YouTube SEO Puanı Yükseltme’nin En Etkili Yolları

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

YouTube SEO Puanı Yükseltme ‘nin En Etkili Yolları – Günümüzde hiçbir marka YouTube’un avantajlarını kaçırmamalı. Eğer düzenli video içerikler üretiyorsanız, yarışa 1-0 önde başlamışsınız demektir. Ancak, videolarınızı optimize etmek için en iyi uygulamaları kullanmayı da unutmamalısınız. YouTube SEO puanınızı yükseltmek, marka görünürlüğünüzü artırmanızı da kolaylaştıracaktır. Böylece uzun vadeli pazarlama stratejilerinize çok daha kolay ulaşabilirsiniz.

YouTube SEO Puanı Yükseltme ‘nin En Etkili Yolları

YouTube SEO Neden Etkili Bir Dijital Pazarlama Stratejisinin Anahtarıdır?

Video içerik platformu YouTube, başlı başına bir arama motorudur. Google gibi olmasa da kendi arama motoru olduğu için alanında tektir. Bu nedenle, kendine özgü bir SEO algoritması mevcuttur. Diğer yandan videoların hem pazarlamacılar hem de tüketiciler arasında popülaritesi giderek artmaktadır. İnsanlar giderek daha fazla video içerik tükettiği için markalar buna göre yanıt vermektedir.

2019’un başında yapılan bir araştırma, tüm dünyada insanların haftada ortalama 2,2 milyon saat video izlediğini ortaya koymaktadır. Bu süre, COVID-19 salgınının patlak verdiği 2020’nin başında ortalama 2,6 milyon saate yükselmiş durumda. YouTube, 2019’da tüketici davranışını etkileyen 1 numaralı platform olarak Facebook’u da yerinden oynatıyor. Dolayısıyla markaların hedef pazarlarına ulaşmaları ve onlarla etkileşime geçmeleri için aktif bir YouTube kanalına sahip olmaları gerekiyor.

YouTube’da Marka Görünürlüğünüzü Nasıl Artırırsınız?

Stratejik anahtar kelime yerleşimi

Videolarınıza anahtar kelimeleri yerleştirmek için en stratejik yerler başlık, açıklama, dosya adı ve etiketlerdir. YouTube video açıklaması uzunluğu 1.000 karakter uzunluğunda olabilir. Ancak bu sayıyı aşamazsınız. Anahtar kelimelerinizi en başta görünecek şekilde kısa tutabilirsiniz. Bu, stratejiniz açısından akıllıca olacaktır.

İnsanlar öncelikle videoları izlemekle ilgilenirler. YouTube, metnin yalnızca ilk iki veya üç satırını (yaklaşık 100 karakter) görüntüler. İzleyicilerin açıklamanın geri kalanını okumak için daha fazlasını göster’i tıklaması gerekir.

Anahtar kelime eklemek –

Bir video dosyası adına anahtar kelimeler eklemek, YouTube’un videonuzun ne hakkında olduğunu daha iyi anlamasına yardımcı olur. Bu oldukça önemlidir, çünkü YouTube bir video dosyası adını okuyabilirken, bir videoyu “görüntüleme” yeteneğine sahip değildir. Bu nedenle, bir video yüklemeden önce dosya adını kontrol ettiğinizden emin olun.

Anahtar kelimenizi web sayfası başlıklarına ve makale başlıklarına koyduğunuz gibi, YouTube video başlığınıza da koymalısınız. İzleyiciler, videonuza anahtar kelimeye göre tıklayabilir. Ayrıca yalnızca başlığa göre videonun içeriğine göz atabilirler. Video başlığınız yalnızca bir anahtar kelime içermemeli, aynı zamanda izleyicilere videonuzu izlerlerse tam olarak ne elde edecekleri konusunda net bir fikir vermelidir.

Photo by Alexander Shatov on Unsplash

Ayrıca bakabilirsiniz: Markanız İçin Etkili Instagram Hashtag’leri Nasıl Oluşturulur?

Altyazılar, videonuzu YouTube için optimize etmek üzere anahtar kelimeleri kullanmanın başka bir yoludur. Başlangıçta sağır veya işitme güçlüğü çekenler için tasarlanan altyazılar, SEO dostu olarak günümüzde daha çok ön plana çıkmaktadır. Çünkü altyazılarınız arama motorları tarafından taranabilirler.

Videonuza altyazı eklemek için desteklenen bir metin dökümü veya zamanlı altyazı dosyası yükleyin. (Videonuzla otomatik olarak senkronize etmek için doğrudan video döküm metnini girebilirsiniz.) Altyazı eklemek için:

  • Video yöneticinize gidin ve “Video Yöneticisi”nin altındaki “Videolar”ı tıklayın.
  • Altyazıların gitmesi gereken videoya tıklayın ve Düzenle düğmesinin yanındaki açılır oka basın.
  • “Altyazılar/CC”yi seçin.
  • Altyazıları nasıl eklemek istediğinizi seçin.
  • Bir SRT dosyası kullandığınızdan emin olun.

İzleyicilerinize ve YouTube’un kendisine videonuz hakkında daha fazla bilgi verebilirsiniz. Bunun için anahtar kelimelerinize birkaç iyi etiket ekleyin. Etiketler, izleyicilerin beklentilerini netleştirir ve YouTube’un videonuzu benzer videolarla ilişkilendirmesini sağlar. Böylece içeriğinizin daha doğru bir alıcı kitleye sunulması kolaylaşır.

youtube-seo-puani-yukseltmenin-en-etkili-yollari
Photo by Leon Bublitz on Unsplash

Hedefe yönelik sınıflandırma

Videonuzu benzer YouTube içerikleriyle grupladığınızda, çeşitli oynatma listelerine dahil edilir. Böylece tam olarak hedef kitleniz olan veya ilgi alanları ve çözüm gereksinimleri benzer daha fazla izleyici tarafından görülür. Yine de her video için doğru bir kategori seçmek kapsamlı bir süreç olabilir. YouTube İçerik Oluşturucu Akademisi, aşağıdaki gibi ayrıntıları belirleyerek herhangi bir kategoride en uygun olanı belirlemenizi önerir:

  • Kategorideki en iyi içerik oluşturucular: neden popülerler, içerikleriyle ilgili harika olan şeyler neler
  • Belirli bir kategorideki videolar arasında paylaşılan nitelikler (ör. uzunluk, biçim, üretim değeri)
  • Görüntüleme sayısını ve etkileşimi etkileyen herhangi bir kalıp (yükleme programı/tutarlılığı, yorum bölümü etkinliği vb.)

Ayrıca bakabilirsiniz: Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Yüksek kaliteli özel küçük resimler – YouTube SEO Puanı Yükseltme

Bir oynatma listesinde gezinen izleyiciler, videonuzun küçük resmini görmeli ve tıklamalıdır. YouTube, küçük resim seçeneklerini otomatik olarak oluşturur, ancak biraz daha fazla çabayla daha özel görseller de ekleyebilirsiniz. Küçük resminizi özelleştirmek, izleyicilere ekstra çaba harcadığınızı gösterir.

Daha da önemlisi, YouTube İçerik Oluşturucu Akademisi’ne göre YouTube’daki en iyi performans gösteren videoların %90’ında özel küçük resimler bulunmaktadır. Küçük resimlerinizi özelleştirirken, videonuz için aldığınız etkileşimin türünü ve düzeyini bunların kalitesinin belirlediğini unutmayın. Aşağıdaki adımlara dikkat ettiğinizden emin olun:

youtube-seo-puani-yukseltmenin-en-etkili-yollari
Photo by Sara Kurfess on Unsplash
  • Doğru boyutu seçin: 1280 piksel genişlik ve 720 piksel yükseklik idealdir. Minimum görüntü genişliği 640 piksel olmalı.
  • JPG, GIF, BMP veya PNG kullanın.
  • Küçük resim boyutunu 2 MB’ın altında sınırlayın.
  • Videonuzdan durağan bir resim ya da özel grafikler kullanmanız fark etmeksizin küçük resmin videonuzu doğru bir şekilde temsil ettiğinden emin olun. (Yanıltıcı başlıklar ve resimlerden kaçının.)
  • Başlığınızın kısa bir versiyonunu ekleyin.
  • Tüm metin karakter boyutu ve tipografi açısından okunaklı olmalı.
  • Beyaz boşluk veya negatif boşluk ekleyin.
  • Renk kontrastından yararlanın.
  • Marka logonuzu görünür şekilde ekleyin.

YouTube videoları, daha önce ulaşamadığınız kişilere ulaşmanızı sağlar ve kitlenizle mümkün olduğunu düşünmediğiniz bir düzeyde etkileşim kurmanıza yardımcı olabilir. YouTube SEO, vazgeçilmez bir modern marka kimliği oluşturma bileşenidir. Özellikle yeni ve küçük işletmeler için hedef kitlenin dikkatini çekmek adına bulunmaz bir nimettir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Güçlü Marka Kimliği İçin Önemli Bileşenler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar