Akıllı Telefonların GPS’inden Sonra Garmin Nasıl Ayakta Kalacak?

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı Telefonların GPS’inden Sonra Garmin Nasıl Ayakta Kalacak? – Bir zamanlar yolculuk sırasında gitmek istediği noktayı öğrenmek isteyen kişilerin sahip olması gereken teknolojilerden birisi Garmin’di. Kansas menşeli olan bu şirket, tüketici elektroniği endüstrisinde en muhteşem ve popüler teknolojilerden birini oluşturuyordu. Ancak sonrasında navigasyonlar ve ardından GPS ile birlikte akıllı telefonlar piyasaya çıktı. Bu durum Garmin için sorunlu bir geleceğe neden oluyordu. 

Akıllı Telefonların GPS’inden Sonra Garmin Nasıl Ayakta Kalacak?

Garmin Yeni Bir Teknoloji Öngördü

Rekabet ortamı içerisinde yok olma kaygısı ile birlikte gelişime ayak uyduran Garmin yeni bir teknoloji öngördü. Bu bağlamda yenilikçi ve yüksek kaliteli şekilde bisiklet araç ya da deniz gibi her noktada kullanılabilecek yepyeni ürünler ile yeniden itibar kazandı.  

akilli-telefonlarin-gpsinden-sonra-garmin-nasil-ayakta-kalacak?
@garmin

Son yıllarda şirket yeniden güçlü ve büyüyen bir hale kavuşmakta. İnsanlar şirketin adını halen biliyor ve şirket halen güçlü bir şekilde piyasada tutunmaya devam ediyor. Piyasada kaybolması beklenen bir şirket tarafından bu tarz bir toparlanma elde edilmesi kapsamında yenilenen kol saatleri, araç ve uçuş navigasyon cihazları gibi birçok teknoloji ön plana çıkıyor. 

Garmin Nasıl Kuruldu?

1989 yılında Kansas’ta kurulan Garmin 5 milyon dolar yatırım ile sektöre giriş gerçekleştirdi. İlk çıkışını GPS yani konumlandırma sistemi ile sağlayan şirket, birçok noktada çalışmalar gerçekleştirdi. Aslında bugün toplum içerisinde kullanılan GPS sinyallerinin şirket tarafından kullanılması da verilen resmi izinlere bağlı olarak mümkün hale geldi. 

Garmin Başarısı Kalıcı Olabilir Mi?

akilli-telefonlarin-gpsinden-sonra-garmin-nasil-ayakta-kalacak?
@garmin

Bugün akıllı telefonlarda özellikle Apple tarafından iPhone telefonlar için piyasaya sürülen ve Google tarafından Android telefonlar için piyasaya sürülen harita uygulamalarına bakıldığında, GPS endüstrisi yok olmaya başlıyor. Bu nedenle Garmin her ne kadar işleri ilerletmeye ve daha yeni teknolojiler bulmaya çalışsa da herkesin aklında bu başarının kalıcı olup olmayacağı bulunuyor. 

Her geçen gün akıllı telefonlarda farklı gelişmeler yaşanıyor. Garmin sporcular, deniz araçları, motosikletler ve uçaklar gibi birçok farklı alanda kullanılabilecek yepyeni GPS cihazları üretmeye devam ediyor. Bugün şirketin temel müşterileri arasında sporcular, denizcilik, açıkhava kullanıcıları ve havayolu kullanıcıları yer alıyor. Bu bağlamda da özellikle Garmin sporcu saatleri ve navigasyon özelliğine sahip olan saatler başarılı bir kullanım için şirkete büyük katkılar sağlıyor. 

akilli-telefonlarin-gpsinden-sonra-garmin-nasil-ayakta-kalacak?
@garmin

Farklı fiyatlar ve özellikler ile birlikte elde edilebilen Garmin GPS saatlerde, kol saatleri akıllı kullanımı ile birçok farklı avantaj sağlıyor. Örneğin güneş enerjisi ile şarj olabilen, telefon ile bağlantı kullanılabilen, iletişim ve internet kullanımı sağlayan bu saatler şirketin başarısına katkı sağlıyor. Ancak yine de akıllı telefonların gösterdiği dev gelişimler karşısında şirketin bu başarısını ne kadar sürdürebileceği ve rakiplerine karşı ne kadar güçlü bir şekilde kalabileceği merak konusu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar