bizlere hatırlatan ve sesimiz olan herkesin başarısı takdire şayan…

Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun!

 

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar