Geleneksel Reklamcılık Neden Gereğinden Fazla Önemseniyor?

Photo by Joe Yates on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Geleneksel Reklamcılık Neden Gereğinden Fazla Önemseniyor? – Geçmiş yıllarda, markalar için marka farkındalığını artırmanın en iyi yolu, geleneksel reklamcılık yoluyla tüketicinin dikkatini satın almaktı. Dikkat satın alma, markaların medya alanını (televizyon reklamları, reklam panoları, radyo) veya iletişim listelerini kullanarak kitlelere ulaşmak ve onlara marka mesajlarını tekrar tekrar göndermek için kullandıkları zamandır. Ancak bu pazarlama taktiğinin tüm işletmeler için faydalı olmadığı ve gerçekten pahalı olduğu kanıtlanmıştır.

Geleneksel Reklamcılık Neden Gereğinden Fazla Önemseniyor?

Coca Cola gibi büyük markalar, farkındalığı artırmak için Times Meydanı’nda devasa bir reklam panosuna reklam verebilr. Ancak daha küçük bir işletme bunun reklam bütçesini karşılayamaz. Küçük markalar, platformu kiralamış olsalar bile, reklam panosunun erişimi çok geniş olduğu için güçlü bir yatırım getirisinden bile yararlanamazlar.

Daha küçük bir firma ürünlerini tanıtmak istiyorsa, reklam panosunun satışlarını artırmasını beklememelidir. Erişim yüksek olsa da izleyici katılımı düşüktür. O reklam panosunun önünden geçen çoğu insan pek bilinmedik bir ürünü satın almak istemez. Dahası ürün hayatlarına herhangi bir değer katmadığı için varlığını kısa sürede unuturlar.

geleneksel-reklamcilik-neden-gereginden-fazla-onemseniyor
Photo by Jo San Diego on Unsplash

Bir reklam panosu aracılığıyla tanıtım yapmak, büyük olasılıkla küçük bir firmadan ürün satın alacak bir kitleyi daraltmaz. Bu pazarlama taktiği, kimseye hizmet etmediği halde çok büyük bir kitleye hitap etmeye çalıştığı için günümüzde geçersizdir.

Teknoloji, İçeriği Nasıl Tükettiğimizi Değiştiriyor

Büyük reklam panoları ve doğrudan posta pazarlaması, göz ardı edilen tek geleneksel reklamcılık stratejileri değildir. Mobil, televizyon ve video reklamları da ortalama tüketici için daha az etkili hale geliyor. Teknoloji, içeriği nasıl tükettiğimiz ve bize fayda sağlamayanları nasıl görmezden geldiğimiz konusunda devrim yarattı. Örneğin, uzaktan kumandadaki hızlı ileri sarma düğmesi bir TV reklamını geçmenize yardımcı oluyor. İnternet tarayıcınızdaki AdBlocker, YouTube video reklamlarını yok saymanızı sağlıyor. Hatta telefonunuzdaki bir kaydırma çubuğu öğesi mobil reklamları geçmenize izin veriyor.

Bir düğmeyi ve tarayıcı uzantısını tıklatarak bir markanın içeriğini görmezden gelebilirsiniz. Peki o halde markalar müşterilerin dikkatini çekmek için nasıl başarılı bir şekilde rekabet edebilr? Cevap oldukça basit: Rekabet etmeyin, dikkat çekin.

Ayrıca bakabilirsiniz: Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Geleneksel Reklamcılık Dışında Pazarlama Nasıl Uygulanır?

Çağdaş pazarlama, rekabet etmek yerine izleyicileri kendilerine çeken içerik oluşturmaya odaklanan bir pazarlama stratejisidir. Markalar, Google’ın kolayca bulabilecekleri fırsatlar yaratır. Böylece markaların kitleleri ilişkilendirilebilir içerik aradığında kullanılabilir olurlar. Bu şekilde insanları rahatsız etmezler, bunun yerine bir hizmet sunuyorlar. Blog gönderileri ve e-kitaplar gibi ilginç içerikler, okuyucuların kullanabileceği bir sorunu ele alır ve çözer. Markaların, kitlelerinin önemli bilgilere ihtiyaç duyduklarında kullanabilecekleri güvenilir bir kaynak haline gelmelerini sağlar.

geleneksel-reklamcilik-neden-gereginden-fazla-onemseniyor

Yeni bir dekoratif mum firması geleneksel reklamcılık yerine çağdaş pazarlamayı uygulamaya karar verirse ne olur? Evinizi mumlarla dekore etmenin yolları, mumları güvenli bir şekilde nasıl yerleştireceğiniz hakkında yazılar yayınlayabilirler. Ayrıca ailenizi kazara yangınlardan nasıl koruyacağınız ve sattıkları farklı mum türleriyle ilgili bir blog açarlar. Bir kişi mumlar hakkında bilgi istediğinde Google’da kolayca bulunabilmeleri için yayınlarına anahtar kelimeler yerleştirirler.

Bu firma, artık hedef kitlesini çekmeyen pahalı pazarlama taktiklerini kullanmaya çalışmaz. Çünkü bir kitlenin içeriği veya reklamları değer görmüyorsa, büyük olasılıkla insanlar o kitleyi görmezden geleceklerdir. Reklamların daha alakalı hale gelmeleri geleneksel reklamcılık yerine ancak çağdaş pazarlama stratejileri ile mümkündür.

Ayrıca bakabilirsiniz: Geleneksel Pazarlama ve Çağdaş Pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar