En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması – Bir 10 sene önce bu yazıyı yazamazdık. O zamanlar müzik dinlemek oldukça zahmetli ve pahalı bir işti. Özel ekipmanlar almanız ve müzikleri indirmeniz gerekirdi. Depolama büyük bir sorundu. Müzikleri ücretsiz indirmeye çalışmak en önemli hedefti. 

Ama artık öyle değil. Milyonlarca şarkı avucunuzun içinde, depolama sorunu yok ve ödeme yapmanız bile gerekmiyor. İşte en iyi ücretsiz müzik uygulamalarının vaadi budur. Tek zor kısım, hangi hizmeti kullanmaya karar vermektir. Ama endişelenmenize gerek yok, size yardım etmek için buradayız. 

Çoğu büyük müzik akışı hizmetinin ücretsiz bir katmanı vardır (Tidal, Qobuz ve Apple Music hariç) ve bu ücretsiz hizmetler kaçınılmaz olarak reklamlar içerse yine de oldukça caziptir. Hangisi size uygun bilmiyor musunuz? O zaman sizi aşağıya bekliyoruz! Karşınızda “En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması”! 

En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması

7. SoundCloud

en-iyi-7-ucretsiz-muzik-dinleme-uygulamasi
@theguardian

Kalite: 64 kbps | Kütüphane Boyutu: 200 milyon | Platformlar: iOS, Android, Web

+ Yükselen sanatçılar

+ Kullanıcı dostu arayüz

– Rahatsız edici reklamlar

SoundCloud, yükselen sanatçıların evi olarak bilinir. Birini çok ünlü olmadan yakalama mı istiyorsunuz? O zaman yeriniz burası. 

Ücretsiz üyelik 120 milyondan fazla parça, mix, podcast ve daha fazlasını sunar, ancak her birinin kalitesine kefil olamayız. Ücretli üyelikte olan yüksek kaliteye maalesef ücretsiz versiyonda erişemezsiniz. 

İyi tarafı, arkadaşlarınızla ve hatta sanatçılarla doğrudan platformda bağlantı kurabilmeniz, çalma listeleri oluşturabilmeniz ve zevkinize göre küratörlü parça listeleri alabilmenizdir. Dezavantajı, birçok ücretsiz hizmet gibi, reklamlara katlanmak zorunda olmanızdır.

Ana akımdan bıktıysanız, belki de SoundCloud’a bir gezi yapmanın zamanı gelmiştir.

6. BBC Sounds

en-iyi-7-ucretsiz-muzik-dinleme-uygulamasi
@bbc

Kalite: 48-320kbps | Kütüphane Boyutu: Yok| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Farklı İçerikler

+ Muhteşem Radyo Kanalları

+ Kullanışlı özellikler

– Karışık sistem

BBC Sounds, Beeb’in iPlayer Radio uygulamasının yerini aldı. Sonuç olarak da oldukça iyi bir iş çıkarmış gibi gözüküyor. Canlı veya isteğe bağlı olarak dinleyebileceğiniz olağan BBC radyo istasyonlarının (Radio 1, Radio 4, 1Xtra, vb.) yanı sıra, her türlü podcast’i, müzik miksini, canlı setleri ve daha fazlasını bir araya getiriyor.

Türe göre arama yapabilir, hareket halindeyken indirip dinleyebilir ve başka bir cihazda kaldığınız yerden dinlemeye devam edebilirsiniz. Uygulamanın bazı başlangıç sorunları vardı. Ancak BBC’nin mükemmel ses çıkışı bunların hepsini telafi etmeye yetiyor. 

5. TuneIn Radio – En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması

Want to listen to TuneIn Radio? What you need to know - GetConnected - en-iyi-7-ucretsiz-muzik-dinleme-uygulamasi
@getconnected

Kalite: Yok | Kütüphane Boyutu: Yok| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Geniş Müzik Yelpazesi

+ Ünlü Radyo Kanalları

– Müzik merkezli değil

Bu saf bir müzik akışı hizmeti değil, daha çok radyo istasyonlarına odaklanmış bir servis. Müzik dinleme alışkanlıklarınızı buna adapte etmeye ne dersiniz? İşte o zaman Tuneln tam sizlik bir uygulama! 

TuneIn, bazı BBC Radyosu, NPR ve C-SPAN’ın yanı sıra CNN ve Fox News gibi kuruluşlardan haberler ve bir dizi podcast dahil olmak üzere bir dizi istasyon sunar.

Aralarından seçim yapabileceğiniz yerel ve türe özel radyo istasyonları bile var. Bu yüzden herkes için bir şeyler olmalı. Çok çeşitli radyo uygulamalarına sahip olan TuneIn, karşılaştığımız en iyi radyo uygulamasıdır. 

4. YouTube Music

YouTube Music: Open the world of music. It's all here. - YouTube
@youtube

Kalite: 128 kbps | Kütüphane Boyutu: Yok| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Düzenli

+ Milyonlarca video

– Müzik kalitesi düşük

– Keşfet bölümü zayıf

YouTube sadece videolar için değildir. 2015 yılında başlatılan YouTube Music, video paylaşım sitesinin Spotify ve diğerlerini ele geçirme girişimidir. Ve tıpkı Spotify gibi, ücretsiz bir üyelik sunar. Elbette, beklediğiniz gibi reklamlar var. Ancak korktuğunuz kadar değil.

Çevrimdışı dinleme için indirme gibi ekstralar yalnızca ücretlidir. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz önemli bir katalog var, düzen güzel ve temiz. Ayrıca müzik videosu seçimi elbette rakipsiz. Bizce dinlemeye değer.

3. Deezer – En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması

Deezer partners with VIDAA and Hisense to bring music to smart TVs  worldwide - Deezer Press
@deezer

Kalite: 128 kbps | Kütüphane Boyutu: 56 milyon| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Çok seçenek

+ Harika podcast’lar

– Kullanımı çok kolay

– Keşfet bölümü zayıf

Deezer’ın ücretsiz üyeliği, reklamlara maruz kalmanız gerektiği anlamına gelir ve parça kalitesi yalnızca 128 kbps’dir. Bu seviyenin mobil uygulaması da rakiplerinden daha fazla olmasa da biraz sınırlıdır. Bununla birlikte, ne dinleyeceğinize gelince, bir sürü seçenek var ve akışta gezinmek hoş bir şekilde basit.

Ayrıca kulaklarınızı çekecek çok sayıda podcast ve müzik dışı içerik de var. Müziğin ötesine geçen herkes için harika bir seçim. Tam hizmet için kaydolursanız, kayıpsız (ancak yüksek çözünürlüklü değil, CD kalitesinde) sesin de keyfini çıkarabilirsiniz.

2. Amazon Prime Music

Amazon Music Prime Review | PCMag
@pcmag

Kalite: 256 kbps | Kütüphane Boyutu: 2 milyon| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Reklam yok

+ Alexa ile çalışıyor

– Sadece Prime kullanıcılarına ücretsiz

Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak Amazon Prime’ınız varsa, Amazon’un giriş seviyesi müzik akışı hizmetine erişebilirsiniz. Bu doğru, ücretsiz bir günlük teslimat ve Amazon Prime Video’nun yanı sıra Amazon Prime size, isteğe bağlı olarak hiçbir ek ücret ödemeden 2 milyondan fazla şarkı akışı sağlayan Amazon Prime Music’e hak kazandırır. Ve en iyi kısmı? Reklamsızlar!

Beklediğiniz gibi, seçim oldukça yaygın ve ses kalitesi sizi şaşırtmayacak, ancak Prime müşterileri gerçekten şikayet edemez. Ve eğer mutlu değilseniz, her zaman ayda belli bir ücretle olan ve şimdi yüksek çözünürlüklü katmanı olan HD’yi ücretsiz olarak içeren Amazon Music Unlimited’a geçebilirsiniz!

1. Spotify – En İyi 7 Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulaması

Spotify rolls out its own hands-free voice assistant on iOS and Android |  Engadget - en-iyi-7-ucretsiz-muzik-dinleme-uygulamasi
@engadget

Kalite: 160 kbps |Kütüphane Boyutu: 70+ milyon| Platformlar: iOS, Android, Web

+ Keşfet kısmı muhteşem

+ Kullanım kolaylığı

–  Ses kalitesi harika değil

– Kayıpsız versiyonu yok

En iyi bilinen ücretsiz akış hizmeti aynı zamanda en iyilerinden biridir. Ödeme yapmak istemiyorsanız reklamlara katlanmak zorunda kalacaksınız ve çoğu çalma listesini karışık modda dinlemeniz gerekecek. 

Ancak yine de beğeneceğiniz çok şey var: iyi ses kalitesi, yaklaşık 75 milyon şarkı (tahmini 90 milyon kütüphanesi aynı oranda büyümeye devam ederse 2021’in sonunda), çevrimdışı dinleme, podcast çantaları, her gün gelen yeni özellikler ve bunların tümü akla gelebilecek hemen hemen her cihazda çalışır.

Ücretsiz müzik akışı istiyorsanız, Spotify ilk bağlantı noktanız olmalıdır.

Ücretsiz uygulamalarımız bu şekildeydi. Her zaman bütçenize uygun bir üyelik seçerek herhangi bir uygulamanın ücretli versiyonuna geçebilirsiniz. O zaman yüksek kalite ses ve reklamsız versiyonlardan faydalanabilirsiniz. Ama ücretsiz kullanmak istiyorum diyorsanız, en iyi seçenekleriniz yukarıdakiler. İyi eğlenceler!

Kaynakça

  • https://www.timeout.com/newyork/music/best-free-music-apps
  • https://www.whathifi.com/best-buys/best-free-music-apps-free-music-on-android-and-iphone
  • https://www.pcmag.com/picks/best-android-music-apps
  • https://www.wired.com/gallery/best-music-streaming-apps/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar