En İyi Ücretsiz Ekran Kayıt Programları – Ekran Kaydı Alma

En iyi ekran kaydetme programları

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Ücretsiz Ekran Kayıt Programları – Ekran Kaydı Alma – Ekran kaydetme, özellikle görüntülü görüşme yapılırken acil ihtiyaç duyulan bir şeydir. Buna ihtiyaç duyan kişinin o sırada bilgisayarda bu işi yapacak bir programı yoksa düzgün bir program arayışı tam bir çileye dönüşür. Hem bu programların sayısının fazlalığı hem de bu programların lisans dertleri insana oldukça vakit kaybettirir. Bu yazımızda böyle bir durumda hemen indirip deneyebileceğiniz ücretsiz en iyi ekran kaydetme programları hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

En İyi Ücretsiz Ekran Kayıt Programları – Ekran Kaydı Alma

  • EaseUS
  • OBS
  • ShareX
  • Debut Video Capture
  • Ezvid
  • Apowersoft
en-iyi-ucretsiz-ekran-kayit-programlari---ekran-kaydi-alma
Görsel: Fernando Hernandez

EaseUS

2004 yılında kurulan EaseUS, dijital deneyimi güvenli yollarla geliştirmek ve keşfetmek için veri yedekleme, veri kurtarma ve disk yönetimi alanlarında uluslararası anlamda lider bir yazılım şirketidir. EaseUS RecExperts programı ise ekran kaydı için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kayıtlarınızı önizleyebilir veya daha sonra kullanmak üzere yeniden düzenleyebilirsiniz. Oldukça pratik ve faydalı bir program olduğunu söyleyebiliriz. EaseUS RecExperts, bilgisayar ekranında, görüntülü görüşmelerde, oyunlarda sesi ve ekranı kaydetmeye yarayan ekran kayıt yazılımı sayesinde tam ekranı ya da yalnızca belirli bir alanı kaydetmenize olanak tanır. Yine web sitesi üzerinden çeşitli eğitim ve makaleler ile ürünün nasıl daha verimli kullanılacağına yönelik pratik ipuçları sunar.

Herhangi bir tarayıcıdan, yazılımdan, pencereden vs. ekran görüntüsü almak için bu aracı kullanabilirsiniz. Üstelik bu araç sayesinde PowerPoint slaytlarına eklenebilen, sosyal medyada yayınlanabilen veya e-posta yoluyla gönderilebilen animasyonlu GIF’ler bile oluşturabilirsiniz.

OBS (Open Broadcaster Software)

Open Broadcaster Software ya da bilinen kısa adı ile OBS, en iyi ekran kaydetme programları listelerinin daima ilk sırasında yer alan oldukça ayrıntılı ve ücretsiz bir programdır. OBS, sadece ekran kaydetmiyor aynı zamanda Youtube, Twitch gibi platformlarda canlı yayın yapılmasına da olanak tanıyor. Bu platformların fenomenlerinin de OBS kullandığını da belirtelim. Ücretsiz bir program olan OBS, yakaladığı videoları MP4 formatında bilgisayara kaydediyor ki bu da bu videoların daha rahat kullanılmasına olanak tanır. Ayrıca görüntülere bannerlar da eklemenize yardımcı oluyor. Ekran kaydetme konusunda ilk tavsiyemiz OBS’dir. Ancak bilgisayarınızın kapasitesi düşükse veya daha basit programlar arıyorsanız aşağıdaki programlar da çok işinize yarayacaktır.

en-iyi-ucretsiz-ekran-kayit-programlari---ekran-kaydi-alma
Görsel: Youtube

Sharex

Sharex, ilk olarak 2007’de kullanıcılara sunulmuş, son güncellemesini ise Mart 2020’de almış açık kaynaklı, en iyi ekran kaydetme programları arasında gösterilebilecek bir programdır. Tamamen ücretsiz olan bu program, klavye kısa yolları aracılığı birçok özellik sunmaktadır. Sharex, yakalanan ekran görüntülerinin direkt Youtube’da paylaşılabilmesinin yanı sıra GIF olarak kaydedilebilmesini de sağlıyor. Meraklısı için yazalım, programın kaynak kodları GitHub’da bulunmaktadır.

en-iyi-ucretsiz-ekran-kayit-programlari---ekran-kaydi-alma
Görsel: Yandex

Debut Video Capture

En eskilerden birini paylaştık, şimdi de bu sektörün en yenilerinden birini paylaşalım. Debut Video Capture, bir diğer ücretsiz ekran kaydetme programıdır. Kararlı sürümü henüz üç yıl önce piyasaya çıkmıştır. Harici kameralar vasıtası ile de görüntü kaydı yapabilmektedir. Kaydettiği görüntüleri MP4, MOV, AVI gibi pek çok formatta dışarı aktarabilmektedir. En iyi ücretsiz ekran kaydetme programları arasında göstermemizin bir diğer sebebi de, kendi içerisinde barındırdığı çok detaylı olmasa da sade ara yüzlü video düzenleyicisidir.

en-iyi-ekran-kaydetme-programlari
Görsel: Deput Video Capture

Ezvid

Ezvid, en basit kullanıma sahip ücretsiz ekran kaydedicilerden biridir. İşi profesyonelce yapanlara hitap etmese de basit bir ekran kaydedici arayanlar için ideal bir programdır. Ezvid ayrıca çok detaylı olmayan video düzenleme seçenekleri de sunmaktadır. Ezvid ayrıca program içerisinden slayt yapmanıza ve bu slaytlarınıza anlatım (ses) eklemenize de olanak sağlar.

Görsel: windows10progs

Apowersoft

Apowersoft, öncekilerden farklı bir ekran kaydetme programıdır. Bu program daha doğrusu web sitesi, web tabanlı online bir ekran kaydedicisidir. Bilgisayarınıza kuracağınız bir kurulum dosyasının ardından web sitesine gitmek gerekiyor. Web sitesi üzerinden tek tıkla ekran kaydetmeyi başlatmak, bu yazılımın kullanımını oldukça basitleştiriyor. Ayrıca Apowersoft, kullanıcılara ekranın istedikleri bölümünü kaydetme şansı da sunuyor. Kaydetmeye başlamadan önce ekrana gelen pencereden kaydedilecek kısım rahatlıkla belirlenebiliyor. Apowersoft, hem bilgisayardaki sesi hem mikrofon ile verilen sesi de kaydedebiliyor. Ayrıca kayıtları dışarı aktarmak için de MP4, WMV, AVI gibi pek çok format seçeneği de sunuyor. Apowersoft’un en iyi yanı ise kaydın çözünürlüğü için de sizlere seçenek sunmasıdır. Kaydettiği görüntülere filigran eklemeyen Apowersoft, listemizin bir diğer ücretsiz ekran kaydetme programıdır.

Görsel: Tipard

👉🏼Faydalı Chrome eklentileri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar