TeamLab Borderless: Işık Sanatına 3D Dokunuş

teamLab Borderless

Paylaşmayı unutmayın.

“Müzenin kendisi bir sanat eseri”  Takashi Kudo – teamLab

Işık sanatını 3 boyutta algılamak ne kadar etkileyici olurdu? Tokyo, Japonya’da bulunan Mori Dijital Sanat Müzesi ışık sanatıyla ilgili çok etkileyici bir sergiye ev sahipliği yapıyor: teamLab Borderless! Mori Dijital Sanat Müzesi 10.000 m2 alana kurulu, her şeyin bilgisayarlarla kontrol edildiği bir müze. Bir BBC makalesi, müzeyi tekli parçalar olarak düşünmekten ziyade bir bütün olarak düşünüp gezmeyi tavsiye ediyor.

@teamLab Borderless

28 Haziran 2018’de açılan teamLab Borderless, ışıktan yapılan 69 sanat eserinden oluşuyor ve çok ilgi çekici ve çeşitli temalara sahip. Temel tema olan “Borderless World”, amacı insanlar ve dünya arasında yeni bir ilişki aramak olan etkinlikle muhteşem bir uyum ve bütünlük içinde. Müzedeki eserler ziyaretçileri sanatın içine koyarak sanat ve izleyici arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor.

Müzenin ziyaretçileri ışıktan sanat eserleri arasında yürüyerek, gezerek bilgisayarlarla kontrol edilen ışık oyunları arasında, ışığın büyülü dünyasında sınırsızlığı algılayabiliyor.

520 bilgisayar ve 470 projektörle kontrol edilen sanat eserlerine dair bazı videolar şöyle:

“Transcending Boundaries”

“Become Immersed”

“Ever-Changing”

“Co-create the World Together”

“Artworks Influence Each Other”

“Athletics Forest”

Müzede ziyaretçilerin akıllı telefonlarıyla kontrol ederek kendi sanat eserlerini oluşturduğu bir bölüm de mevcut.

Bir sanat kolektifi olan teamLab, 2001’de kurulmuş; 500’den fazla üyeye sahip. Dünyaya ve geleceğe dair pozitif bir tutum içinde olan teamLab’in gelecekteki hedefleri arasında tamamen dijital sanattan oluşan şehirler kurmak var ve bunu varlığının sanat eserlerinin güzelliğinin bir parçası olması gibi çok olumlu bir temele dayandırıyor.

@teamLab Borderless

teamLab’in yaklaşımı çok iyimser ve ilham veren cinsten. İyimser etkiyle birlikte teamLab: Borderless’ı tanımak çok memnun edici. Dijital sanatın etkileyici yapısı teamLab’in hayal gücü ve yaklaşımıyla bütünleştiğinde ortaya unutulmayacak eserler çıkıyor.

teamLab: Borderless size neler hissettirdi? Pozitif hayal gücü dünyaya, insanlığa ve insanoğluna neler kazandırabilir? Sizce dijital sanat ve pozitif hayal gücü nasıl iyi bir ikili? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Japonya bazılarımız için biraz uzak olabilir 🙂 Öyleyse sizleri Türkiye’nin İlgi Çeken Sanat Galerileri yazımızla ülkemizdeki sergilere davet ediyoruz.

Sanatla kalalım!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar