İlham Veren Filmler – İlham Veren 18 Film

İlham Veren 18 Film

Paylaşmayı unutmayın.

İlham Veren Filmler – İlham Veren 18 Film – Film arayışlarımız bazen saatler sürebiliyor. Hatta bazen film ararken yorulup izlemekten vazgeçtiğiniz de olmuştur. Durum böyleyken, sizleri film arayışından kurtaracak, izlerken ilham bulacağınız hem duygusal hem macera dolu bir liste ile baş başa bırakıyoruz.

İlham Veren Filmler – İlham Veren 18 Film

İlham Veren 18 Film
Photo by cottonbro on Pexels

1- Esaretin Bedeli (IMDb: 9.3)

Morgan Freeman’ın yer aldığı her film hayranlık uyandırıcı. Bu hikayede kendisine mükemmel oyunculuğuyla Tim Robbins eşlik ediyor. 1994 yılında yayımlanan film 7 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Esaretin Bedeli hem güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip hem de dikkat çekici bir konuya.

Stephen King’in “Rita Hayworth ve Esaretin Bedeli” adlı kısa romanından uyarlanan filmde başrolunde Andy ve Red yer alıyor. İşlemediği bir suçtan müebbet hapis cezasına çarptırılan ama yine de umut dolu kalabilen ve çevresine de bunu lanse eden Andy; parmaklıklar ardında da özgür bir yaşam sürülebileceğini savunur. Onun bu tutumuna ve çabalarına Red de ortak olur.

2- Forrest Gump (IMDb: 8.8)

Kennedy ve Johnson’ın başkanlıkları, Vietnam Savaşı, Watergate skandalı ve diğer tarihi olaylar… Tek arzusu çocukluk aşkıyla yeniden bir araya gelmek olan 75 IQ’ya sahip Alabamalı bir adamın tesadüfen hayatına dahil oluyor. Böylece Forrest Gump farkında olmadan büyük başarılara imza atıyor.

Acayipliklerle dolu bu hikaye 1994’te En İyi Film başta olmak üzere 6 dalda Oscar aldı.

3- Hayat Güzeldir (IMDb: 8.6)

Hayat Güzeldir, 2. Dünya Savaşı Avrupa’sının katı gerçekliğine karşı kurulan hayal gücünün gücüyle ilgili Chaplinesque (Charles Chaplin’den gelir – Şarlomsu) bir masaldır. Hiciv, fiziksel komedi, sosyal yorum ve gerçeküstü bir dokunuş benzersiz bir aşk hikayesinde birleşiyor.

Masalın merkezinde, çocuksu masumiyeti ve büyük hayalleri olan büyüleyici Guido yer alıyor. Guido ve oğlu, kendilerini Guido’nun yaratıcılığının ve çizgi roman becerilerinin ön plana çıktığı bir toplama kampında bulurlar. Guido, oğlunu eğlendirmek için, günlük hayatın acımasız deneyimini bir oyuna çevirir. 

4- 127 Saat (IMDb: 7.5) – İlham Veren Filmler

Oldukça başarılı yapımlardan olan 127 Saat; hayatı seçtiğimizde neler yapabileceğimizi kanıtlayacak, içten, heyecan verici bir hikaye.

127 Saat, dağcı Aron Ralston’ın (James Franco) düşerek kanyonda sıkıştıktan sonra kendini kurtarmak için çıktığı olağanüstü maceranın gerçek hikayesidir. Beş gün boyunca Ralston hayatını inceler ve yaşam mücadelesi verir. Sonunda cesaretini toplar. Ardından gerekli olan her şekilde kendini kurtarmaya, 65 fitlik bir duvara tırmanmaya başlar. Ralston; yolculuğu boyunca arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini ve kazadan önce tanıştığı iki yürüyüşçüyü hatırlar. Tanışma şansına sahip olduğu son iki kişi onlar mı olacak? 

5- 3 Idiots (IMDb: 8.4) – İlham Veren Filmler

Komedi ve dramın rahatsız etmeden bir arada yer aldığı ve hepimizin de muhakkak duyduğu yapımlardan biri…

3 Idiots filminin konusunu; Hindistan’ın önde gelen kolejlerinden birinde okuyan, üç mühendislik öğrencisinin okulun ve hayatın acımasız sistemini yenmek için mücadele edişi oluşturuyor.

6- Umudunu Kaybetme (IMDb: 8.0)

Will Smith’in başrolde yer aldığı filmde, kendisi ve 5 yaşındaki oğlu Christopher için bir gelecek inşa etmeye çalışan San Francisco’lu bir satıcı olan Chris Gardner’ın gerçek hikayesinden esinlenilmiş.

Kız arkadaşı Linda’nın ayrılığından sonra Chris, Christopher’ı tek başına büyütmek zorunda kalır. Chris ve oğlu evden atılır. Sokaklarda, evsiz barınaklarında ve hatta bir metro istasyonunun tuvaletinin kilitli kapılarının arkasında uyumak zorunda kalırlar. Kendine güveni ve oğlunun sevgisi ile Chris Gardner, tüm engelleri aşarak Wall Street efsanesi olur.

7- Ölü Ozanlar Derneği (IMDb: 8.1)

Ölü Ozanlar Derneği, Peter Weir’in yönettiği ve Robin Williams’ın oynadığı 1989 Touchstone Pictures drama filmidir.

Film 1959’da Vermont’taki muhafazakar ve aristokrat Welton Akademisi’nde geçmekte. Konusunu ise öğrencilerine şiir öğretimiyle ilham veren bir İngilizce öğretmeninin hikayesi oluşturuyor.

8- Wonder (Mucize) – (IMDb: 8.0)

New York Times’ın en çok satan kitabından uyarlanan Wonder; beşinci sınıfa geçen ve ilk kez normal bir ilkokula giden, yüz farklılıkları olan August Pullman’ın inanılmaz ilham verici ve iç ısıtan hikayesini anlatıyor.

9- Guguk Kuşu (IMDb: 8.7) – İlham Veren Filmler

McMurphy’nin suç geçmişi olan bir adamdır ve bir kez daha başını belaya sokarak mahkum edilir. Hapishanedeki çalışma görevlerinden kaçmak için delirdiğini iddia eder. Ardından, akli dengesi yerinde olmayanlar için bir koğuşa gönderilir. Buradayken baskıcı Hemşire Ratched’ın aşağılamalarına hem katlanır hem de tanık olur. Böylece, McMurphy ve diğer mahkumlar, acımasız hemşireye karşı asi bir duruş sergilemek üzere bir araya gelirler.

10- Can Dostum – Intouchables (IMDb: 8.5)

El ve ayakları tutmayan ve bakıcıya ihtiyacı olan zengin bir aristokrat, akla gelebilecek son kişiyi; deneyimsiz bir eski mahkûmu işe alır. Gerçek bir öyküden uyarlanan filmin başrolünde François Cluzet, Omar Sy ve Anne LeNy yer alıyor.

Ek olarak film, Fransa’da gişe rekorları kırmakla birlikte başrol oyuncusu Omar Sy’a En İyi Erkek Oyuncu dalında César Ödülü kazandırdı. Ayrıca, Sy’ın César Ödülüne layık görülen ilk siyahi oyuncu olarak tarihe geçmesine de katkıda bulundu. Can Dostum, hem ucundan değindiği sınıfsal meseleler hem de içine çekildiği siyasi ortam sayesinde çok konuşulan bir film olmaya devam etmekte.

11- Pi’nin Yaşamı (IMDb: 7.9)

Kanada’da bir yazar, Hintli hikaye anlatıcısı Pi Patel’i ziyaret eder ve ondan hayat hikayesini anlatmasını ister. Pi, Pondicherry, Hindistan’daki çocukluğunun hikayesini ve takma adının kökenini anlatır. 

Bir gün, hayvanat bahçesi sahibi olan babası, belediyenin artık hayvanat bahçesini desteklemediğini ve bu nedenle Kanada’ya taşınmaya karar verdiğini açıklar. Ardından, hayvanlarla birlikte bir Japon kargo gemisine binerler ve birdenbire fırtına çıkar. 

Pi; bir zebra, bir orangutan, bir sırtlan ve Richard Parker lakaplı bir erkek Bengal kaplanı ile bir cankurtaran sandalında hayatta kalır. Son olarak, Pi’nin bu sandaldaki hayatta kalma mücadelesi filmin ana konusu.

12- Uyanışlar (IMDb: 7.8) – İlham Veren Filmler

1969’da bir doktor, deneysel bir ilacı katatonik bir adamın üzerinde test eder. Bu sayede 30 yıllık komadan uyanan adam, yetişkin olarak yeni yaşamına alışmaya çalışır.

13- Kör Nokta (IMDb: 7.6)

Quinton Aaron, kendisine bir ev, şefkatli bir aile ve hayallerinin peşinden gitme fırsatı sunan dinamik bir kadının (Bullock-Gravity) nezaketi ve yardımseverliği sayesinde; evsiz bir sokak çocuğundan yıldız bir atlete dönüşen bir genci canlandırıyor.

John Lee Hancock’un yönettiği bu sürükleyici, içten, gerçek hikayede biyografi, dram ve spor iç içe. Bununla birlikte Kör Nokta, Michael Lewis’in 2006 yılında yayımlanan The Blind Side: Evolution of a Game adlı kitabından uyarlanmış.

14- Piyanist (IMDb: 8.5) – İlham Veren Filmler

Polonyalı bir Yahudi müzisyenin, II. Dünya Savaşı’nın Varşova gettosunun yıkımından kurtulmak için mücadelesi filmin ana teması.

Polonyalı Yahudi radyo istasyonu piyanisti Wladyslaw Szpilman, “Piyanist: Varşova’da Bir Adamın Hayatta Kalmasının Olağanüstü Gerçek Hikayesi, 1939-1945” adlı otobiyografinin bu uyarlamasında, II. Dünya Savaşı başlarken Varşova’nın yavaş yavaş değiştiğini görüyor. Bununla birlikte, Szpilman, Varşova Gettosu’na girmeye zorlanır. Ancak daha sonra Reinhard Operasyonu sırasında ailesinden ayrılır. Bu andan itibaren toplama kampı mahkumları serbest bırakılana kadar, Szpilman Varşova’nın harabeleri arasında çeşitli yerlerde saklanarak hayatta kalma mücadelesi verir.

15- Her Çocuk Özeldir (IMDb: 8.4 )

Her Çocuk Özeldir, 2007 yapımı olup, Aamir Khan’ın okullarda bile izletilen meşhur filmlerinden biri.

Ishaan Awasthi, 8 yaşında içine kapanık ve karamsar bir çocuk. Algılama güçlüğü çevresindeki kimse tarafından fark edilmiyor. Üstelik, tembel diye cezalandırılıyor. Ta ki, yeni resim öğretmeni onun özel bir çocuk olduğunu anlayıp, sabırla ilgilenerek hayatını değiştirene kadar.

16- Peekay – P.K (IMDb: 8.1)

Aamir Khan’ın yine başrolde yer aldığı bilim- kurgu, komedi türündeki Hint filmidir.

Dünyadaki bir uzaylı, uzay gemisiyle iletişim kurmak için kullanabileceği tek cihazı kaybeder. Bununla birlikte, masum doğası ve çocuksu soruları, ülkeyi dinin insanları üzerindeki etkisini değerlendirmeye zorlar.

17- Akıl Oyunları (IMDb: 8.2)

Bu Oscar ödüllü drama, akıl hastalığıyla boğuşan, ünlü ekonomist John Forbes Nash Jr.’ın hayatını ve çalışmalarını ekranlarımıza taşımakta.

Bununla birlikte, zeki ama asosyal bir matematikçi olan John Nash’in, kriptografide gizli çalışmayı kabul etmesinin ardından, hayatı bambaşka bir boyuta taşınır.

18- Lucy (IMDb: 6.4) – İlham Veren Filmler

İlham Veren 18 Film serisinin sonuna yakışır bir filmle listeyi sonlandıralım. Scarlett Johansson ve Morgan Freeman bir filmde.

Lucy’nin tek yapması gereken Bay Jang’a gizemli bir evrak çantası teslim etmekti. Ancak yakalanarak, yeni ve güçlü bir sentetik ilaç için uyuşturucu taşıyıcısına dönüştürüldüğü kabus gibi bir anlaşmaya kapılır. Vücudunun içine yerleştirilen paket, açılarak kanına karışmaya başlar. Sonrasında ise insan beyninin tümünün kullanıldığı takdirde yaşanabilecekleri gözler önüne serer. Son olarak Lucy için, izlediğinize pişman olmayacağınız filmlerden biri diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar