Sosyal Medyada Etkileşim Artırmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Etkileşim Artırmak İçin Bilmeniz Gerekenler – Sosyal medya kullanımı evinizde büyük bir akşam yemeği daveti vermek gibidir. İnsanları güzel bir şekilde karşılamanız ve misafirlerle keyifli bir sohbet ortamı oluşturmanız gerekir. Bu alanı güçlü bir şekilde kullanmanız pazarda kayda değer bir etki yarattığınıza işaret eder. Sosyal medyada etkileşim artırmak sadece popüler olmaktan ibaret değildir. Hem mevcut hem de gelecekteki takipçilerinizle anlamlı bağlantılar kurmanız gerekir.

Sosyal Medyada Etkileşim Artırmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Sosyal Medya Etkileşimi Nedir?

Etkileşim beğenilerin, yorumların, kaydetmelerin ve paylaşımların bir kombinasyonudur. Takipçi sayısı çoğu zaman çok önemli gibi görünebilir. Ancak sayıdan ziyade kitleniz önemlidir. Bu yüzden de sadece niceliğe değil niteliğe de önem vermeniz gerekir. Evinizde verdiğiniz büyük bir davete binlerce insan gelse ve kimse konuşmadan saatlerce otursa ne anlamı olur? Olumlu anlamda marka itibarı oluşturmak da buna benzer. Katılım her şeyden daha kritiktir.

Sosyal Medyada Etkileşim Arttırmak ama Nasıl?

Takipçilerinizin kendi kendilerine gönderilerinizi beğenmelerini ve yorum yapmalarını beklemek biraz ütopik olacaktır. Onları doğru yönlendirmek için biraz teşvik edebilirsiniz. İlk olarak mevcut etkileşiminizi analiz ederek başlayabilirsiniz. Bunu bilmeden büyüme sağlamanız zordur. Mevcut etkileşim analizi şu anki gönderilerinizin ortalama kaç yorum aldığı, kaç kez paylaşıldığı ile ilgilidir.

Strateji Belirleyin

Her çözüm herkese uymayacağı için sosyal medya etkileşim artırmak için tek bir doğru yoldan söz edemeyiz. Her hesabın hedefleri farklıdır. Dolayısıyla stratejiler de değişkenlik gösterecektir. Mesela hem Domino’s Pizza hem de Tiffany and Co. büyük kitlelere sahip markalardır. Ancak Domino’s daha genç bir marka izlenimi yaratmaya çalışırken Tiffany zengin tasarımlarını ön plana çıkarmayı hedefler. Markanıza uygun olan seçeneklere ve işletmenizin sunduğu hizmetlere göre etkileşim hedefleriniz farklılaşacaktır:

  • Markanıza karşı genel algıyı değiştirmek
  • Yeni potansiyel müşteriler edinmek
  • Piyasaya yeni süreceğiniz ürünler hakkında feedback toplamak
  • Kitlenizi eğitmek
sosyal-medyada-etkilesim-artirmak-icin-bilmeniz-gerekenler
Photo by Danielle MacInnes on Unsplash

Kitlenizi Tanıyın

Takipçilerinizi etkileyen frekans firmanızın sektörüne göre muhtemelen farklılık gösterecektir. Hedef kitlenizi iyi tanıdığınızda birçok adımı daha doğru atabilirsiniz. Örneğin hangi sosyal medya sitelerinde hesabınız olması gerektiğini bilirsiniz. Gönderilerinizi ne zaman yayınlayacağınıza karar verebilirsiniz. İçerik türünüzü belirleyebilirsiniz.

Değerli İçerikler Oluşturun ve Paylaşın

Kitlenizi tanıdıktan ve onlara nasıl ulaşmak istediğinizi anladıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz. Onlara ne söylemek istediğiniz etkileşimin en önemli ayaklarından biridir. Takipçilerinize yardımı dokunan, onların ihtiyaçlarını karşılayan ya da zayıf noktalarını anlayan içerikler daha çok beğenilmektedir. Samimiyeti yakalamanız da ayrıca önemli.

Güncelliğinizi Koruyun

Eğer ne zaman ne paylaşacağınızdan emin olamıyorsanız güncel trendlere bakabilirsiniz. Güncel olaylar ve trendler takipçilerinizin daha fazla yorum yapmasını sağlayacaktır. Böylece kitleniz de markanızla daha sıkı bağlantı kurmayı tercih edecektir.  

Sohbeti Akıcı Hale Getirin

Konuşmak hem bir sanat hem de birçok yönden aslında bir jimnastiktir. İnternet ortamında karşılıklı etkileşimi sağlamak vermek ve almak arasındaki dengeyi kurmaya bağlıdır. Bu yüzden de markaların reaktif etkileşimi sağlarken aynı zamanda proaktif katılım uygulaması önemlidir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri

sosyal-medyada-etkilesim-artirmak-icin-bilmeniz-gerekenler
Photo by Free Walking Tour Salzburg on Unsplash

Reaktif olmak gelen mesajlara, yorumlara ve paylaşımlara doğrudan cevap vermektir. Proaktif olmak ise bunun çok daha ötesine geçmektir. Sizden bahseden ama bunu sizi doğrudan etiketlemeden yapan kişilerle konuşmayı siz başlatırsınız.

Hızlı Yanıt Verin – Sosyal Medyada Etkileşim Artırmak

Yaygın olarak sorulan sorulara önceden yanıtlar oluşturarak yanıt verme sürenizi kısaltabilirsiniz. Bir SSS oluşturduğunuzda bilgilendirici bir yanıtlar kümesine sahip olmuş olacaksınız. Hızlı yanıt vermeniz müşteri memnuniyetini büyük ölçüde artıracaktır. Ayrıca yanıtlarınızı önceden yazmak, dilediğiniz samimi dili yakalamanız için büyük bir fırsattır.

Paylaşımlarınızı Önceden Planlayın

İdeal olarak günde bir ile üç arasında paylaşım yapmak içeriklerinizin güncel kalması açısından önemlidir. Ayrıca her gün doğru zamanda paylaşım yapmak da kritiktir. Fakat elbette sürekli bilgisayar başında ya da aktif olamazsınız. Bunun için paylaşımlarınızı önceden planlayarak bu adımın üstesinden gelebilirsiniz. Planlamak sosyal medyada etkileşim artırmak açısından son derece etkili olacaktır.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar