Markanız İçin Etkili Instagram Hashtag’leri Nasıl Oluşturulur?

Paylaşmayı unutmayın.

Markanız İçin Etkili Instagram Hashtag’leri Nasıl Oluşturulur? – Instagram hashtag’leri günümüzde doğru – yanlış birçok şekilde kullanılıyor. Bu değerli tanıtım aracı, dijital pazarlama stratejinizin ayrılmaz bir parçası olmalı ve marka bilinirliği, katılım ve dönüşüm için uygun şekilde optimize edilmelidir. Markanızın hedef pazarınız tarafından fark edilmesini sağlayan hashtag’leri nasıl oluşturacağınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Markalı Etkili Instagram Hashtag’leri Nedir?

Markanızı, kampanyalarınızı veya yeni ürününüzü tanıtmak için oluşturduğunuz bir etikettir. İdeal olarak, marka hashtag’iniz Instagram biyografinizde yer almalı ve paylaşımlarınızda vurgulanmalıdır. Markanız için Instagram hashtag’leri söz konusu olduğunda üç seçeneğiniz bulunuyor:

  • Marka adı hashtag’leri (ör. #ComplexSneakers, #WildHarvestBrand)
  • Markaya özel sloganlar (ör. #BePartOfTheGame, #FindNewRoads)
  • Marka adı varyasyonları (ör. #PringlesStack, #AnotherBriteIdea)

Markanızın hashtag’leri aynı zamanda hedef kitlenizin kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği paylaşması için ikna ve motive edici unsurlardır.

Marka Bilinirliğini ve Etkileşimini Sağlayan Hashtag’ler Nasıl Oluşturulur?

Instagram’da şu anda 25 milyondan fazla işletme hesabı var. Ortalama Instagram gönderisi 10.7 hashtag içeriyor. Bu, rekabet etmenin veya genel olarak sesinizi duyurmaya çalışmanın zor bir iş olduğu anlamına geliyor. Markanız için Instagram hashtag’lerinizin, potansiyel müşterilerinizi dönüştürmek için ihtiyaç duyduğunuz katılımı sağlamasının dört yolu mevcut:

markaniz-icin-etkili-instagram-hashtagleri-nasil-olusturulur
Photo by Katie Harp on Unsplash

Basit ve spesifik tutun

Basit marka hashtag’leri kısa, okunması ve hecelenmesi kolaydır. Bu şekilde, hedef kitlenizin bunları hatırlaması daha kolay olacaktır. Basit de olsa hashtag’inizin de spesifik olması gerekir. Ancak aynı zamanda çok fazla kelime/karakter içermemesi önemlidir. Grammarly’nin #WriteAnywhere’i basit ve spesifik olarak harika bir örnektir.

Yazım ve büyük harflere dikkat edin

Buradaki amaç, hashtag’inizin okunmasının kolay olmasını sağlamaktır. Yani, insanlar tüm hashtag’i anlamadan önce, özellikle harflere uzun süre bakmak zorunda kalmazlar. Kelimeler aralarında boşluk bırakılmadan dizildiğinden, hashtag’inizdeki her kelimenin ilk harflerini büyük harfle yazmanız en iyisidir. Büyük harf, özellikle bir kelimenin sonunda ve bir sonraki kelimenin başında aynı harf bulunuyorsa kullanışlıdır.

  • #PassionPassport
  • #OldNavyStyle
  • #MixMatchMask
  • Arm & Hammer: #MorePowerToYou #ForEverythingSoda
  • Audi Sport: #PerformanceIsAnAttitude
  • Caterpillar: #LetsDoTheWork
  • Chevrolet: #FindNewRoads
  • Herschel: #WellTravelled
  • Kipling: #LiveLight
  • Scotch-Brite: #AnotherBriteIdea
markaniz-icin-etkili-instagram-hashtagleri-nasil-olusturulur
Photo by Katie Harp on Unsplash

Benzersiz ve akılda kalıcı hale getirin

Benzersiz olmak ve bilindik olandan çok uzaklaşmamak, başarılı bir hashtag’in anahtarıdır. Dolayısıyla kitlenizin ilgilendiği bir konuyla, parçası olmak istedikleri devam eden bir gündemle ilgili hashtag’leri kullandığınızdan emin olun. Çok fazla alakasız konuya hitap edebilecek geniş, en genel terimlerle yetinmeyin.

Ayrıca bakabilirsiniz: Hashtag Nedir? Nasıl Etkili Kullanılır?

Bir hashtag’i kolayca akılda kalıcı yapan nedir? Hashtag’inizi oluşturan kelimelerin nasıl bir araya geldiği kesinlikle buna çok katkıda bulunur. Kulağa nasıl geldiği, nasıl okunduğu, dile nasıl döküldüğü veya sayfada nasıl göründüğü mühimdir. Bunların tümü dikkate alınması gereken önemli faktörlerdir.

Örneğin, Campbell’ın hashtag’i kulağa harika geliyor ve ilginç görünüyor. Ancak aynı zamanda hiçbir açıklamaya ihtiyaç duymayan bir şey. Chevrolet hashtag’i aynı zamanda, markanın kişiliğini ve değerlerini uygun bir şekilde ifade eden, kulağa hoş gelen üç heceli bir dizedir.

Doğru oranda mizah ve zekayı tercih edin

Instagram, markaların öne çıkması için harika bir yerdir. Bir hashtag, akıllı kelime oyunları veya sözdizimi yoluyla bir mizah çizgisi için özellikle etkili bir araç olabilir. Ayrıca sadece mizahın organik olduğundan emin olun. Böylece markanız için etkili Instagram hashtag’leri ile akılda kalıcı farkındalığı kolaylaştırın.

Ayrıca bakabilirsiniz: Instagram Hakkında Bilinmeyenler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar