Evde Yetiştirebileceğiniz Kış Çiçekleri – 7 Kış Çiçeği

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi

Paylaşmayı unutmayın.

Evde Yetiştirebileceğiniz Kış Çiçekleri – 7 Kış Çiçeği – 2020 hepimizi doğaya hasret bıraktı. Kış artık kapıda. Artan Covid-19 vakaların paralelinde yasaklar da tekrar gündeme gelmeye başladı. Tüm gelişmeler ışığında insanın yaratılışında olan toprağa basma, yeşile ve maviye bakma ihtiyacını biraz olsun giderebilmek adına, kışın evinizi renklendirecek, bakımı kolay rengarenk çiçekleri sizin için derlerdik.

Evde Yetiştirebileceğiniz Kış Çiçekleri – 7 Kış Çiçeği

Açelya

Ücretsiz açelya çiçeği stok fotoğrafı
@pexels

Sarı, pembe, beyaz ve lila renklerde açan açelya çiçeğinin kokusu yoktur. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan yararlanabilir. Ne çok soğuk ne de çok sıcak hava, bitkinin yapraklarının gelişmesini engeller. Kış aylarında açelya çiçeğinin bulunduğu odanın sıcaklığı 15 derecenin altına düşmemelidir. Hava akımlarından çok kolay etkilendiği için, rüzgâr almayan kuytu bir bölgede bulundurulması faydalı olacaktır.  Suyu seven bir bitki olduğundan, tüm toprağın ıslanmış olması çok önemlidir. Kışın haftada bir, yazın ise haftada iki kez sulanması önerilmektedir. Sulama sonrası saksı tabağında su bırakılmaması önerilmektedir. Bitkiye verilen su miktarı her seferinde eşit ve mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.  

Menekşe

Ücretsiz #çiçekler, #flowerday, #mobilechallenge stok fotoğrafı
@pexels

Hiç çiçek bakmamış olanların bile mutlaka evinden geçmiş olan Menekşe çiçeği, yaklaşık 500den fazla çeşidi olduğundan yaygın ve bilinen bir bitkidir. Bakımı oldukça kolaydır. Fazla yer kaplamadığından küçük mekanlarda bile dekorasyona renk katar. Tıpkı açelya çiçeği gibi, doğrudan güneşe, hava akımlarına ve 15 derecenin altındaki sıcaklığa negatif reaksiyon gösterir. Sürekli gelişen bir çiçek olduğundan gübre takviyesine ihtiyaç duyar. Toprağı kurudukça sulanması yeterlidir.

Nergis

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi
@pexels

İşte hem zarif görünen hem de mis gibi kokan bir çiçek; nergis. Adını kendine aşık Narkisos‘tan aldığı için lakabı aşk çiçeği olarak kalmıştır. Sapları 80cm’ye kadar uzayabilen bu güzellik beyaz ve sarı renklerdedir. 50’ye yakın çeşidi olduğu bilinmektedir. Direk gün ışığını sevmez ve haftada bir sulama yeterlidir. Nergis çiçeğinin yapraklarının ölmesine izin verilmedir. Solan yapraklar kötü görünüyor diye koparılırsa çiçeğin soğanı zarar görür. Şubat ayının sonunda çiçek açmaya başlar.

Sıklamen

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi
pexels.com

Soğuk havalara olan direncinden dolayı balkon ve bahçelerin vazgeçilmezleri arasındadır. Halk arasında tavşan kulağı olarak da bilinen sıklamen çiçeği, aynı zamanda koyu fuşya rengine de adını vermiştir. Çok güneş ışığını sevmediği için, haftada bir ışık alan yönünün değiştirilmesi tavsiye edilir. 12-15 derece arası bir sıcaklığa ihtiyaç duyar ve rüzgarı sever. Pencere, kapı önü gibi, çok sert olamaması kaydıyla, esintinin olduğu yerlerde yaprakları zarar görmez. Haftada bir sulanması yeterlidir. Sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.

Şebboy

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi
@pexels

Karanfili andıran keskin kokusu, sarı, pembe, turuncu, beyaz, mor, kırmızı ve kahve renkleri ile salonlarınızda çiçeklenmeye hazır bir bitki; şebboy. Işığı çok sever ancak direk olarak maruz bırakılmadan, yarı gölgeli bir ortam sağlanmalıdır. Fazla nem, çiçeklerini çürüteceğinden damla damla sulama tavsiye edilir. 10 dereceye kadar olan oda sıcaklığında yaşayabilir, daha soğuk ortamlar şebboy için uygun değildir.

Sümbül

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi
@depositphotos

Soğuğu da güneşi de sevmeyen sümbül, tam bir salon çiçeğidir. Çiçekleri genellikle pembe, beyaz ve eflatun renktedir. Haftada bir sulanmaya ihtiyaç duyarken, rüzgardan uzak tutulmalıdır. Güzel kokusuyla, salonunuzda doğal bir parfüm etkisi yaratacaktır.

Krizantem (Kasımpatı)

evde-yetistirebileceginiz-kis-cicekleri-7-kis-cicegi
@freeimages

Boyu 50-150 cm arasında değişen kasımpatı, bakımı çok kolay olan çiçeklerdendir. Kasım ayında açması sebebiyle bu ismi almıştır. Her ortamda yaşayabilir. Sık sık sulanması gerekir. Solan çiçek ve yaprakları hemen kesilmelidir. Sarı, pembe ve beyaz renklerdedir. Japonya’da ve bazı Avrupa ülkelerinde cenazelerde kullanıldığından ölüm çiçeği olarak adlandırılsa da ülkemizde bu güzel çiçekler aksi yönde talep görmekte, neşe kaynağı olarak konumlandırılmaktadır.

kaynaklar:wikipedia.org

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar