Piyasaya Çıktıktan Sonra Yön Değiştiren Ürünler

ürünler

Paylaşmayı unutmayın.

Her gün evimizde kullandığımız ve hayatlarımızı kolaylaştıran pek çok araç ve gerecin nerede ve nasıl icat edildiğini elbette bilmiyoruz, ancak ilginç olan bu gereçlerin pek çoğunun ortaya çıkış noktası  bizim kullanımımızla paralel değil. İnanması güç olsa da pek çoğu yola farklı amaçlarla üretilerek çıkmış ürünler.

İşte burada size üretim amaçları ve zamanla kullanım alanları birbirinden oldukça uzaklaşmış 11 ürünün hikayesini sunuyoruz.

11- Kalp Pili

kalp pili

@pixabay

Kuşkusuz kalp rahatsızlığı olanlar için hayati bir buluş ancak ilk yola çıkış noktası kalp seslerinin kaydedilmesinden öte bir amaç taşımıyordu. Diğer tüm hayati kullanımları zaman içerisinde geliştirildi.

10- Kotex

kotex

@pixabay

Kotex savaş dönemlerinde kullanılmış bir yara bandajı markasıydı. Hemşireler açık yaralardaki kanamaları durdurmak ve yaraları sarmak amaçlı kullandıkları markadan zaman içerisinde farklı amaçlarla yararlanmayı başarmış olmalılar.

9- Sakızlar

sakızlar

@pixabay

Çocukluğumuzun en eğlenceli tatları kuşkusuz farklı lezzetlerdeki sakızlardır. Ancak teknoloji petrolden üretilen plastik malzemeler konusunda şu an renk, koku ve yumuşaklık anlamında sakızdan ayrılamayacak görüntüde birçok farklı ürünle karşımıza çıkmayı başardı.

8- Kleenex

kleenex

@pixabay

Sizin anneniz de çantasında her saniye kullanılabilen ve her duruma uygun yoğun ve soğuk kremleri taşıyanlardan mıydı? Hiç kuşkusuz Kleenex bu yoğun tercih edilme avantajını kremli ıslak mendillerini tasarlama alanında kullanmayı iyi başaran bir marka oldu.

7- Baloncuklu Naylon

balonlu nylon

@pixabay

Mühendis Marc Chavannes & Al Fielding bir duvar kağıdı tasarlarken yüzyılın en gelişmiş sinir yatıştırıcısını icat ettiklerinden haberdar değildiler elbette.

6- Listerine

listerine

@pixabay

İnanılır gibi değil belki ancak  135 yıl önce Listerine bir ağız suyu değil cerrahi malzemeler için kullanılan dezenfektan bir maddeydi.

5- Brandy

brandy

@pixabay

Şarabın insan yaşamına ilk girdiği günlerde çok fazla ilgi görmeyen bu tarihi içecek şarabın saklanma koşullarının farklılaşması sonucu tesadüfen ortaya çıkmış bir içki. Oysa şu anda ulaştığı itibar bu tesadüfün çok çok ötesinde.

4- Coca Cola

coca-cola

@pixabay

Coca Cola’nın yola çıkış noktasının bir ilaç üretmek olduğuna inanabilir misiniz? Zamanında ağır baş ağrılarını gidermek, sakinleştirmek ve morfin bağımlılığını tedavi etmek amaçlı kullanılmış.

3- Play-Doh

play doh

@pixabay

Play-Doh 1930’da üreticisi Cleo Mc Vickers tarafından duvar kağıdı temizleyicisi olarak bulunmuş. Tabii bu zehirli maddenin şu an çocukların bir numaralı oyuncağı olduğunu düşünmek gerçekten ürkütücü.

2- Tirbuşon

tirbuson

@pixabay

Bugün şarap seven herkesin mutfağında kolayca rastlayabileceğimiz bu küçük ama faydalı aracın geçmişte askerlerin yaralarından mermi çıkartmak için kullanıldığını düşünmek bile şaşırtıcı.

1- WD40 Spray

wd-40

@pixabay

Uzay biliminden hayatlarımıza zaman içerisinde pek çok dokunuş olduysa da şüphesiz taç WD40 Spray’e aittir. Roketleri atmosferdeki sürtünmeden korumak amaçlı bulunduysa da araç sahibi hemen hemen herkesin acil durum spreyi olmayı başarmıştır.

Ne dersiniz? Hayatlarımıza bu denli girmiş  marka ve ürünler sahip oldukları doğum hikayeleri ile sizce de oldukça şaşırtıcı değil mi?

Hikayeleri severim, diyorsanız Ünlü Markalar ve İlk Ürünleri yazımız da ilginizi çekecektir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar