Windows 11 Özellikleri Neler Oldu?

Photo by Windows on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Windows 11 Özellikleri Neler Oldu? – Microsoft tarafından geçen ay piyasaya yeni bir işletim sistemi sürüldü. Windows 11 adını alan bu yeni sürüm firmanın altı yıldan sonraki ilk işletim sistemi oldu. Bu sayede bir önceki sürümlere göre de büyük özellikler hemen dikkat çekti.

Her ne kadar Windows 11 güncellemesi 5 Ekim 2021’de piyasaya sürülmüş olsa da cihazlara aşamalı olarak sunulacak. Bu sistemi yüklemeden önce bilgisayarınızın uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Yeni işletim sisteminde Android uygulamalarını indirme ve kullanma, daha sade biz yazılım, etkili bir başlat menüsü ve uygulama güncellemeleri öne çıkıyor.

Windows 11 ile Sunulan 7 Yeni Özellik

Photo by Meymigrou on Unsplash

Mac benzeri ara yüz. Windows 11 işletim sistemi daha yuvarlak köşeler, ortada yer alan başlat menüsü ve görev çubuğu, daha temiz tasarım ve pastel tonlar ile Mac’i andırıyor.

Android uygulamaları ile entegrasyon. Microsoft Store üzerinden erişebileceğiniz Amazon Appstore ile Android uygulamalarını indirip kullanabileceksiniz. Önceden de Samsung Galaxy cihazlar ile Windows’ta Android özelliklerini kullanabiliyordunuz. Ancak bu yeni sistemde tüm Android cihazlar ile özellik aktif olacak. Yine de başlangıçta özelliğin işletim sisteminde sunulmadığını bilmelisiniz. Fakat ilerleyen zamanlarda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Daha kolay erişilebilir ve kişiselleştirilebilir Widget’lar. Widget’lar ilk olarak Windows Vista ile birlikte hayatımıza girmişti. Windows 10 güncellemesi ile birlikte ise daha profesyonel bir hale gelmişlerdi. Artık doğrudan görev çubuğundan erişebileceksiniz.

windows-11-ozellikleri-neler-olacak
Photo by Windows on Unsplash

Microsoft Teams entegrasyonu. Pandemi ile birlikte hem eğitim hem de iş dünyasında video konferans uygulamalarının kullanımı arttır. Windows 11 görev şubuğuna sabitlenen Microsoft Teams ile erişim kolaylaşacak. Bu yeni özellik Apple’ın FaceTime’ını andırıyor. Ayrıca Teams’e sadece Windows’tan değil, aynı zamanda Mac, iOS ve Android’den de erişebileceksiniz.

Daha iyi oyun deneyimi için Xbox teknolojisi. Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarınızda daha iyi bir oyun deneyimi yaşamanız artık mümkün olacak. Microsoft, Xbox konsollarındaki DirectStorage ve Otomatik HDR gibi özellikleri Windows 11 ile sunmaya hazırlanıyor.

Daha iyi sanal masaüstü desteği. yeni işletim sistemi ile artık eğitim, kişisel ve iş kullanımınız için birden fazla masaüstü oluşturabilirsiniz ve bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Sanal masaüstlerini MacOS’takine benzer şekilde kurabilirsiniz. Ayrıca her masaüstü için duvar kağıdınızı farklı olarak ayarlayabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayar ile monitör arasında daha kolay geçiş. Yeni Windows 11 işletim sistemi Snaps Layouts ve Snap Groups isimleri özellikleri barındırıyor. Bu da kullandığınız uygulamaların görev çubuğunda yer alması ve uygulamalar arası kolay geçişi anlamına geliyor.

Ayrıca bakabilirsiniz: Microsoft Nuance Communications Satın Aldı – Linkedln’den Sonra En Büyük Satın Alım

Windows 11’i Ne Zaman Yükleyebilirsiniz?

windows-11-ozellikleri-neler-olacak
Photo by Windows on Unsplash

Ekim ayında kullanıma sunulan yeni işletim sistemi 2022 yılının ortasına kadar geliştirilmeye devam edecek. Fakat yeni bir cihaza sahipseniz güncellemeyi daha erken almanız büyük olasılıktır. Öte yandan eski bilgisayar sahipleri biraz daha uzun süre beklemek zorunda kalacak.

Bilgisayarınız Yeni İşletim Sistemi ile Uyumlu Mu? – Windows 11 Özellikleri Neler

Cihazınızın Windows 11 yükseltmesine uygun olup olmadığını birkaç farklı yolla kontrol edebilirsiniz. Windows Güvenliği Ayarları’na girip Windows Update üzerinden cihazınızın yeni sürüm için uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca bakabilirsiniz: Geçmişten Günümüze Bir Bilgisayar Devi – Microsoft

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar