Tesla Roadster 2022’ye Ertelendi

roadster

Paylaşmayı unutmayın.

Tesla Roadster 2022’ye Ertelendi – Tesla, yeni aracı olan Roadster’in 2020 yılı içerisinde üretimine başlanacağı 3 yıl önce duyurmuştu. Ancak projede yaşanan bazı aksamalar nedeniyle, ertelenmeye gidildi. Özellikle de araçta kullanılacak olan üçlü motor ve batarya sistemlerinin oldukça zorlayıcı olduğunu söyleniyor. Tesla’nın sahibi Elon Musk, projenin 2022 yılına kadar ertelendiğini duyurdu.

Tesla Roadster için Hedef 2022

tesla-fabrika
@pexels

Tesla Roadster’ı Neden Erteledi?

Aslına baktığımı zaman, projenin ertelenmesinin tek nedeninin    projede yaşanan aksaklıklar olmadığı şeklinde yorumlar yapılıyor. Tüm dünyayı etkileyen Covid – 19 pandemisi, Tesla’nın üretim planlarını da değiştirmiş gibi duruyor. Son zamanların en hızlı yükselen şirketleri arasında yer alan Tesla¸ pandemi süreci ile birlikte elektrikli arabaların daha popüler hale gelmesinden faydalanmak istiyor gibi duruyor. Pandemi, insanların yeşil enerjiye ne kadar ihtiyacı olduğunu ve fosil yakıtların dünya üzerindeki zararları konularını eskisinden daha güçlü bir şekilde gündeme getirdi. Bu da küresel ısınmanın en büyük sebeplerinden olan fosil yakıtlı araçların yerine elektrikli araç tercih edenlerin sayısını hayli arttırdı. İddialara göre, Tesla ise bu durumdan faydalanarak için yeni bir projeye yatırım yapmak yerine üretimini arttırmak istiyor.

tesla
@pexels

Tesla Roadster Yeni Platform Sebebiyle Gecikti

Twitter’da bir kullanıcının, ElonMusk’a Roadster’in durumunu sormasının ardından Musk, 2022’ye ertelendiğini belirten bir tweet atmıştı. Ardından Tesla, gecikme hakkında daha detaylı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre aracın sahip olacağı sistemin diğer araçlara göre farklı olması nedeniyle aksaklıklar oldu. Araç, yeni bir platform üzerine yapılacağı için herhangi bir sorun ile karşılaşmamak adına erteleme gerekliydi. Diğer yandan baktığımızda, bu Tesla’nın ilk gecikmesi değil. Model 3’ün üretiminde de birçok aksaklıklar oldu. Diğer yandan 2019 yılında çıkış yapacak olan kamyon Semi hakkında da henüz bir bilgi yok. 2019 yılında tanıtılan ve tasarımı ile dikkat çeken Cyberpunk içinde 2022 yılı işaret ediliyor.

Roadster Özellikleri

Tesla, her yeni modeli ile birlikte çıtayı daha da yukarıya çıkartıyor desek yeridir. Tesla’yı takip eden kullanıcıların sıkça sorduklarından birisi de modelin özelliklerinin neler olacağıdır. 1006 beygirlik gücü ile öne çıkan araç 0 ’dan 100 ’e 1.9 saniyede çıkacak. Eğer bu durum gerçekleşirse, bir rekor kıracak. Roadster, seri üretimi bulunan ve bu hızlanmaya sahip olan ilk araç olarak tarihe geçecek.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar