Dijital Pazarlama Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital pazarlama yeni bir pazarlama biçimi olduğu için onunla ilgili bazı yanlış anlaşılmalar ve ön yargılar olabilir.  Bu yazımızda o ön yargılardan 5 tanesine değinecek ve onları aşmaya çalışacağız.

1-Dijital pazarlama sadece büyük işletmeler içindir.


Teknolojinin gelişmesiyle, yazılımlar biraz daha ucuzladı. Ayrıca artık insanlar, bir ürün veya hizmet satın almadan önce interneti kullanıp araştırma yapıyorlar. Dijital pazarlama kampanyanız ne kadar büyük olursa, bütçeniz o kadar yüksek olacak diye bir şey yoktur. Küçük bütçeli birçok pazarlama kampanyası çok başarılı olabilir.

2-Sonuçlar anında gelmez.

dijital pazarlama kuralları

Geleneksel pazarlama ve dijital pazarlama arasındaki farklardan biri, dijital pazarlamada zamanının çok daha kısa olabilmesi ve sonuçların daha kolay izlenebilmesidir. Ancak bu sonuçların anında geri döndüğü anlamına gelmez. Ayrıca her pazarlama kampanyasında; kampanya başladığında ve sonuçları görmeye başlayıncaya kadar geçen bir araya ihtiyaç vardır.

3-Daha fazla trafik daha fazla para kazandırır.

Çoğu zaman düşünülen bir sitenin ne kadar çok etkileşim alıyorsa o kadar çok potansiyel müşteriye ve satışa ulaşacağı yönündedir. Bu bilgi teorik olarak doğru olsa da pratik de yanlıştır. Dijital pazarlamanın amacı, siteye daha fazla hedeflenen kitleyi çekmektir. Çünkü siteye, daha az sayıda ancak hedef kitleye uygun insan çekmek, daha çok sayıda ancak hedef kitleye uymayan insan çekmekten daha yüksek yatırım getirisi sağlayacaktır.

4-E-posta pazarlaması spamdır.

Müşteriler, e-posta pazarlamasının istatistiksel olarak en yüksek yatırım getirisi sağlayan dijital pazarlama kanalı olduğunu öğrendiklerinde şaşırıyorlar. E-posta pazarlaması da tıpkı diğer bütün pazarlamalar gibi ister işe yarar bir şekilde ister saçma bir şekilde kullanılabilir. Maalesef ki çoğu kötü pazarlamanın nedeni spamdır. Bu e-posta pazarlamasına genel olarak bir önyargının oluşmasına ve kötü algılanmasına sebep olur. Halbuki ki madalyanın öteki yüzünde gerçekten önemli bilgiler için (promosyonlar, kuponlar, güncellemeler gibi) oluşturulan içeriği e-posta olarak göndererek güçlü bir dijital pazarlama stratejisinin e-posta pazarlaması adımını başarıyla tamamlayabilirsiniz.

5-Her toplumsal platformda olmamız gerekiyor.

Dijital pazarlama, kalabalık olan internette hedef kitlenizi bulmakla ilgilenir. Linkedin’i aktif olarak kullanan bireyler aynı sıklıkta Pinterest kullanmıyor olabilirler. Hedef kitlenizin ve güncel müşterilerinizin hangi platformları en sık kullandıklarını anlamak için anket yapmak önemlidir. Bu anketler sonucunda onlarla etkileşim kuracağınız kanalları belirleyebilirsiniz. Çünkü sosyal medya pazarlamacılığı ve bu kanalları yönetmek zaman alıcı ve emek gerektiren bir süreçtir. Bir veya iki platformda insanlarla %100 etkileşim kurmak, üç veya dört sosyal platformda %50 etkileşim kurmaktan her zaman daha iyidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar