Gelecekte Dünya Nasıl Bir Yer Olacak?

Gelecekte dünya

Paylaşmayı unutmayın.

Gelecekte Dünya Nasıl Bir Yer Olacak? – Gelecek, yüzyıllar önce bile hakkında tahmin yürütülen bir zaman dilimiydi. Yüzyıllar önce bugünler hakkında tahminler yapılıyordu. O tahminlerin bir kısmı tutmuş olsa da bir kısmı hala sadece hayal. Şu yaşadığımız dönemde ise yakın gelecek önemli tahminler yapılıyor. Özellikle de Rusya merkezli siber güvenlik şirketi Kaspersky tarafından kurulan Earth 2050 adlı web sitesinde, kullanıcılar gelecek ile ilgili tahminlerini belirtiyor. Öyle ki; bazı tahminler gerçekten de olası geliyor. Bu tahminler arasından makul olanları da abartılı olanları da sizler için derledik. İşte gelecekte dünya şöyle bir yer olacak…

Görsel: Behance

Gelecekte Dünya – 2030

Barcelona (İspanya) – Hâkimiyet Otonom Araçlara Geçiyor

Bir teoriye göre, 2030’da başta Barcelona olmak üzere birçok büyük şehirde otonom araçlar trafiğin tek hâkimi olacak. Bu otonom araçlar, hem birbiri ile hem de altyapı ile etkileşim halinde olarak en uygun rotayı bulacak, o rotayı kullanacak ve trafik sıkışıklığını engelleyecek. Ancak teoriye göre bir fast food markası bu teknolojiyi kötüye kullanacak ve araçlara en uygun rotanın kendi restoranlarının önünden geçtiğini söyleyecek. Böylece restoran önünde oluşacak trafik yoğunluğu, restoranın satışlarını arttıracak. Teori oldukça mantıklı, 2030’da olmasa da daha sonraki yıllarda hayatımıza girme ihtimali yüksek.

Gelecekte dünya nasıl olacak? Barcelona
Görsel: Earth 2050

Reykjavik (İzlanda) – Dev Veri Merkezi Kuruluyor

Artan veri depolama ihtiyacı için İzlanda’da dev bir depolama merkezi inşa ediliyor. Bilinen bütün büyük bulut markaları burada yer alıyor. Merkezde, seralar ve araştırma merkezleri de yer alıyor. Özellikle de siber saldırılardan korunmak amacı ile ciddi araştırmalar yapılıyor. Merkezin neden İzlanda’da kurulacağını teori sahibi şu şekilde açıklıyor; İzlanda, ABD ve Avrupa’nın ortasında stratejik bir konumda yer alıyor ve sıcaklık ortalaması düşük olan bir ülke olması sebebiyle soğutma için daha düşük bir enerji harcanacak.

Reykjavik
Görsel: Earth 2050

Moskova (Rusya) – İşlerin %47’sini Robotlar Yapıyor

Moskova’da 2030’larda yaşanabileceklerle ilgili birkaç tahmin mevcut. Bunlardan biri, yapay kasların icadı ile gelişen robot teknolojisi, robotların insanların elinden işlerin %47’sini almasına sebep oluyor. Ayrıca elektrikli araçların büyük çoğunluğa yayılması ile ortaya çıkan şarj noktası sorunu da elektrik direkleri vasıtası ile çözülüyor. Elektrik direklerine yerleştirilecek uygun teknoloji ile araçlar bu noktalardan şarj edilebilecek ve ödeme de anında mobil uygulama ile yapılacak. Moskova ile ilgili ilginç bir senaryo da var. Trafik sıkışıklığını bitirmek için yollar üst üste yapılacak ve ücretsiz yollar en altta yer alırken, ücretli yollar üstte yer alacak ve daha iyi bir manzaraya sahip olacak.

Moskova
Görsel: Earth 2050

Gelecekte Dünya (2040)

New York (ABD) – Gazeteler ve Kitaplar Tarihe Karışıyor

New York’un 2040’larda yaşayacağı kader hakkında çok fazla tahmin mevcut ve bazıları oldukça olası görünüyor. Bir tahmine göre New York’ta 2040’larda robotlar işleve göre farklı şekiller alabilecek. İnsanların arasında çok fazla asistan, hizmetçi ve işçi robotlar olacak. Hatta bunlar insanlarla kültürel faaliyetlere de katılacak. Bir diğer ve oldukça olası görünen tahmin ise restoranlarla ilgili. Restoranlarda masalar tamamen dijital hale gelecek. Siparişler masadaki ekrandan verilecek. Hesap dahi bu ekrandan ödenecek. Hatta daimi müşterilerin zevklerini öğrenecek olan bu masalar onlara özel önerilerde bulunacak. Müşteriler, sipariş beklerken veya yemek yerken bu ekranlardan filmler izleyebilecek. Bir diğer tahmin ise yazılı medya ile ilgili. 2040’a kadar gazetelerin tarihe karışacağı ve yazılı eğitimin son bulup görsel eğitimin hâkim olacağı tahmin ediliyor ve bu değişimden sonra kitapların da tamamen dijital ortamdan okunacağı da düşünülüyor. Anlaşılan gelecekte dünya ABD’nin isteyeceği şekilde olacak ve dünyaya ABD yön verecek.

New York
Görsel: Earth 2050

Sao Paulo (Brezilya) – Sanal Tanrılar Ortaya Çıkıyor

İnsanlar, bilgi seviyesi konusunda oldukça mesafe aldı. Artık insanlar daha zeki ve mevcut tanrılar onlara ilkel gelmeye başlıyor. İnsanlar yapay zekâ asistanları ve yazılımları tanrılaştırmaya ve onlara tapmaya başlıyor. Ayrıca Sao Paulo tamamen yeşil bir kent olma yolunda adımlar atarak elektrikli araçların vergi ödememesini yasalaştırıyor. Kent merkezinde yapılan dev stadyumun yapımında da büyük ölçüde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılıyor.

Sao Paulo
Görsel: Earth 2050

İzmir (Türkiye) – Drone Hoparlörler Yayılıyor

Sitede Türkiye hakkında yapılan nadir tahminlerden biri, İzmir’den dünyaya yayılacak olan drone hoparlörler. Bu hoparlörler konserlerde kullanılacak ve daha iyi bir ses kalitesi sunacak. Böylece insanlar konseri nereden izlerse izlesin sesi aynı seviyede ve kalitede duyacak. Gelecekte dünya nasılsa, Türkiye’de de büyük şehirler öyle olacak.

Gelecekte dünya nasıl olacak? İzmir - Türkiye
Görsel: Earth 2050

Gelecekte Dünya (2050)

Singapur (Singapur) – Okyanusların Yüzeyi de Altı da Semt Oluyor

2050’li yıllar için en abartılı tahminler Singapur için yapılmış. Bir tahmine göre 2050’lerde genetiği değiştirilmiş ağaçlar Singapur’da oldukça yaygın hale gelecek. Bu ağaçlar, oldukça hızlı ve fazla büyüyecek. Büyüdüklerinde dallarına evler, okullar, yaşam alanları inşa edilecek. Diğer bir tahmin ise; okyanus yüzeyine inşa edilecek mahalleler sayesinde 10 milyara yaklaşan dünya nüfusunun barınma ihtiyacının karşılanacağı. Ancak yine de oldukça konforlu bir yaşam sunacak olan bu okyanus mahalleleri yerine insanlar daha ilginç bir deneyim sunan su altı evlerini tercih edecek. Singapur ile ilgili yapılan son tahmin ise bir felaket tahmini. İnsanların %50’si miyopi adlı bir salgına yakalanacak. Bu, miyopluğun yeni bir hali ve körlüğe kadar ilerleyebiliyor. Tahmine göre, o yıllarda aşırı artacak olan dijitalleşme ile gelecek olan ekranlara fazla bakmak bu salgına sebep olacak.

Gelecekte dünya nasıl olacak? Singapur
Görsel: Earth 2050

Chicago (ABD) – Rüyalarımıza Reklam Veriliyor

En ilginç ancak oldukça mantıklı tahminlerden biri de bu. Chicago’da geliştirilecek bir teknoloji ile insanlar rüyalarını tamamen kontrol edebilecek. Ancak bu siber korsanlara da bir kapı açacak ve rüyalarımıza hem yasal hem de yasal olmayan yollarla reklamlar yerleştirilebilecek.

Chicago
Görsel: Earth 2050

Washington (ABD) – Robotlarla Evlilik Artıyor

Washington’dan dünyaya yayılacak olan teknolojik bir gelişme, artık arkadaşlarımızın hologram görüntüsü ile karşılıklı bir şekilde istediğimiz zaman, istediğimiz yerde sohbet edebilmemizi vaat ediyor. 2050’lerde Washington’da insanlar özel istekleri doğrultusunda tasarlatacakları robotlarla da evlenecek. İnsanın her istediğini, her zaman yapabilen eşler tabi ki insanlara daha cazip gelecek.

Washington
Görsel: Earth 2050

Dakka (Bangladeş) – Yükselen Sular, Şehirleri Yutuyor

Geleceğin mükemmel olacağını düşünmek hayalcilik olur. Bir kullanıcı da bunu düşünmüş olsa gerek ki, 2050’lerde küresel ısınmanın ciddi boyutlara ulaşacağını ve Dakka gibi okyanusa yakın şehirlerin sular altında kalacağı tahmininde bulunmuş.

Gelecekte dünya nasıl olacak? Dakka
Görsel: Earth 2050

👉🏼 Gerçek Yorumlarla Hazırlanan Komik Afişler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar