Coca-Cola Tarzının Dışına Çıkıyor: Diet Coke Yenilendi

Paylaşmayı unutmayın.

Modern görünümü ve kalabalık olmayan ürün skalası ile bildiğimiz Coca-Cola, yeni nesil içeceklere kapısını açtı.

Coca-Cola, Diet Coke (ülkemizdeki söylemiyle Coca-Cola Light) adlı ürününde bir dizi değişikliğe gitti. Klasik ambalajın dışına çıkarak daha uzun ve daha ince bir ambalaj üretti. Bununla birlikte logoda da değişikliğe gitti.

Coke yöneticilerinin hareketi temsil etmesi amaçlanan “Yüksek Hat” dediği dikey bir şerit var. Dijital ve açık havada reklamlar da dahil olmak üzere tüm iletişimlerde kullanılacaktır. Coke’un şirket içi ekibi, Kenyon Weston adlı Londra merkezli bir ajansın yardımıyla logoyu tasarladı.

literal thirst trap #SoManyFlavors #DietCoke

Diet Coke (@dietcoke)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tat konusunda fark edilir bir değişikliğe gidilmemiş olsa da kiraz, misket limonu, portakal ve mango aromalarını seriye ekledi.

Coca-Cola bu değişikliğin temel sebebi olarak düşen satış miktarlarını gösterdi.Marka temsilcisi Melissa Schwartz, bu geliştirme çalışmaları boyunca milenyum nesli üyelerinin ve taraftarların onlara rehberlik ettiğini ayrıca milenyum neslinin tükettiği yiyecek ve içecekleri, içecek trendleri ve görüşlerini anlatmaları ile çok geniş bir lezzet ağına ulaştıklarını söyledi.

Schwartz, “Bu yeni lezzetleri değerlendirirken, Diet Coke’un algılanışlarının bütünü olarak nasıl etkilediğine dikkat gösterdik. Bu lezzetler ile Diet Coke ailesine yeni hayranlar getirmeyi umuyoruz, aynı zamanda Diet Coke’u hiç denememiş ya da daha önce denemiş olanlara yeniden denemelerini öneriyoruz” dedi.

Schwartz, milyonlarca kişinin tanıdığı ve sevdiği Diet Coke da lezzet testi panelini paylaşıp çok iyi performans gösterdiğini belirtti. Tatlara asla dokunmayacakları konusunda ısrar ederken; “Değişmiyor sadece ona dört yeni arkadaş getiriyoruz.” dedi.

Bu ayın sonlarına doğru başlayacak reklamlar, kadın ve erkek ünlülerin ve ürünü deneyip beğenenlerin karışımı olacak. Ancak zirve listelerinde yer alan pop yıldızlarından uzak duruluyor. Bunun yerine bilinen bir Hintli Amerikalı aktör olan Karan Soni’yi kullanılacak. Amaçları tüketiciyi ürüne odaklamak.
Coca-Cola Kuzey Amerika’nın Diet Coke grubu direktörü Rafael Acevedo, şimdiye kadar bu konu üzerinde çok yüzeysel olduklarını, genelde kadınlara yöneldiklerini söylerken yeni pazarlama yöntemlerinin daha otantik,  çok daha tarafsız ve çeşitli olduğunu ekledi.

Pazarlamanın odak noktası, tüketiciye odaklanan Coca-Cola’ya bu yolda başarılar dileriz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar