Tesla Fabrikalarını Nasıl Hızlı Bir Şekilde Kuruyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Tesla, Fabrikalarını Nasıl Bu Kadar Hızlı Bir Şekilde Kuruyor? – Son yıllarda elektrikli araç devrimleri ile ün kazanan Tesla özellikle inşaat aşamasında da çok hızlı ilerliyor. İlk dönemlerde Tesla elektrikli araçları birçok endişe ve tartışma yaratırken, bugün çok büyük bir talep ile karşılaştığından dolayı fabrika kurulumu konusunda da çok hızlı bir ilerleyiş görülüyor. Marka karşılaştığı yoğun üretim talebini ölçek alarak, daha iyi bir süreç geliştirmeyi hedefliyor. Bu yarışma içerisinde de fabrika kurulumlarını çok hızlı bir şekilde tamamlaması gerektiğini iyi biliyor. 

Tesla, Fabrikalarını Nasıl Bu Kadar Hızlı Bir Şekilde Kuruyor?

Gigafactories İnşaatının Şaşırtıcı Hızı

tesla-fabrikalarini-nasil-hizli-bir-sekilde-kuruyor?

Tesla tarafından elektrikli araç üretimi için kullanılacak gigafactories şaşırtacak bir hız ile inşa edilmeye devam ediliyor. 2010 yılında marka General Motors üzerinden ilk fabrika satın alma işlemini yaptıktan sonra çok hızlı bir şekilde gelişmiş bir otomotiv fabrikası dönüşümü gerçekleştirmişti. Sonraki süreçte birçok farklı ürünle marka ABD’de gelişimini devam ettirdi. 

Bugün Teksas’ta inşaat aşamaları devam eden Gigafactories, yerleşik bir üretim tesisi hedefini ortaya koymak için Tesla markasına güç katarken, benzer şekilde Berlin ve Şangay’da da çok hızlı bir şekilde inşaat çalışmaları devam ediyor. Oysa bu kadar büyük bir projenin tamamlanması için yıllar boyunca proje çalışmaları yapılması gerektiği de herkes tarafından biliniyor. 

Bu konuda Tesla gigafactories için belirli bir şablon kullanımını tercih etti. Çünkü bu fabrikada üretim açısından neye ihtiyaçları olduğunu bilerek hareket ediyorlar. Hızlı bir şekilde uygulanabilen bir kılavuzun tasarlanması ile birlikte de Tesla fabrika uygulamalarında bu taslaklar ile hızlı sonuçlar elde edebiliyor. 

Prefabrik Tesla Fabrikaları

tesla-fabrikalarini-nasil-hizli-bir-sekilde-kuruyor?
@tesla

Zaman ve montaj aşamasında tasarruf, maliyet düşüklüğü ve kalite sağlayan prefabrike fabrikalar Tesla için büyük bir avantaj sağlıyor. Özellikle firma istediği malzemeyi net bir şekilde belirleyerek, daha iyi sonuçlar elde etmeyi başarıyor. Aslında bu bilgi marka için bir prototip oluşturma imkanı da ortaya çıkardı. 

Bu prototip birçok kentte inşa edilen Tesla fabrikaları için örnek oluştururken, bir yandan da ilerleyen zamanlarda kolayca genişletilebilecek bir yapıya imkan sağlıyor. Üstelik tüm yapıda gereken parçalar trenler ve kamyonlar ile taşınabiliyor.  Bu konuda Elon Musk tarafından da yapılan Twitter paylaşımları inşaatın hızını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Berlin Fabrika İnşaatında Pürüzler

tesla-fabrikalarini-nasil-hizli-bir-sekilde-kuruyor?
@businessinsider

Öte yandan Berlin fabrikasında inşaat yükselirken, çevreciler tarafından da çok yüksek tepkilerle karşılaştı. Çünkü inşaatta kullanılan binlerce beton kazık, su kaynaklarını ve doğayı kirletiyor endişesi firmaya karşı tepkilere neden oldu. Bu tür değişen aksilikler yaşanmış olmasına rağmen Tesla fabrikalarının hızlı bir şekilde tamamlanması ve 2020 sonuna yetişmesi için de kendine has bir formül geliştirdi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar