Google Haritalar Sektör Lideri Haline Nasıl Geldi?

Paylaşmayı unutmayın.

Google Haritalar Sektör Lideri Haline Nasıl Geldi? – Google Haritalar, birçoğumuzun günlük yaşamında aktif bir şekilde kullandığı ve birçok noktada yararlandığı bir navigasyon uygulaması olarak karşımıza çıkmakta. Navigasyon uygulamalarına yakından baktığımızda görüyoruz ki bazı rakipleri olsa da Haritalar uygulaması, lider konumda yer almakta. Peki, Haritaları bu denli popüler hale getiren sebepler neler?

Google Haritalar Sektör Lideri Haline Nasıl Geldi?

google-haritalar-nasil-sektor-lideri-haline-geldi

Google Haritalar’ın Tarihçesi

Eskiden seyahat etmek, aranılan adresi bugün olduğu gibi kolayca bulmak pek mümkün değildi. Bu sorunu gidermek için bazı yöntemler geliştirilmiş olsa da pek efektif olmadılar. Tam olarak etkin bir çözüm ise Google Haritalar’ın 15 yıl önce kullanıma açılması ile bulundu denilebilir. Google Haritalar, yayınlanması ile birlikte tekeli olacağı bir sektörün oluşmasını sağladı.

Google Haritalar Sektör Lideri – Rakipleri Yok mu? Elbette Var!

Nerede ise hepimizin kullanmakta olduğu bu uygulamanın elbette birçok rakibi de var. Fakat kullanım oranlarını kıyasladığımızda diğer uygulamaların, Google Haritalar’ın çok gerisinde olduğunu görmekteyiz. Apple, MapQuest, Yahoo gibi uygulamalar rakip olarak değerlendirilse de Google’ın kendini geliştirme sürecindeki başarısı, diğer navigasyon uygulamalarının geride kalmasına sebep oldu.

Google Haritalar’ın Gelişim Süreci

Elbette Haritalar, şuan bulunduğu konuma bir anda gelmedi. Uygulamanın geliştirilmesi ve bu düzeye gelmesi uzun yıllar sürdü. Google, Street View sayesinde 10 yıl boyunca sürekli bir şekilde veri toplamaya devam etti. Bu süreçte araçlarla birlikte birçok şehrin verileri toplandı. Bu durum Haritalar uygulamasının muhteşem yükselişinin ve dünyanın birçok yerinde aktif şekilde kullanılmasının başlıca sebepleri arasında yer almakta. Haritalar, 220’den fazla ülkenin verisini bulundurmakta ve her gün binlerce kez güncellenmektedir. Ayrıca kullanımının bu denli yüksek olmasının bir diğer sebebi de işletmeler ve mekanlar hakkında kullanıcılarına bilgi sunması olarak değerlendirilmektedir. Aylık bir milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan Haritalar, restoran, otel, tatil yerleri, alışveriş merkezleri gibi çeşitli işletmeler hakkında toplanan verileri kullanıcılarına sunmaktadır. Bunlara ek olarak, şehrin anlık trafik durumunu gösteriyor olması gibi özellikler de kullanıcıların en beğendiği özelliklerden birisi olarak ön plana çıkıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar