En İyi 8 Ücretsiz Grafik Tasarım Programı

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 8 Ücretsiz Grafik Tasarım Programı- Hayal gücü sınırsızdır. Grafik tasarım ise bu sonsuzluk denizindeki bileşenleri bir araya getirip biraz olsun somutlaştırabilen alanlardan biri. Elbette işin profesyonelleri mevcut ancak hobi olarak bu renkli ve eğlenceli dünyaya adım atmak isteyenler de yok denemez. Grafik tasarımla ilgileniyor ve kullanabileceğiniz hem ücretsiz hem de kaliteli programlar arıyorsanız bu listeyi muhakkak incelemelisiniz!

En İyi 8 Ücretsiz Grafik Tasarım Programı

1- InkScape

Inkscape, GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılan, özgür ve ücretsiz bir vektörel grafik düzenleme yazılımı. Inkscape ile logo ve afiş tasarımı, çeşitli grafik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca var olan resimleri de düzenlemek mümkün.

YouTube, Udemy gibi platformlarda ve kendi resmi sitesinde kullanım videoları da yer alan Inkscape’i; Windows, Linux ve Mac platformlarında kullanabilirsiniz

2- Canva

İnfografik Tasarım Hazırlama Programı - Canva
@canva.com

Canva, kullanıcıların sosyal medya grafikleri, sunumları, posterleri ve diğer görsel içerikleri oluşturmasına olanak tanıyan bir grafik tasarım platformudur. Web’de ve mobilde kullanılabilir ve milyonlarca resim, yazı tipi, şablon ve illüstrasyonu entegre eder.

Türkçe dil desteğine sahip oluşu ve kolay kullanımı ile son zamanlarda da revaçta olan bir yazılım. Aynı zamanda internet sitesi üzerinden online olarak da (herhangi bir dosya veya bağlantı indirmeden) kullanma olanağı mevcut.

3- Gimp

GIMP grafik tasarım programı
@gimp.org

Gimp, GNU lisansı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı. Adobe Photoshop ve benzeri kapalı kaynak resim işleme araçlarına eşdeğer araçları bünyesinde barındırıyor. Linux, Windows, Mac OS gibi pek çok platformu destekliyor ve 96 yılından bu yana gelişmeye devam ediyor.

Gimp, birçok özelleştirme seçeneği ve 3. taraf eklentilerine de yer veriyor.

4- Daz Studio

daz studio Grafik tasarım programı
@daz3d.com

Daz Studio, her seviyeden kullanıcıya uygun, gerçek objeleri, kişileri, hayvanları, araç gereçleri, aksesuarları ve ortamları kullanarak dijital sanat yaratmak için kullanılan 3D şekil özelleştirme, pozlama ve animasyon aracıdır. Daz Studio ile özel 3D karakterler ve avatarlar oluşturabilir, sanal ortamlar tasarlayabilir, grafik tasarım öğeleri üretebilirsiniz.

Son sürümü ile, web sitesinden giriş yaparak DazStudio’yu ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

5- Grafik Tasarım Programı : Krita

Krita - Grafik tasarım programı
@krita.org

Yüksek tasarım endüstrisiyle geliştirilen Krita, bir grafik düzenleme yazılımı ve dijital sanatçılara yönelik çizim uygulamasıdır. Calligra yazılım setinin bir bileşeni olan Krita, Genel Kamu Lisansı ile dağıtılmaktadır.

Ayrıca Krita, perspektif çalışmaları için gelişmiş filtrelerden boya araçlarına kadar birçok araca sahip. Krita, Mac, Windows ve Linux ile çalışabilmektedir.

6- Pixlr

@pixlr.com

Pixlr bir fotoğraf düzenleyici olarak bilinse de fotoğrafçıların yanısıra tasarımcılar tarafından da tercih edilebilen bir program. Kullanılacak fotoğrafın hızlıca düzenlenmesi gereken zamanlarda; 600’den fazla efekt, kırpma, yeniden boyutlandırma işlemleri, kırmızı göz düzeltme ve diş beyazlatma işlemlerine kadar bir fotoğraf editöründen bekleyebileceğiniz tüm temel şeyleri hızlıca yapmanıza olanak tanıyor.

Ayrıca, kolay arayüzü sayesinde kullanıcılara kolay ve pratik bir kullanım sağlıyor. Pixlr hem masaüstü, hem de iOS ve Android sistemlerinde kullanıma uygun.

7- Vectr

Vectr grafik tasarım programı
@vectr.com

Hem tarayıcı üzerinden kullanılabilir web uygulaması hem de masaüstü versiyonu olan Vectr, 2D grafik tasarımları oluşturabileceğiniz ücretsiz bir grafik tasarım uygulamasıdır. Birçok vektörel özelliğin yanında filtreler, gölgeler ve yazı tipleri gibi birçok seçeneği ile simge, logo, illüstrasyon ve web sitesi tasarımları yapabilmenize olanak sağlar. 

8- Easel.ly

@easel.ly

Easelly, her türlü bilgiyi görselleştirmeye olanak sağlayan basit ve kolay bir infografik oluşturucudur. Daha çok istatistiksel verilerin yer aldığı karşılaştırmalar ve başka türlü bilgilendirici grafikleri hazırlamak için kullanılan bir uygulamadır. Easelly ile istediğiniz boyutlarda ürünler tasarlayabilir veya hazır şablonlardan faydalanabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar