Geçmişten Günümüze Audi – Markasının Yükselişi

audi

Paylaşmayı unutmayın.

Geçmişten Günümüze Audi – Markasının Yükselişi – Audi anavatanı Almanya olan dünyanın en konforlu ve lüks araçlarından birisidir. Bugün sedan, 4×4 veya elektrikli araçlar gibi birçok konuda Türkiye’de de oldukça talep görüyor. Marka çok köklü bir geçmişe sahiptir.

Geçmişten Günümüze Audi – Markasının Yükselişi

Audi Markasının Doğuşu

gecmisten-gunumuze-audi-markasinin-yukselisi
@pxhere

Markanın ilk tasarımı 1901 yılında gerçekleşti. Bununla birlikte Audi markası dünyaya kazandırılırken, kurucu August Horch tarafından tasarım yapılmıştır. Bir ortaklık sayesinde kurulmuş olan marka, 1910 yılında bazı anlaşmazlıklar yaşadıktan sonra ayrılıklar ile karşılaşmıştır. Bu süreçten sonra Horch, 1932 yılına kadar şirketi tek başına yönetmiştir.

1932 yılında büyük bir birleşme sayesinde DKW ve Wanderer şirketleri ile ortaklık gerçekleştirilmesi sonrasında AUDI Union adında bir marka ortaya çıkmıştır. Marka, logo olarak 4 halka ile simge haline gelirken, bu 4 halka da birleşim gerçekleştiren 4 farklı firmayı ifade etmektedir.

Audi Markasının Gelişimi

1932 yılında gerçekleştirilen ortaklık sonrasında onlarca yıl boyunca Audi markası çok yüksek kaliteli ve çok güçlü araç üretimlerini sürdürdü. Hatta 1980 yıllarında yani tam 50 yıllık süreyi doldurduktan sonra çok yüksek düzeyde bir turbo araç üretimi gerçekleştirdi. 4 çekerli bir spor araç olması ile birlikte bu araç Quattro olarak isimlendirilirken, bu atılım markanın teknolojik bir zirveye ulaşmasını da sağlamıştır.

gecmisten-gunumuze-audi-markasinin-yukselisi
@pixabay

Geçmişten Günümüze Audi ve Gelişen Teknoloji

Yakın geçmişte teknolojisini çok geliştirerek çok üst düzey motorlar üretti. Bu noktada Audi markası bir farklılık oluşturabilmek açısından 1997 yılında dev bir atılım gerçekleştirdi. Bu atılım ile tamamı ile alüminyum otomobil üretimi sağladı. Marka bu sayede dünya genelinde çok büyük bir değer kazanırken, en üst seviye teknolojilerden faydalandı.

Marka 1990’lı yıllarda dünya genelinde bilinen en kaliteli arabaların üretimini yapıyordu. Daha sonra 2000’li yıllarda da otomobil yarışlarında dahi var olmaya başladı. Hatta bu dönemlerde üst üste yarışlar kazanması ile birlikte zirveye daha da yaklaştı. Marka, çok güçlü bir yapı ile günümüze kadar kendini her zaman kanıtlamıştır.

Marka tarih boyunca gücünü her zaman ürettiği motor teknolojilerinden almıştır. Bugün hız ve gücün sembolü olan Audi markası, aynı zamanda zenginliğin ve lüksün de simgesidir. Özellikle ülkemizde markanın araçlarına sahip olmak bir prestij meselesi dahi oluşturmaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar