National Geographic Temmuz Fotoğrafları – Yayınladığı En İyi 7 Fotoğraf

National Geographic

Paylaşmayı unutmayın.

National Geographic Temmuz Fotoğrafları – Yayınladığı En İyi 7 Fotoğraf – National Geographic, NatGeo Cemiyeti’nin yayın organı olan bir dergidir. Bu cemiyet, dünyanın en büyük kar amacı gütmeyen bilim ve eğitim kuruluşudur. Merkezi Washington’da olan bu dergi, ilk kez 1888’de yayınlanmıştır. İlk yıl tek sayı çıkmıştır ve 1896’ya kadar düzensiz sürelerle yayınlanmıştır. 1896’dan günümüze dek her yıl 12 sayı olarak yayınlanmıştır. İlk yıllarında The National Geographic Magazine adı ile çıkmıştır ancak daha sonra yoluna National Geographic olarak devam etmiştir. Türkçe olarak ilk kez 2001’de çıkmıştır. Derginin 12 milyona yakın tirajı vardır. Bünyesinde dünyanın en önemli fotoğrafçılarını bulundurmaktadır. Bu fotoğrafçıların yakaladığı iyi kareleri de hem web sitelerinden, hem de sosyal medya hesaplarından yayınlamaktadır. National Geographic ABD, Almanya, Hindistan, Türkiye, İran, Polonya, İngiltere gibi onlarca ülkede faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu yazımızda da bu ülkelere özel onlarca National Geographic sitesini inceleyerek, işte National Geographic Temmuz Fotoğrafları – Yayınladığı En İyi 7 Fotoğraf ve hikayeleri…

National Geographic'in Yayınladığı En İyi 7 Kare (Temmuz)
Görsel: Behance

National Geographic Temmuz Fotoğrafları – Yayınladığı En İyi 7 Fotoğraf

1 • Etiyopya’da Hayata Kahve Molası

Fotoğrafçı Ami Vitale’in çektiği, National Geographic ABD tarafından yayınlanmış bu kare, Etiyopyalı bir ailenin kahvenin pişmesini bekleme anını gösteriyor. Kahve pişerken küçük bir kızın annesine bakışı bu fotoğrafı, National Geographic’in yayınladığı en iyi 7 kare arasında göstermemizi sağladı. Kahvenin Etiyopya için önemi oldukça büyük. Etiyopya nüfusunun 4’te 1’i geçimini dolaylı olarak kahve ticaretinden sağlamaktadır. Etiyopya’da kahve sıkça da tüketilir. Özellikle de birbirlerinin evinde toplanan aileler sohbete mutlaka kahvenin eşlik etmesini ister ve yine Etiyopya geleneklerine göre kahveye saygıdan dolayı kahve içerken acele edilmez.

Yayıncı: National Geographic ABD

Etiyopya’da Hayata Kahve Molası - National Geographic'in Yayınladığı En İyi 7 Kare
Görsel: NatGeo

2 • Kertenkelelerin Sevgi Dolu Kavgası

Fotoğrafçı Dipankar Bakshi’nin kusursuz bir zamanlama ile yakaladığı bu kareyi Dünya’ya National Geographic Hindistan servis etti. Fotoğraf hakkında yazılan açıklamaya bakılırsa, birbirlerine sarılıyormuş gibi görünen bu Varanuslar (monitör kertenkeleleri), bir bölge hakimiyeti kavgasına tutuşmuşlar. Hikayesini yansıtmasa da National Geographic’in yayınladığı en iyi 7 kare arasında olmayı hak ediyor.

Yayıncı: National Geographic Hindistan

 Kertenkelelerin Sevgi Dolu Kavgası
Görsel: NatGeo India

3 • Lugu Gölü Kıyısı

Çin’in Yunnan ile Sichuan eyaletleri arasında bulunan Lugu Gölü’nün kıyısında yaşayan yerel halk, her sabah bir takım ritüelleri yerine getiriyor. O anlarda çekilmiş bu kare ise doğanın hala katledilmemiş yerlerinin ne derece güzel olduğunu gözler önüne seriyor.

Yayıncı: National Geographic Polonya

Lugu Gölü Kıyısı
Görsel: NatGeo Poland

4 • İspanya’dan Bir Kare

İspanya’nın Ronda şehrinde yer alan ve inşası 1793 yılında tamamlanmış Puente Nuevo köprüsü şehrin iki yakasını birbirine bağlıyor. Yerden 120 metre yüksekte inşa edilmiş bu köprü zaman zaman kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına vesile oluyor.

Yayıncı: National Geographic Arap

İspanya’dan Bir Kare - National Geographic'in Yayınladığı En İyi 7 Kare
Görsel: NatGeo Arab

5 • Evde Gönüllü Hapis

Bu kare, fotoğrafçı Tamara Merino’nun pandemi sürecinde yeni doğan çocuğunu koruyabilmek için evde karantinada kaldığı zamanlara ait. Duvardaki yansımalar evde hapsolmayı çok iyi tasvir etmiş. Fotoğrafçı, bunun gönüllü bir hapsolma olduğunu bu sebeple zor olmadığını, hapsolma başkası tarafından dayatılınca zorlaşır cümleleri ile de kareyi özetlemiş. Bu fotoğraf da Temmuz ayında National Geographic’in yayınladığı en iyi 7 kare arasında.

Yayıncı: National Geographic ABD

Evde Gönüllü Hapis - National Geographic'in Yayınladığı En İyi 7 Kare
Görsel: NatGeo

6 • Küresel Isınma

Son zamanlarda pek gündeme gelmese de dünya ısınmaya devam ediyor. Yaşam, bu sebeple bazı canlılar için gittikçe zorlaşıyor. Andy Mann’in yakaladığı bu karede, buzlar üzerinde koşması gereken bir kutup ayısının buz bulamadığı için suda yüzmek zorunda kaldığı görülüyor. Dünya ısınıyor ve buna sebep olan bizler, canlıların yaşama hakkını ellerinden alıyoruz.

Yayıncı: National Geographic Sırbistan

rsel: NatGeo Serbia

7 • Birlikte Yüzelim Mi?

Bu kare sadece Temmuz ayının en iyilerinden biri değil, ayrıca tüm zamanların en pozitif fotoğraflarından da biri. İki ayak üzerinde rahatça yürüyebilen bonobolar, oldukça sosyal canlılardır. İnsanlara karşı da oldukça sevecendirler. Bu mükemmel kareyi fotoğrafçı Lola ya Bonobo yakalamış.

Yayıncı: National Geographic Arap

national-geographic-temmuz-fotograflari-yayinladigi-en-iyi-7-fotograf
Görsel: NatGeo Arab

Not: Bazı fotoğrafları daha önce başka yerlerde görmüş olmanız mümkün. NatGeo, fotoğrafçıların çektiği en iyi kareleri yasal bir şekilde zaman içerisinde kendi web sitelerinden ve hesaplarından yayınlıyor. Biz bu listeyi oluştururken karenin ne zaman çekildiğine değil, National Geographic’in ne zaman servislerinde bu kareye yer verdiğine bakmaktayız.

👉🏼 En İyi 5 Viral Reklam

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar