Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti!

Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti!

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti! – Sensor Tower tarafından sağlanan uygulama istihbarat verilerine göre, Twitter’ın yaratıcı platformu Super Follows; özelliğin yayınlandığı ilk iki hafta içinde ABD iOS gelirinde yaklaşık 6.000 ABD doları civarında bir katkıda bulunarak uğursuz bir başlangıç ​​yaptı. Ek olarak, bu sayı Kanada’da sadece 600 dolar civarında. 

Bu gelirin küçük bir kısmı; Twitter’ın ABD’de sunduğu diğer uygulama içi satın alma işlemi olan Ticketed Spaces’a atfedilebilir. Ancak bu kısmın bir dış firma tarafından hesaplanmasının bir yolu yoktur.

Twitter, Super Follows’ı başlatma planlarını ilk olarak; şirketin yeni gelir akışları oluşturmak için yaklaşmakta olan girişimlerinin çoğunu detaylandırdığı; Şubat ayındaki Analist Günü etkinliği sırasında duyurdu.

Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti!

Twitter
Photo by Marten Bjork on Unsplash

Bugün, Twitter’ın işi büyük ölçüde reklamcılığa bağlı. Bununla birlikte Super Follows, çeşitlendirmeyi amaçladığı birkaç yoldan biri. Şirket ayrıca, içerik oluşturucuların Biletli Alanlar ile ABD dışındaki canlı etkinliklerine erişim ücreti almaları için bir yol da sunuyor. ABD dışında Twitter, premium kullanıcılar için; Twitter Blue adlı birinci sınıf bir ürünü test etmeye başladı.

Ancak içerik oluşturucuları hedefleyen Super Follows, ana akım kullanıcılarına en çok hitap eden çabadır.

Aynı zamanda, içerik oluşturucuların bir takipçi kitlesi oluşturduğu ve ardından doğrudan abonelikler yoluyla gelir elde ettiği ve sonuç olarak; reklamlara veya marka anlaşmalarına olan bağımlılıklarını azalttığı; büyüyen içerik oluşturucu ekonomisinden yararlanmak için çalışan bir kuruluştur. Bu iş için kullandıkları platformlar; içerik oluşturucu araçlarının geliştirilmesini finanse etmelerine yardımcı olmak için biraz eksik kalıyor. (Twitter’ın durumunda, yalnızca %3’lük bir kesinti yapıyor.)

Bu özellik, zaten yüksek profilli kişilerin ve sıradan insanların aynı zaman çizelgesinde toplanıp; sohbet etmesine izin veren bir platform olan Twitter için mantıklı görünüyor. Hayranların, örneğin müzisyenler, sanatçılar, komedyenler, yazarlar, oyuncular gibi; en sevdikleri içerik oluşturuculara daha da yaklaşmasını sağlayarak erişen Super Follows. 

Bu içerik oluşturucular, hayranlara seçtikleri bonus “perde arkası” içeriğe erişim sağlamak için; aylık 2,99 ABD Doları; 4,99 ABD Doları veya 9,99 ABD Doları tutarında bir abonelik fiyatı belirlemek mümkün. Bunlar genellikle ekstra tweet’ler, Soru-Cevaplar ve abonelerle diğer etkileşimler şeklinde gelir.

Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti!
Image Credits: Twitter by @techcrunch

Super Follows Hangi Hesaplar için Aktifleştirildi?

Açılışta Twitter, güzellik ve cilt bakımı odaklı @MakeupforWOC hesabı da dahil olmak üzere bir avuç içerik oluşturucuya Super Follows’ı açtı. 

Bunlar, astroloji hesabı @TarotByBronx; spor odaklı @KingJosiah54; yazar @myeshachou; internet kişiliği ve podcast yayıncısı @MichaelaOkla; manevi şifacı @kemmarie; müzik listeleri tweeter @chartdata; Twitch yayıncıları @FaZeMew@VelvetIsCake@MackWood1@GabeJRuiz ve @Saulsrevenge; YouTubers @DoubleH_YT@LxckTV ve @PowerGotNow; son olarak kripto tüccarları @itsALLrisky ve @moon_shine15

Twitter, Super Follows’a erişimi olan toplamda 100’den az içerik oluşturucu olduğunu söylüyor.

Oluşturma tarafında erişim sınırlı olsa da, içerik oluşturuculara abone olma yeteneği sınırlı değildir. ABD veya Kanada’daki herhangi bir Twitter iOS kullanıcısı, desteklenen içerik oluşturucu hesaplarından istedikleri sayıda “Süper Takip” yapabilir. ABD’de Twitter’ın 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla 37 milyon para kazanılabilir günlük aktif kullanıcısı var. Tabii ki, bunların sadece bir kısmı iOS kullanıcıları.

Yine de Twitter, lansman sırasında Super Follows platformu için milyonlarca “potansiyel” müşteriye kolayca güvenebilir. Mevcut geliri, muhtemelen binlerce tüketicinin bunu yaptığını gösteriyor. Çünkü en iyi uygulama içi satın alımların çoğu, daha düşük fiyat noktalarında içerik sunan içerik oluşturucular için.

Kullanıcıların zaten yaptıklarını izleyerek geliştirilen diğer Twitter ürünlerinin aksine; hashtag kullanmak veya içeriği retweetlemek gibi; Twitter’ın yeni özelliklerinin çoğu, platformu için kullanım örneklerini yeniden tanımlama girişimleridir. Twitter, büyük bir ürün itici gücüyle kısa süre önce yalnızca içerik oluşturucular için değil; aynı zamanda e-ticaret, okuma materyalleri düzenleme, haber bültenlerine abone olma, topluluklarda sosyalleşme, sesli sohbet, içerik kontrolü, trendlere ayak uydurmak için de araçlar başlattı.

Twitter Super Follows, İki Haftada 6 bin Dolar Gelir Elde Etti!
Image Credits: Twitter by @techcrunch

Twitter Tarafından Yapılan Açıklama

Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada;

“Ana hedefimiz, içerik oluşturucuların başarıya hazır olmasını sağlamaya odaklanıyor. Bu nedenle, daha geniş çapta kullanıma sunmadan önce Super Follows’u kullanarak en iyi deneyime sahip olmalarını sağlamak için; bu ilk yinelemede küçük bir içerik oluşturucu grubuyla yakın bir şekilde çalışıyoruz.”

Sözcü ayrıca, Twitter Super Follows’ın, içerik oluşturucuların ölçeklendikçe daha fazla para kazanmalarına yardımcı olmak için kurulduğunu da belirtti.

“Super Follows ile insanlar, uygulama içi satın alma ücretlerinden sonra 50.000 ABD Doları ömür boyu kazanç elde edene kadar gelirin %97’sine kadar kazanmaya hak kazanırlar. 50.000 dolarlık ömür boyu kazançtan sonra, uygulama içi satın alma ücretlerinde gelirin %80’ine kadar kazanabilirler” dediler.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar