Yoğun Çalışanlar için Stres Gideren 3 Aktivite

yogun-calisanlar-icin-stres-gideren-3-aktivite

Paylaşmayı unutmayın.

Yoğun Çalışanlar için Stres Gideren 3 Aktivite – 2020, en rahat kimseler için bile stres dolu bir yıldı. Pandemi ve beraberinde getirdiği; hareketsizlik, evden çalışma, çocukların okula gitmemesi, hastalık endişesi, sevdiklerimizi görememe, değişen yeme alışkanlıkları ne yazık ki gerginliğimizi her gün arttırdı. 2020 geride kalmak üzere olsa da, pandemi bitmiş değil, okullar belki açılmayacak, sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek, evden çalışma süreklilik kazanacak olabilir. Tüm bunların ışığında bir nefes almak ve stresinizi boşaltmak için çok kolay 3 aktivite önerimiz var.

Yoğun Çalışanlar için Stres Gideren 3 Aktivite

1- Yoga

man in white tank top and gray pants sitting on blue yoga mat
@unsplash

Harvard Tıp Fakültesi, yaptığı araştırmaya göre, yoganın inanılmaz derecede değerli bir stres giderme kaynağı olduğu öne sürüyor. Araştırmaları, yoganın aslında beynin stres tepkisini modüle ettiğini ve zamanla strese karşı direncinizi artırdığını gösteriyor. Basitçe söylemek gerekirse, bir yoga pratiği kurmak sadece stresi azaltmanıza yardımcı olmakla kalmaz, ileride daha fazla bağışıklık kazanmanızı sağlar. Yoga yaparken uzak doğu müziği, ve sevdiğiniz aromatik yağlarla gevşemek için bir buhurdanlık kullanmanız konsantrasyonunuzu arttıracaktır. 

Birçok yoga uygulamasının içinden, yeni başlayanlar ve başlamaya korkanlar için Minute Yoga uygulamasını seçtik. Günlük 5 dakikalık seanslarla, her gün farklılaşan egzersizler sunan uygulamayı android ve ios cihazlarınıza ücretsiz indirebilirsiniz.

2- Yüksek Yoğunluklu Egzersizler

orange and black usb cable on brown wooden surface
@unsplash

Düzenli egzersizin stresi azaltmaya yardımcı olabileceği yaygın olarak kabul edilmektedir. Ancak Missouri-Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmalar, özellikle yüksek yoğunluklu egzersizin stres ve kaygıyı azaltmak için daha da büyük bir kaynak olduğunu gösteriyor. Çalışmalarında karşımıza çıkan ilginç bir veri ise; yüksek yoğunluklu egzersizin özellikle kadınlara fayda sağladığını gösteriyor.

Zengin içeriği ile Freeletics, tüm dünyada en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesi. Kişiye özel antrenmanlar, yoğun egzersizler, beslenme programları ile tamamen vücut ağırlığına dayalı çalışan bu uygulamayı android ve ios cihazlarınıza ücretsiz indirebilirsiniz.

3- Koşu

silhouette photo of woman running
@unsplash

Maryland Üniversitesi çalışmasında düzenli koşu yapan kimselerin stres seviyelerinin, koşmayanlara oranla daha düşük olduğunu keşfetti. Sadece bu değil, aynı zamanda strese neden olan durumlara karşı daha dayanıklı oldukları ortaya çıktı. Haftada birkaç kez koşuya çıkmak stres seviyenizi olumlu yönde etkilemektedir. Stresli olmak sağlığınız üzerinde hem zihinsel hem de fiziksel etkilere sahiptir, bu nedenle stres seviyenizi düşük tutan aktivitelere katılmak önemlidir.

Dünyada en çok tercih edilen koşu uygulaması Runkeeper, birçok ihtiyaca cevap veriyor. GPS destekli olan uygulamada rota belirleyebilir, arkadaşlarınıza meydan okuyabilir, kendinize hedefler koyabilirsiniz. Hızınızı, ritminizi ve yaktığınız kaloriyi hesaplama gibi genel özellikler de içinde bulunuyor. Android ve ios cihazlarınıza ücretsiz indirebilirsiniz.

Unutmayın ki, her şey o ilk adımla başlıyor, derin bir nefes alın ve size en uygun aktiviteye bugün başlayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar