Gerçek Yorumlarla Hazırlanan Komik Afişler

Paylaşmayı unutmayın.

Gerçek Yorumlarla Hazırlanan Komik Afişler – ABD’de Amber Share isimli bir grafik tasarımcısı, işinden oldukça sıkılmış olsa gerek ki işini farklı bir şekilde yapmaya başlamış. ABD’nin en çok gezilen milli parkları ile ilgili reklam afişleri hazırlayan bu grafiker, afişlerde oralara giden insanların oralar hakkında yaptığı olumsuz yorumları kullanmış. Normal afişlerden çok daha fazla ilgi gören bu yeni afişler, ABD halkının milli parkları daha çok merak etmesine vesile olmuş diyemeyeceğiz. Tam aksine halk o milli parklardan uzak durmaya başlamış. Yani anlayacağınız, grafikerin bu yaratıcılığı onu başarılı bir reklamcıya/pazarlamacıya dönüştürmemiş ama bir halk kahramanına dönüştürdüğünü söyleyebiliriz 😄.

Tasarladığı bu komik afişler ile gündeme gelen tasarımcı, altına zaman zaman olumlu cümleler yazsa da, afişte yazan cümleler kadar etkili olmadığı kesin. Subpar Parks adını verdiği hesaplarından bu afişleri paylaşan grafikerin çizdiği birbirinden harika afişleri sizlerle paylaşıyoruz.

Gerçek Yorumlarla Hazırlanan Komik Afişler

Görsel: thecoolector

Hot Springs National Park

Hot Springs, ABD’nin Arkansas eyaletinde bulunan, kaplıcaları ile meşhur ulusal bir parktır. Grafiker Amber Share bu park için, “kaplıcalara gerçekten ilgi duymuyorsanız, vaktinizi boşa harcamayın” yorumu ile bir reklam afişi hazırlamış.

Hot Springs National Park - subpar parks
Görsel: Subpar Parks

Glacier Bay National Park and Preserve

ABD’nin Alaska eyaletinde bulunan bu park için tasarımcı, parkın çok konuşulan buzullarını resmetmiş ve önüne bir de küçük gemi çizmiş. Buradaki buzulların büyük olmadığını anlatmaya çalışan Amber Share, afişe kocaman “büyük değil” yazmış. Komik afişler Amber Share’in işi.

Glacier Bay National Park and Preserve - subpar parks
Görsel: Subpar Parks

Theodore Roosevelt National Park

Bu ulusal parkın birkaç bizon ve attan ibaret olduğunu anlatmak için grafiker, “burada biz cazibe merkezi yok” cümlesini kullanmış. Bu afişten sonra insanların Dakota eyaletinde bulunan bu parka gideceğini hiç sanmıyoruz. Bu grafikerin amacı ABD turizmini baltalamak olabilir mi acaba?

Theodore Roosevelt National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Great Basin National Park

“Bir mağaradan ve bir dağdan biraz daha fazlası.” Sanatçının diğer çalışmalarını ve tarzını bilmesek bu cümle oldukça sıradan gelirdi ama cümledeki ince aşağılama, cümleyi komik hale getiriyor. Amber Share’in tasarladığı komik afişler arasında göstermemiz gerektiğini düşündük.

Great Basin National Park - subpar parks
Görsel: Subpar Parks

Mammoth Cave National Park

Amber Share bu afişi hazırlarken oldukça sinirliymiş anlaşılan. Kentucky’de bulunan Mamut Mağarası Ulusal Parkı’nı “soğuk, karanlık, nemli, kokuşmuş” kelimeleri ile tanıtmış.

Mammoth Cave National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Badlands National Park

İnsanı o yerden soğutan müthiş bir reklam afişi daha. “Bu topraklarda kötü olan tek şey, yaşanan tüm bu deneyim” cümlesi, insanı Badlands National Park’tan fazlasıyla soğutuyor.

Badlands National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Glacier National Park

Parka buzul diyorlar ancak bu yeterince açıklayıcı değil, daha da soğuk diyor Amber Share bu park için ve tasarımını da buna göre hazırlıyor. “Benim için çok soğuk.

Glacier National Park - subpar parks
Görsel: Subpar Parks

Cuyahoga Valley National Park

Afişe bakılırsa tasarımcı bu parktan adeta nefret etmiş gibi görünüyor. “Çok çok çok çok çamurlu, bir sürü çamur” cümlesi, o parka gitmek isteyenlerin hazırlıklı gitmesini mi sağlar, yoksa gitmemesini mi bilemedik. Genel olarak Amber Share’in hazırladığı bu komik afişler, ABD turizmini negatif anlamda etkileyeceğe benziyor. 😄

Cuyahoga Valley National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Saguaro National Park

İnce bir iğneleme daha. Tasarımcı bu afiş ile Saguaro Ulusal Parkı’nda kaktüs dışında bir şey olmadığını anlatmak istemiş ama bunu biraz aşağılayıcı bir şekilde yapmış ve gitmek isteyenlere “kaktüs seviyorsanız tamam” demiş.

Saguaro National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Grand Canyon National Park

Amber Share’in bir kanyonu tanımlama şekli de oldukça ilginç; “delik, çok çok büyük bir delik.” 😄

Grand Canyon National Park - komik afişler
Görsel: Subpar Parks

Kaynak

👉🏼 National Geographic’in temmuz ayında yayınladığı en iyi kareler!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar