Sonsuza Kadar Oynayabileceğiniz 10 Bilgisayar Oyunu

oyun

Paylaşmayı unutmayın.

Oyun oynamayı seviyoruz. Bazen saatlerce açık dünyalarda savaşıyoruz, bazen arkadaşlarımızla ufak yarışlarda rekabet ediyoruz. Gerek çevrimiçi oyunlarda, gerekse hikaye modlarında saatlerimizi harcıyoruz. Bilgisayar oyunu dediğimizde telefon var oradan oynuyorum diyenler tekrar düşünsün. Çünkü sanıyoruz ki bu oyunları henüz hiç denememişler 🙂

Çok sevdiğimiz oyunlar var elbette ama bunun yanında yeniyi aramaya da devam ediyoruz. Her gün piyasaya sürülen binlerce oyunlar arasından iyilerini bulmaya çalışıyoruz. Araştırmalar, yorumlar, oynanış videoları derken işin en sonunda yine yıllardır oynadığımız eski oyunlarımıza geri dönüyoruz. 

Aslında bizim de bahsetmek istediğimiz konu tam olarak da bu. Aynı oyunları oynamaktan keyif alıyoruz. Bazı oyunlar, yıllardır oynasak da bize ilk günkü heyecanı ve adrenalini sağlayabiliyor. Ve bu tamamıyla normal! Biz de bu sebeple sizin için binlerce saat oynayabileceğiniz sonsuz değere sahip oyunlar seçtik. İşte karşınızda “Sonsuza Kadar Oynayabileceğiniz 10 Bilgisayar Oyunu”. 

10. Factorio

Factorio - Trailer 2020 - YouTube
@youtube

Factorio, bir oyundan çok bir saplantıdır. Bir fabrika binası simülasyonu yapmak istersiniz. Ancak geceleri gözlerinizi kapattığınızda konveyör bantları görmeye başlarsınız. Sonrasında üretiminizi mükemmelleştirmek ve tabanınızı geliştirmek için optimizasyonlar hayal etmeyi bekleyebilirsiniz. Tabiki oyun da işinizi kolaylaştırmaz. Uzaylılar fabrikayı istila etmeye çalışırken siz kulelerle bir savunma hattı oluşturursunuz. Oldukça zor bir oyundur. Çünkü bu gerçekten karmaşık bir otomatik makineyi mükemmelleştirmekle ilgilidir. Bunun ne kadar tatmin edici olabileceğini anlatmak zor. Kısacası Factorio, uyandığınız her anınızı tüketmede oldukça iyidir.

9. Microsoft Minecraft

Minecraft Başlangıç Rehberi | Minecraft Nasıl Oynanır?
@redbull

Minecraft’ın uzun ömürlülüğüne sahip başka bir oyun düşünebiliyor musunuz? Bağımlı olmak şaşırtıcı derecede kolay, yaratıcı olasılıklarla o kadar canlıdır ki, yıllarca her gün geri dönebilir ve onları asla tüketemezsiniz. Keşfetmek için rastgele oluşturulmuş dünyalar, sizi barınak inşa etmeye, eşyalar üretmeye ve kendinizi canavarlardan korumaya iten bir hayatta kalma mücadelesiyle güzel bir şekilde birleşir. En iyi Minecraft yapıları, neler başarabileceğinize dair hayranlık uyandıran örneklerdir. Ancak aynı zamanda, ortak çalışma veya çevrimiçi çok oyunculu oynama seçeneğiyle birlikte güçlü bir sosyal unsur da vardır.

On yıldan fazla bir süredir Minecraft gelişmeye devam ediyor. Ve kalıcı çekiciliğinin en büyük kısmı bu oyunun olmasını istediğiniz her şeyi olabilme yeteneğidir.

8. The Sims 4

The Sims 4 Tiny Living satın al | %40 indirim | Durmaplay
@durmaplay

Gerçekten sonu olmayan bir oyun olan The Sims serisi başka hiçbir şeye benzemez. Bazı dijital DIY’lere katılın, görüntünüzdeki karakterleri şekillendirin. Olympus’taki bir Yunan tanrısı gibi yüce bir şekilde oturun, ara sıra nasıl tepki verdiklerini görmek için deneklerinizi dürtüp dürtükleyin. Onları beslemek ve pastoral mahallelerde tatmin edici kariyerlere sahip mutlu aileler kurmak ya da biraz drama kışkırtmak tamamıyla sizin elinizdedir. İstediğiniz hayatı Sims’te oluşturabilir, evleri istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz. 

Seri son zamanlarda eski çekiciliğini kaybetti. Ancak yinede Sims oynarken günlerce kaybolabilirsiniz. 

7. Sid Meier’s Civilization VI

Sid Meier's Civilization® VI | Bugün Satın Al ve İndir - Epic Games Store
@epicgamesstore

Yüzyıllar boyunca dünyaya hükmetme mücadelesinde keşif, yerleşim ve savaş yoluyla acemi bir medeniyete rehberlik etmek mi? İşte aradığımız strateji oyunu dediğinizi duyar gibiyiz. 

Listedeki diğer en iyi bilgisayar oyunu gibi harika bir oyun daha var sırada. İlk Civilization oyunları gibi Civilization VI’da öncekiler kadar tehlikeli bir şekilde bağımlılık yapıyor. Oyun yıllar içinde muazzam bir şekilde büyüdü ve birçok yeni güncellemeyle kendi sınırlarını aştı. Seçtiğiniz ulusu yüceltmek için doğru anı bekleyebilirsiniz veya daha agresif kararlarla işi şansa bırakabilirsiniz. Dünyaya hükmetmek tamamıyla sizin elinizde.

6. Hades

Hades: What is Titan Blood and How Does it Work? | SteelSeries
@steelseries

Hades’in alaycı oğlu Zagreus olarak oynarken, ölümlü diyarın tatlı tadı için cani iblislerle dolu bir cehennem labirentinden kaçmalısınız. Aksiyonun klasik izometrik görünümüyle Hades, görünüşte tipik bir haydut benzeri zindan oyunudur. Ancak, muhteşem sanat, ilgi çekici yazı, harika seslendirme ve Yunan mitolojisinden tanıdık karakterlere modern yaklaşımlar alışılmadık derecede iyi yapılmıştır. Ölüm kaçınılmazdır. Ancak oyun yüksek derecede öğrenme, güçlenme ve farklı hikaye dizilerini çözme fırsatı verir. Farklı türde düşmanları, seçtiğiniz güçler ve silahlarla ezmelisiniz. Oyunu bitirdiğinizi düşünseniz bile Hades’te her zaman bulabileceğiniz yeni bir şeyler vardır. 

5. Rimworld

RimWorld Steam'de %10 İndirimli
@steam

Keşfedilecek yeni şeyler ve denenmesi gereken stratejilerle dolu bir oyun mu arıyorsunuz? O zaman Rimworld tam size göre! En sevilen bilgisayar oyunu arasında da yerini çoktan almış gibi görünüyor.

Rimworld’de amacınız başarılı bir koloni kurmaktır. Ancak uzay korsanları, dev böcekler ve vahşi hava ile birlikte bu işler oldukça zorlaşır. Basit 2 boyutlu grafikler oyunun dramasından hiçbir şey götürmez. Zaferleriniz her seferinde daha anlamlı hale gelir ve yolda kaybettikleriniz için bir anlam ifade eder. 

İndirilebilir içerikleri ile birlikte yıllarca oynayabileceğiniz Rimworld strateji severler için ömürlük bir oyundur. 

4. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (2021) - Gameplay (PC UHD) [4K60FPS] -  YouTube
@youtube

CS: GO diğer FPS oyunlarda pek göremeyeceğiniz bir rekabete ve dinamiğe sahip bir oyundur. Terörist ekipleri başarılı bir şekilde bombalamaya, suikast düzenlemeye veya rehineleri ele geçirmeye çalışırken, terörle mücadele grupları onları engellemeye çalışır. Counter-Strike: Global Offensive, orijinaline sadıktır ve düzenli olarak Steam listelerinde üst sıralarda yer alır.

Hızlı ve inanılmaz rekabetçi CS: GO, yeni başlayanlar için düpedüz acı verici olabilir. Büyük liglerde rekabet etmek için yıldırım hızında tepkilere ihtiyacınız vardır. Ancak seviyenize uygun bir grup bulursanız takım oyunları son derece eğlenceli olacaktır.

3. Total War: Warhammer II

Total War: WARHAMMER II Steam'de
@steam

Total War serisi, nihai stratejik mücadeleyi sunmak için sıra tabanlı bir haritayı gerçek zamanlı savaşlarla birleştirir. Rome: Total War, tarihi serinin zirvesiydi ve antik Roma’yı birleştirmek için savaşan bir koltuk generali olarak yeteneklerini test etme şansı verdi. Tarihsel oyunlar birçok dönemi ve bölgeyi kapsıyordu ve en son olarak bu geldi: Antik Çin ile Üç Krallık. Ayrıca fantastik Warhammer ayarı Total War’ı tarihsel zincirlerinden kurtarıyor ve gerçekten benzersiz oyun stillerine sahip karakterler ve askerlerle oynama şansı sunuyor. 

İlk Warhammer oyununun sahipleri, gerçekten destansı bir seri için ilk iki oyunu birleştiren bir mega haritada oynayabilir. Ayrıca Warhammer III üçlemeyi tamamlıyor ve yakında üçünü de birleştiren geniş bir haritada oynayabileceğiz.

2. The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition Steam'de
@steam

Skyrim dünyası kimse oynamasa bile yaşamaya devam eden bir dünya gibi gözüküyor.

Bethesda’nın büyüleyici aksiyon RPG’si, sizi tuhaf ve harika karakterler ve yaratıklar, bol miktarda ganimet ve takip edilecek hikaye dizileriyle dolu muazzam, zengin, açık bir dünyada serbest bırakıyor. Her loncanın, ahlaki ikilemler içeren dallara ayrılmış bir yapıya bağlı bir ana hikayesi vardır. Bolca yan görevler, izini sürmek için birçok büyülü eşya ve bir ev inşa edip evlenme seçeneği bulunur. Yönetmen Todd Howard’ın bize Skyrim’i sonsuza kadar oynayabileceğimize dair söz vermesinden bu yana on yıldan fazla bir süre geçti ve düzenli bir taze içerik, yeni sürümler ve modlar akışıyla çoğumuz hala öyleyiz.

1. Fortnite

Epic Games, Bağımlılık Davasıyla Karşı Karşıya
@webtekno

Fortnite ortaya çıktığında, Valve’ın zamansız Team Fortress 2’sine benziyordu. Ancak geliştirici Epic Games, Minecraft’ı ilham kaynağı olarak göstererek diğer popüler oyunlardan öğeler aldı. Ardından PlayerUnknown’s Battlegrounds, 100 oyuncunun bir adada ölümüne savaştığı battle royale türünü popüler hale getirdi ve Epic, Fortnite’ı zamanın ruhuna fırlatacak modu hızla geliştirdi.

Oyunların genellikle belirli bir izleyici kitlesi vardır. Ancak Fortnite, çılgın üçüncü şahıs nişancı eyleminin yanı sıra yaratıcı ve rol yapma öğeleriyle herkes için bir şeyler sunmakta ustadır. Epic ayrıca viral danslar, müzik etkinlikleri ve Star Wars ve Stranger Things gibi film ve TV serileriyle geçişler ekleyerek popüler kültürü akıllıca birleştirdi. Temalı sezonlar her şeyi  hala taze tutuyor ve oyuncuları daha fazlası için geri gelmeye teşvik ediyor.

Sizlere zamansız en iyi 10 bilgisayar oyunu olarak bu oyunları listeledik. Ancak bu oyunların bağımlılık yapabileceğini ve uzun soluklu oyunlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Zaman zaman hayatın hızından ve stresinden kaçmak için güzel bir yoldur. Gerçek hayat ise bu oyunların içerisinde değildir. Bu sebeple harcadığınız vakte dikkat etmenizi öneririz. Şimdiden iyi eğlenceler!

Telefon yeterli diyenleri de unutmadık. Alttaki bonus içeriğimiz üzerinden 2021 yılında AppStore ödülü alan oyun ve uygulamalara ulaşabilirsiniz.

Bonus: İşte 2021 Yılının En İyi Oyun ve Uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar