En Kullanışlı 20 Ücretsiz Stok Görsel Sitesi

Paylaşmayı unutmayın.

En Kullanışlı 20 Ücretsiz Stok Görsel Sitesi – Sosyal medya, içerik üretimi son yılların en güncel konusu. İçerikleri zenginleştirmek, kullanıcıların ilgisini çekmek orijinal fikirlerin yanında güçlü görselleri de kapsıyor. Son 30 yılda oluşturulan neredeyse her görsel hala telif hakkı ile korunmaktadır. Bu yüzden ücretsiz görseller bulmak zor bir hal aldı. “Blog yayınlarımız veya sosyal medya içeriğimiz için yüksek kaliteli ve kullanımı açık ücretsiz görselleri nerede bulabiliriz?” sorusunun cevabını sizin için verdik!

En Kullanışlı 20 Ücretsiz Stok Görsel Sitesi

1. Unsplash

@googleworkspace

Unsplash, resimleri istediğiniz herhangi bir şekilde kullanmanıza izin veren kendi lisansına sahip bir sitedir.

2. Burst (by Shopify)

@wikipedia

Burst, Shopify’ın girişimciler için hazırladığı ücretsiz bir stok fotoğraf platformudur. Görseller hem ücretsiz hem de telifsizdir.

3. Pexels

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@pexels

Pexels’in resimlerle ne yapıp ne yapamayacağınızı belirten kendi lisansı vardır . Görselleri atıfta bulunmadan hem ticari hem de kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanabilir ve değiştirebilirsiniz.

4. Pixabay

@vanhavadis

Pixabay’daki resimler Creative Commons Zero (CC0) altında lisanslanmıştır; bu, görüntüleri izin istemeden veya sanatçıya atıfta bulunmadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. Pixabay , görsellerde gösterilen içeriğin herhangi bir hakkı ihlal etmediğini kontrol etmek için ufak bir hatırlatma yapar .

5. Free Images

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@freeimages

Free Images, kendi lisansı altında 300.000’den fazla ücretsiz stok görsel sağlar . Lisans, birçok kısıtlı kullanım durumunu listelese de (çoğu ücretsiz görsel sitesi için oldukça yaygındır) çok geniş bir kullanım yelpazesine izin verir.

6. Kaboompics

@facebook

Kaboompics , fotoğraflarını yeniden dağıtamamanız dışında Creative Commons Zero’ya benzer. O da kendi lisansını kullanır . Kaboompics’ i orijinal kılan iki şey var: Birincisi, renge göre arama yapmanıza izin veriyor ve ikincisi, fotoğrafta tamamlayıcı bir renk paleti sağlıyor.

7. Stocksnap.io

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@pinterest

Stocksnap , Creative Commons CC0 lisansını kullanır. Bu nedenle fotoğraflarının hem ticari hem de ticari olmayan projeler için indirilmesi, düzenlenmesi ve kullanılması ücretsizdir.

8. Canva

Canva, ücretsiz stok fotoğrafları da sunan çevrimiçi bir grafik tasarım aracıdır. Canva’yı kullanmanın bir avantajı, sosyal medyada veya blogunuzda kullanmak üzere bir görseli hızlı bir şekilde özel bir grafiğe dönüştürebilmenizdir.

9. Life of Pix

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@webtus

Life of Pix, ücretsiz yüksek çözünürlüklü fotoğrafları listeler ve daha fazla (ücretli) stok fotoğrafı için Adobe Stock ile ortaktır.

10. Gratisography 

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@productradar

Gratisography, “aklınıza gelebilecek neredeyse her şeyi” yapmanıza izin veren kendi ücretsiz fotoğraf lisansı vardır. Şu anda oldukça sınırlı sayıda görüntüleri olsa da, çoğu yüksek kaliteli görüntülerdir ve kullanım tasarrufu size aittir.

11. Flickr 

@vikipedi

Flickr, ticari amaçlarla kullanılabilen ve değiştirilebilen görselleri bulabileceğiniz bir görüntü barındırma platformudur. Bu görselleri bulmak için “Herhangi bir lisans” filtresinin altında “Ticari kullanım ve izin verilen modlar” ı seçin ve her görsel için farklı olan lisansı kontrol etmeyi unutmayın.

12. Jopwell Koleksiyonu 

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@techcrunch

Jopwell Koleksiyonu, Jopwell topluluğundaki kişilerin yer aldığı yüzlerce resim içeren birkaç albüm içerir. Jopwell’e görsel olarak atıfta bulunduğunuz sürece görsellerin indirilmesi ve kullanılması ücretsizdir.

14. Getty Images  

@gettyimages

Bu sizi şaşırtabilir: Getty Images’tan görüntüleri ticari olmayan web sitelerinize yerleştirerek ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bir görseli indirip web sitenize yüklemek hala hayır-hayır-onu yerleştirmeniz gerekiyor. Bu yerleştirme biraz müdahalecidir. Yerleştirme kendi çerçevesini, paylaşım düğmelerini ve markasını korur. Yine de birçok blog için kullanılabilir.

15. Crello

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@crello

Canva’ya benzer şekilde Crello, Depositphotos’un kullanabileceğiniz birçok ücretsiz görsel içeren ücretsiz bir grafik tasarım aracıdır.

16. Depositphotos 

@appsurno

Depositphotos, her hafta güncellenen ücretsiz görseller, vektörler, editoryal içerik ve videolardan oluşan bir örnek sunar. Ayrıca her hafta ücretsiz stok dosyalarını almak için bir hesap açabilirsiniz.

17. iStock

@istock

iStock, ücretsiz üyeliğe kaydolduğunuzda her hafta yeni bir grup ücretsiz stok dosyası yayınlar.

18. New Old Stock

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@coletownsend

New Old Stok, herkese açık arşivlerden bilinen telif hakkı kısıtlamaları olmayan eski fotoğraflardan oluşan bir koleksiyondur.

19. Superfamous

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@facebook

Superfamous, bir Creative Commons Attribution 3.0 lisansı koşulları altında fotoğraf çekilebilen Hollandalı etkileşim tasarımcısı Folkert Gorter’in çalışmalarını barındırıyor. Bu, kredi verildiği sürece çalışmayı – ticari kullanım dahil – kendi amaçlarınız için kullanabileceğiniz anlamına gelir.

 

20. Morguefile

en-kullanisli-20-ucretsiz-stok-gorsel-sitesi
@stockimage

Bu site de biraz farklı. Fotoğraflar Unsplash veya Gratisography’deki kadar profesyonelce üretilmemiştir.  Google Fotoğraflar akışını sizinle paylaştığı gibi, rastgele insanların ve gündelik nesnelerin resimlerini bulacaksınız. Morguefile, büyük başlık resimlerini bulabileceğiniz bir yer değil, ancak dişlerini fırçalayan bir çocuğun basit bir ücretsiz fotoğrafına ihtiyacınız varsa, burası sizin aradığınız kaynak olabilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar