En İyi 15 Türk Film ve Dizi Müzikleri

dizi müzikleri

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 15 Türk Film ve Dizi Müzikleri – Dizi ve film alanında çoğu zaman dünya standartlarında işler çıkaramasak da bu dizi ve filmler için oldukça kaliteli ve dinlenebilir film ve dizi müzikleri yaptığımız konusunda herkesin hem fikir olduğunu düşünüyoruz. Bu yazımızda oldukça zor seçimler yaptık ve Türk yapımı dizi/filmlere ait en iyi 15 müziği seçtik. İşte dinlerken keyif alacağınız, geçmişi hatırlayacağınız ve belki de o diziyi/filmi izlemeye karar vermenize sebep olacak o müzikler…

En İyi 15 Türk Film ve Dizi Müzikleri

Türk film ve dizi müzikleri
Görsel: Charlieelgar

15 • Med Cezir (Toygar Işıklı)

Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden biri olan ve günümüzde birçok dizi ve filmin müziğini yapan Toygar Işıklı’nın eseri olan Med Cezir dizisinin bu jenerik müziği, uzun süre hafızalara kazınmış ve adından sıkça söz ettirmişti. Bu müzik, en iyi Türk dizi müzikleri listemizde 15. sırada

14 • Kara Sevda (Toygar Işıklı)

Listemizin 14. sırasında da bir Toygar Işıklı eseri yer alıyor. 2015 yapımı Kara Sevda dizisinin jenerik müziği olan bu müzik, dizinin hayran kitlesinin ciddi anlamda etkilemiş ve arttırmıştı.

13 • Muhteşem Yüzyıl (Aytekin Ataş)

En iyi dizi müzikleri listemizde 13. sırada gösterdiğimiz, Türk dizi tarihine damgasını vurmuş Muhteşem Yüzyıl‘ın gerilim dolu jenerik müziğini Aytekin Ataş bestelemişti. Dizi sadece Türkiye’de değil, Dünya’da da birçok ülkede ciddi anlamda ses getirmiş ve beğenilmişti.

12 • Dila Hanım (Cahit Berkay)

Türk müziğinin efsanesi Cahit Berkay’ın bestelediği Dila Hanım filminde kullanılan müzik, en iyi Türk yapımı film ve dizi müzikleri listemizde 12 . sırada yer alıyor.

11 • Çocuklar Duymasın (Erdem & Engin Özyılmaz)

Erdem ve Engin Özyılmaz’ın müziklerini bestelediği, her gencin çocukluğunun dizisi olan Çocuklar Duymasın ile ilgili yaş fark etmeksizin her Türk bireyinin bir anısı vardır mutlaka. Bu sakinleştirici etkiye sahip jenerik müzik, listemizde 11. sırada.

10 • En Büyük Şaban (Cahit Oben)

Başrolünde Kemal Sunal’ın oynadığı, Yeşilçam filmleri arasında çok önemli bir yeri olan En Büyük Şaban filminin müziği, tıpkı filmin finali gibi oldukça hüzünlendirici.

9 • Çiçek Abbas (Cahit Berkay)

Klasik bir Cahit Berkay eseri. Diğer eserleri gibi, yine üzerine söylenebilecek tek bir kelime yok, asla unutulmayacak bir eser. Çiçek Abbas filminin bu müziği listemizde dokuzuncu sırada.

8 • Ezel (Toygar Işıklı)

Dizi müzikleri işinin bu dönemki üstadı diyebileceğimiz Toygar Işıklı’nın bir başka bestesi var sırada. Türk dizi tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak gösterilen Ezel dizisinin jenerik müziği de en az dizi kadar iyi.

7 • Süper Baba (Yeni Türkü)

Yeni Türkü’nün bestesi olan ve daha sonra Bana Bir Masal Anlat Baba adıyla da dillere dolanan Süper Baba dizisinin jenerik müziği listemizin yedinci sırasında.

6 • Çöpçüler Kralı (Özdemir Erdoğan & Cahit Berkay)

Listemizin altıncı sırasında yine başrolünde Kemal Sunal’ın yer aldığı bir filmin müziği var. Özdemir Erdoğan ve Cahit Berkay’ın bestesi olan Çöpçüler Kralı filminin müziği, dinleyiciyi geçmişe götürüyor dersek yanlış olmaz herhalde.

5 • İçerde (Toygar Işıklı)

Ve bir Toygar Işıklı bestesi daha. Bu tarz listelerin demirbaşı olan Toygar Işıklı, bizim listemizde de dört bestesi ile yer alıyor. İçerde dizisinin konusuna uygun olarak bestelenen bu gerilim dolu müzik, listemizde beşinci sırada.

4 • Öyle Bir Geçer Zaman ki (Cem Tuncer & Nail Yurtsever)

Bir dönem reyting rekorlarını alt üst eden dizilerden biri olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki‘nin jenerik müziği listemizde dördüncü sırada.

3 • Leyla ile Mecnun (Mehmet Erdem)

Türk televizyon tarihinin en iyi ve en ilginç dizilerinden biri olan Leyla İle Mecnun, dizi içerisinde oldukça iyi ve ilgi gören müzikler kullanıyordu. Dizinin üzerinden neredeyse on yıl geçmiş olmasına rağmen hala insanların telefonlarında zil sesi olarak kullandığı bu müziği bu listeye eklemezsek olmaz diye düşündük.

2 • Hababam Sınıfı (Melih kibar)

Çoğumuzun illa duyduğu, denk geldiği, hızlı çalınınca hareketli, yavaş çalınınca duygusal bir müziğe dönüşen, Melih Kibar’ın bestelediği Hababam Sınıfı serisinin efsane müziği listemizde ikinci sırada.

1 • Selvi Boylum Al Yazmalım (Cahit Berkay)

Bugüne kadar en çok dinlenen, en çok kopyalanan, en çok paylaşılan ve en unutulmayan müziği hiç şüphesiz Selvi Boylum Al Yazmalım filminin o meşhur duygusal müziğidir. Cahit Berkay’ın eseri olan bu beste, her listede olduğu gibi bizim listemizde de zirvede.

👉 En iyi ücretsiz ekran kaydı alma programları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar