Lucid Motors Tesla’yı Nasıl Yenmeyi Planlıyor?

lucid-motors-teslayi-nasil-yenmeyi-planliyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Lucid Motors Tesla’yı Nasıl Yenmeyi Planlıyor? – 2007 yılında Kaliforniya’da kurulan Lucid Motors, bir elektrikli otomobil şirketi olarak ilk aşamalarda batarya üretimi gerçekleştiriyordu. Ancak 2016 yılında tamamen elektrikli otomobil tanıtımı gerçekleştiren firma, Tesla ile büyük bir rekabet içerisine girmeyi başardı. Bu bağlamda marka Tesla markasını yenme planları yapıyor. 

Lucid Motors Tesla’yı Nasıl Yenmeyi Planlıyor?

lucid-motors-teslayi-nasil-yenmeyi-planliyor?
@motortrend

Lucid Motors Tesla Rekabeti Nasıl Başladı?

Tesla bugün herkes tarafından bilinen ve dünyanın en önemli elektrikli araç üreticilerinden biri olmasına rağmen Lucid Motors, yeni araç modeli sayesinde bu saltanatı yıkmayı planlıyor. Marka tarafından 30 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen açıklama sonrasında dünyanın en verimli lüks otomobili üretimi gerçekleştirilmesi çalışmalarına devam edildiği ve muhteşem bir sürüş menzili açısından tek şarj ile 832 kilometre yol yapılabileceği ifade edilerek Tesla karşısında büyük bir fark yakalandı. 

Lucid Motors Neler Sağlıyor?

Elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors tarafından sunulan teknolojiler hakkında geniş, ferah ve kullanışlı bir iç mekan gibi noktalardan bahsedilebilir. Ses tanıma sistemi, yüz tanıma teknolojisi, otomatik koltuk ve aynı ayarlamaları, uzaktan kontrol gibi birçok fırsat sağlanıyor. 

lucid-motors-teslayi-nasil-yenmeyi-planliyor?
@carmedya

Lucid Motors 832 kilometre gibi bir menzil sayesinde özellikle Tesla karşısında büyük bir fark sağlarken, “Dünyanın en hızlı şarj edilecek otomobili!” iddiası da bulunuyor. Tüm bu özellikleri ile birlikte daha üstün ve güçlü bir tasarım yapmayı planlayan marka, Tesla ile rekabeti her geçen gün daha fazla arttırmaya devam ediyor. 

Lucid Motors Rekabet Planı Nedir?

lucid-motors-teslayi-nasil-yenmeyi-planliyor?

Marka rekabet planı içerisinde öncelikle daha güçlü yapıyı elde etmek için finans problemlerinin üstesinden gelmeyi başardı. Sonrasında tasarımlarda yine Tesla markası gibi Lucid Motors tarafından da Air gibi modeller ile lüks sedan modeller geliştirildi. Hatta Air modeli Tesla’nın modellerine göre tıpkı BMW ve Mercedes araçlarda olduğu gibi gerçek bir lüks araç hissi oluşturmayı başardı. 

Air modeli içerisinde Lucid özellikle iyi bir mimari oluştururken, aracın kullanımını da konforlu bir hale getirmeyi başardı. Bunun yanında araçta çok daha yüksek bir pil kalitesi,iyi bir malzeme kalitesi, çok daha güçlü bir araç yapısı elde etmeyi başardı. Bu sayede de Lucid piyasaya sürülen Air modeli ile Tesla model Xve Tesla model S araçlardan çok daha yüksek bir menzil elde edebilecek. 

lucid-motors-teslayi-nasil-yenmeyi-planliyor?

Aslında Tesla 2023 yılında 25 bin dolar fiyatı ile bir elektrikli otomobili piyasaya sürecek. Buna karşılık Lucid premium bir marka ile pazara giriş gerçekleştiriyor. Ancak son noktaya bakıldığında marka,Tesla’nın daha üstünde ekonomik fiyatlı araçlar ile piyasaya hükmetmeyi de planlıyor. Hatta bu plan çok yakın bir gelecekte 2022 ve 2023 ile ortaya çıkacak. 

Lucid sahip olduğu planları geliştirmek açısından öncelikle fabrikalarını ve üretim sistemlerini geliştirmeye çalışıyor. Bu sayede Tesla ile girmiş olduğu bu rekabette ilerleyen maddede Tesla markasından çok daha ekonomik ve güçlü araçlar ile piyasada bulunmayı planlıyor. Örneğin, SUV model araçlar gibi çok daha üstün modeller markanın projeleri arasında yer alır. Farklı bir noktada markanın elektrikli otomobiller açısından en fazla tereddüt oluşturan şarj istasyonları konusunda da planları bulunuyor. Hatta bu rekabet konusunda Peter Rawlinson, “Bu durumun gerçek bir teknoloji yarışı olduğunu ve Lucid Motors markasının bu yarış içerisinde yerini aldığını” belirtiyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar