IKEA’dan Huzurla Uyumanız İçin SÖMNIG

ikea sömnig ile uyku

Paylaşmayı unutmayın.

Sömnig de Nedir?

“Sömnig” de nedir? diye sordunuz ki bizler de sorduk. Efendim sömnig, İsveççe “uykulu” anlamına geliyormuş. Az sonra bahsedeceğimiz ürün de huzurlu bir uykuya dalabilmemiz için IKEA mobilyaları adına tasarlanmış bir reklam aslında. Derginin arka kapağında yer alan reklam, kokulu mürekkep ile basılmış ve beyaz gürültü denilen, uyumaya yardımcı sesi yayan bir mekanizmaya sahip.

Biraz detaylara bakalım!

Biliyoruz ki IKEA öncelikle bir mobilya markası ve müşterilerine her daim konforu vadediyor. İşte, yine kullanıcıları düşünen bir çalışma! IKEA, bizlere iyi bir gece uykusu vadediyor. Ancak bu gece uykusu için mobilya almanız gerekmiyor! Peki, nasıl yararlanabiliyoruz bu avantajdan?

İşte, Memac Ogilvy Dubai, bu soruya BAE’de yayınlanan Good dergisi için hazırlanan reklam için şu yanıtı veriyor: “Şimdiye kadar tasarlanmış en iyi baskı reklamı. Sömnig, daha iyi uyuyabilmeniz için tasarlandı!”

lavanta kokusu

@adweek

Reklamın yatak görsellerinden oluşan dairesel deseni lavanta mürekkebi ile basılmış.

Reklamda fark edilen ilk şey aroma. Reklam, lavanta mürekkebi ile basılmış ve bu koku kasları gevşetmek, kalp atışlarını yavaşlatmak ve uyku kalitesini artıran bir özellikte olması ile bilinir. Reklamı daha çarpıcı hale getiren ise dik bir halde durabilmesi, katlanabilir parçaları ve kendini şarj etmesi için USB’ye takılabilmesi. En nihayetinde de beyaz gürültü yayan bir ses hoparlörü olarak kullanılabilmesi.

ikea sömnig nedir

@adweek

Reklamın lavanta barı rahatlatıcı bir koku yayıyor.

Ürünün işe yaradığı söyleniyor. Kendisine gönderilen dergi ile reklamı tecrübe eden David Griner şunları söylüyor: “Dergiyi ambalajından çıkardığınızda rahatsız edici olmayacak şekilde lavanta aromasını fark ediyorsunuz. Hoparlör sehpası kanatlarını açtığınızda, kokunun etkisini artıran bir lavanta barı ortaya çıkarıyorsunuz.”

sömnig uyku hoparlörü

@adweek

USB üzerinden şarj edilen hoparlör beyaz gürültü çalıyor.

Griner, gün ortasında dizüstü bilgisayar kullanırken uykuya dalmasının mümkün olmadığını ancak kesinlikle anlatıldığı şekilde çalıştığını da belirtiyor.

Ürünün tanıtım videosunu da aşağıya bırakıyoruz:

IKEA’nın müşterilerinin konforunu düşündüğünü bir kez daha gösterdiği, akıllıca tasarlanmış bir reklam. Mesaj gayet açık! Ayrıca IKEA’nın hoparlör gibi bir aleti düz ve küçük bir pakete sığdırmasına pek de şaşırmadık. Ya siz?

IKEA tarafından yapılan diğer bir ilginç çalışmaya IKEA Beyinsel Orgazm Yaratıyor! yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar