Spiritüel Hayvan Nedir? Sizinki Hangisi?

Paylaşmayı unutmayın.

Spiritüel Hayvan Nedir? Sizinki Hangisi? – Kızılderili geleneğine göre spiritüel hayvan, manevi rehberimizin somut halidir.Öyle ki bu rehberler kendilerini onları görmek istediğimiz şekilde bize gösterirler. Tanıdık bir hayvanın yüzü aracılığıyla insanlarla bağlantı kurarlar. Aslında herkesin içinde ona güç veren ve duygularını temsil eden bir hayvan bulunur. İçimizdeki hayvan rehberler hayatımızı daha kolay, güvenli ve inançlı sürdürmemizi sağlarlar. Kendi spiritüel hayvanınızı bularak size hangi mesajları vermeye çalıştığını öğrenebilirsiniz.

Spiritüel Hayvan Nasıl Keşfedilir?

Rüyalarınıza Dikkat Edin

Rüyalarımız bilincimizle ve bilinçaltımızla doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla rüyanızda gördüğünüz hayvanlar aslında sizin ruhunuza işaret eden semboller olabilirler.

Belirli Hayvanlarla Geçmişteki Bağlantılarınızı Düşünün

Spiritüel hayvanınız çocukluğunuzda en sevdiğiniz hayvanınız olabilir. Aynı zamanda asla unutamadığınız evcil hayvanınız ya da yolunuzun üstünde sürekli karşılaştığınız canlı da olabilir.

Sizi Çeken Hayvanlar Hakkında Günlük Tutun

Sakinleşmek ve sezgilerinize kulak vermek için meditasyon son derece uygun bir yöntemdir. Bu sebeple sessiz bir yerde oturun ve kendinize beş dakikalık bir zaman ayırın. Sonrasında sizin için önemli bir hayvanı düşünün. Eğer o hayvan sizin koruyucu ruhunuz olsaydı size öğretmesi muhtemel kişisel ve içsel gücünüz ne olurdu?

Cevaplarınızı bir kağıda not alın. Bu basit alıştırmayı birkaç farklı hayvan için tekrar tekrar yapabilirsiniz. Egzersizin üstünden birkaç gün geçtikten sonra yazdıklarınızı okuyun ve hangi hayvanın sizi daha çok etkilediğini görmeye çalışın.

İnternette Bir Test Çözün – Spiritüel Hayvan

İnternette kendi spiritüel hayvanınızı bulmanız için geliştirilmiş çok sayıda online test bulunmaktadır. Sonuç olarak bu testlerden birini çözerek de hayvanınızı bulabilirsiniz. Ancak algoritmalar değişken olabildiğinden sonuçların da her zaman doğru olmayacağını unutmayın.

spirituel-hayvan-nedir-sizinki-hangisi
Photo by Aarón Blanco Tejedor on Unsplash

Ruh Hayvanınızı Bulduktan Sonra Onu Dinlemeye Başlayabilirsiniz

Spiritüel hayvanlar bizim kendimizi daha iyi tanımamızı sağlar. Dahası hayatımızın belli bir döneminde daha çok odaklanmamız gereken özelliklerimizi ve güçlü yanlarımızı ortaya çıkarırlar. O yüzden de kişisel hayvanınız yıllar içinde pek çok kez değişebilir.

Kendi rehberinizin fiziksel bir temsili hayvanınızın özelliklerini hatırlamanız için güzel bir yoldur. Temsil için bir heykel, resim ya da fotoğraf seçebilirsiniz. Ek olarak Kızılderili kabileleri bunları hayvan totemleri olarak adlandırır. Onlar için bu temsiller son derece kutsaldır ve nesiller boyunca aktarılmaya da devam eder.

Ortak Spiritüel Hayvanlar ve Temel Nitelikleri

Ayı

Ayı, en güçlü hayvanlardan biridir. Öte yandan derin bir şekilde duygusaldır ve dünyayla güçlü bir bağa sahiptir.

Kelebek

Kelebek, dönüşümün ve gelişimin sembolüdür. Mesela inanılmaz derecede uyumludur. Tüm değişikliklere kolaylıkla ve zarafetle ayak uydurur.

Kedi

Kedi merakı, macerayı ve bağımsızlığı simgelemektedir. Aynı zamanda sabır konusunda da ustalaşmıştır.

Geyik

Geyik hassas, son derece sezgisel bir ruh rehberidir. Böylece güven ve başarı ile nezaket ve zarafet arasında bir denge kurar.

spirituel-hayvan-nedir-sizinki-hangisi
Photo by Elia Pellegrini on Unsplash

Güvercin

Güvercin barışı, bereketi ve yeni başlangıçları temsil eder. Umutlu ve iyimser bir hayvandır.

Yunus

Yunus rehberi, oyunculuğu ve bilgeliği temsil eder. Bir ana iletişimci ve birleştiricidir.

Fil

Fil bilgeliği, nezaketi ve anlayışı sembolize eder.

Kurbağa

Kurbağa, fiziksel ve duygusal yaraları iyileştiren rehberdir. Kurbağalar şimdiki zamanda yaşamaktan sorumludur. Bunun için kişinin kendini kontrolüne ve geçmişten şifa bulmasına odaklanır.

Tilki

Tilki, kamuflajın rehberidir. Ayrılma ve çevresiyle birlikte büyüme sanatında ustalaşmıştır.

At – Spiritüel Hayvan

At, tutkunun ve sürüşün rehberidir. İnanılmaz derecede üretken ve hedef odaklı.

Şahin

Şahin rehberi, perspektifi ve olayları her yönden görme yeteneğini temsil eder. Son derece şefkatli ve empatiktir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Boş Sayfa Kavramı – Psikoloji Perspektifinde Tabula Rasa

spirituel-hayvan-nedir-sizinki-hangisi
Photo by Dewang Gupta on Unsplash

Aslan

Aslan, kalbi ve cesareti temsil eder. Derin bir otorite duygusuna sahip doğuştan bir liderdir.

Fare

Fare, ayrıntıların ve incelemenin önemini temsil eder. Bu kılavuz, hayattaki daha küçük şeyleri gözden kaçırmamamızı hatırlatır.

Baykuş

Baykuş, başkalarının neyi kaçırdığını görme yeteneğine sahip bir rehberdir. Daha derin anlamları görür ve hayattaki gizli hazineleri keşfeder.

Tavus Kuşu – Spiritüel Hayvan

Tavus kuşu dirilişi ve yeniden üretmeyi temsil eder. Yönünü değiştirmek için asla geç olmadığını bilir.

Kaplumbağa

Kaplumbağa, bilgeliğe, gerçeğe, anlayışa ve barışa giden yolculuğu temsil eden son derece ruhsal bir rehberdir.

Kaplan – Spiritüel Hayvan

Kaplan, ham duyguları temsil eder. Son derece sezgiseldir ve içgüdüleri takip etme konusunda harikadır.

Kurt

Kurt zeka, içgüdü ve özgürlükle yakından bağlantılıdır. Bu spiritüel hayvan, her şeyden önce ilkel içgüdüleri takip eder. Ayrıca ilginizi çekebilir: Ayurveda Kültürü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar