Sosyal Medyada Bu Yıl Bizleri Neler Bekliyor? (İnfografik)

Paylaşmayı unutmayın.

Merhaba, sürprizlerle dolu sosyal medya dünyasına hoş geldiniz!

Sürekli iyi ve kötü yanlarını konuştuğumuz internet, tartışmalardaki rolünden bir tık daha uzaklaştı. Çünkü artık insanlar internetin yarar ve zararı dışında sadece sosyal medyadan bahseder durumda. Sebebi ise çok belli…

2018’de yapılan araştırmalar doğrultusunda; şu anda yaklaşık 2.5 milyar sosyal medya kullanıcısı var.

  • Facebook: 2,07 milyar
  • Instagram: 800 milyon
  • Twitter: 330 milyon
  • Linkedin: 500 milyon
  • Pinterest: 200 milyon

aylık aktif kullanıcıya sahip.

Sosyal medyada kullanıcı sayısı arttıkça platformlardaki reklam korelasyonu da artıyor. Üstelik, televizyonda yayınlanan reklamlar bile yerini sosyal medyaya bırakıyor. We are Social ve Hootsuite tarafından gerçekleştirilen ”Digital in 2017 Global Overview” raporunda, Türkiye’deki cihaz kullanıcılarından %75’inin akıllı telefona sahip olduğu belirtilmişti. Televizyon kullanım oranı elbette halen çok yüksek ve %98’imizi kapsıyordu fakat kullanıcı sayısı sosyal medyadaki durumu değiştirmeye yetmemişti. Ortalama 3 saatini sosyal medya platformlarında geçiren bir kişi sadece 2 saatini televizyon karşısında geçirirken sosyal medyanın gücü yadsınamaz bir duruma geldi. Peki 2018 yılında sosyal medyada bizleri neler bekliyor?

2018’de Sosyal Medya Yükselişi

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, gelişen teknolojinin sosyal medya ile iç içe olduğu bir yıl bizi bekliyor. Yaratıcı içerikler, chatbotlar, video içerik türlerinin yükselişi devam ederken, işletmeler de bu yükselişin peşini bırakmıyor. Pazarlamanın bileşenlerinden olan reklam da dijital pazarlama ile birlikte elbette yerini dijital reklamlara bırakmış durumda. İşletmeler sosyal medyadaki bu artışı göz önüne aldığında sosyal medyada içerik üretip reklam vermeye başladılar. Peki sosyal medya kanallarının böyle bir özelliği olmasaydı? İşte burada dikkat çekmek istediğimiz kısım da tam olarak bu. Sosyal medya platformları kullanıcı sayısı ve işletme talepleri arttıkça kendini sürekli güncellemek/yenilemek zorunda kalıyor ve kullanıcı deneyimini yükseltecek yenilikleri de eklemeye devam ediyor. ”Platformlar kendini nasıl yükseltecek?” diyorsanız aralarında rekabet durumuna bir bakmanızı öneririz. Çünkü en başında söylediğimiz gibi burası sürprizlerle dolu bir dünya… Stories özelliğini hatırlayın! Snapchat’in anlık paylaşım ile sunduğu bu özelliği yenileyerek kendine uyarlayan Instagram, Facebook ve Whatsapp’ı düşünün.

@adgager

”Başka neler olabilir?” diye düşünüyorsanız, gelin sosyal medya platformlarını tek tek ele alarak hazırladığımız infografiği birlikte inceleyelim!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar