İşinize Çok Yarayacak Birbirinden Faydalı Chrome Eklentileri

Faydalı Chrome Eklentileri

Paylaşmayı unutmayın.

İşinize Çok Yarayacak Birbirinden Faydalı Chrome Eklentileri – Bilgisayar kullanıcılarının açık ara farkla en çok kullandığı tarayıcı olan Google Chrome, sunduğu eklenti desteği ile sunmadığı birçok özelliğe eklentiler sayesinde kavuşuyor. Özellikle bazı faydalı Chrome eklentileri, Chrome’u kullanmayı hem eğlenceli hale getiriyor hem zaman kazandırıyor.

Chrome Web Mağazası
Görsel: Adrenalina
İşte işinize çok yarayacağını düşündüğümüz faydalı Chrome eklentileri ve indirme linkleri.

İşinize Çok Yarayacak Birbirinden Faydalı Chrome Eklentileri

• LastPass: Ücretsiz Şifre Yöneticisi

LastPass, tüm şifrelerinizi sizin için kaydeden ve sizi şifre hatırlama derdinden kurtaran, bu sebeple de faydalı Chrome eklentileri arasında kendine yer bulabilen bir eklenti. Üstelik LastPass, farklı bir cihazdan internete bağlansanız dahi LastPass’e giriş yapmanız halinde sizin için diğer tüm sitelere ait şifrenizi hatırlıyor. LastPass Chrome web mağazasında 9 milyondan fazla indirilmiş ve 4,5 puan ortalamasına sahip. İndirmek için tıklayınız.

Faydalı Chrome Eklentileri LastPass
Görsel: Cnn

• Momentum

Benzer işleri yapan birçok eklenti olmasına rağmen Momentum, giriş ekranını kişiselleştirme konusunda bir tık öne çıkıyor. Momentum, yeni sekme ekranının arka planını her gün Unsplash gibi sitelerden aldığı şık görsellerle süslüyor. Böylelikle her gün farklı bir arka plan görmüş oluyoruz. Arka plan için seçilen karelerin kalitesi de daha ilk günlerde fark ediliyor. Momentum ayrıca yeni sekme ekranında görselin üzerine saat, hava durumu gibi ibarelerin yanı sıra, kullanıcının adına özel her gün bir farklı motive edici mesaj da ekliyor. Momentum’un 3 milyonun üzerinde kullanıcısı var. Puan ortalaması ise 4,4. Momentum’u indirmek için tıklayınız.

Faydalı Chrome Eklentileri Momentum
Görsel: Momentum

• AdBlocker Ultimate

En faydalı Chrome eklentileri arasındadır. Klasik bir reklam engelleyicidir ancak bunu tarayıcıyı zorlamadan ve neredeyse kusursuz şekilde yapması, onu diğer reklam engelleyiciler arasında öne çıkarıyor. AdBlocker Ultimate, kötü amaçlı yazılım ve izlenmeyi de engelliyor. AdBlocker Ultimate’i Chrome tarayıcınıza kurmak için tıklayınız.

Faydalı Chrome Eklentileri AdBlocker Ultimate
Görsel: Google

• CrXMouse Chrome Gestures

Bu eklenti, Chrome kullanımını oldukça kolaylaştıran bir eklenti. Bu eklenti ile Chrome’da kullanmak üzere mouse hareketlerinden kısa yollar oluşturabilirsiniz. Yani yeni sekme açmak, sağdaki sekmeye geçmek, sekmeyi kapatmak gibi eylemler için mouse hareketleri ile kullanabileceğiniz kısa yollar oluşturmanız mümkün. Bir sekmeyi kapatmak için sol tıka basılı tutup aşağıya kaydırmak gibi kısa yollar, hiç şüphesiz herkese zaman kazandıracaktır. Puan ortalaması 4,5 olan CrX Mouse eklentisini indirmek için tıklayınız.

Faydalı Chrome Eklentileri CrxMouse
Görsel: CrxMouse

• Pushbullet

Pushbullet, Telefonunuz ve bilgisayarınız arasında bağlantı kuran, telefonunuza gelen bildirimleri bilgisayardan da görmenizi sağlayan, gelen SMS’lere bilgisayardan da cevap yazma olanağı tanıyan faydalı Chrome eklentileri listesinin olmazsa olmazı bir eklentidir. Microsoft’un sunduğu telefon eşlikçisi uygulamasının bir alternatifidir. 800 binden fazla kullanıcısı vardır ve Chrome web mağazasında 4.5 puan ortalamasına sahiptir. Pushbullet eklentisini indirmek için tıklayınız.

Faydalı Chrome Eklentileri PushBullet
Görsel: IstanaDongeg

• HabitLab

Beş dakika bakıp çıkacağım düşüncesi ile girip, bir sitede saatlerce vakit harcamaktan bıktıysanız ve nasıl bu durumdan kurtulacağınızı bilmiyorsanız HabitLab eklentisini kurmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. HabitLab, uzun bir vakit geçirmek istemediğiniz web sitelerine girdiğinizde ve belirlediğiniz süreyi aştığınızda, yorumları gizleme, videoları oynatmama, haberleri ve bildirimleri engelleme gibi çeşitli şekillerde siteyi sabote ediyor ve sizi bıktırarak o siteden çıkmanızı sağlıyor. Siz yeter ki soğumak isteyin, HabitLab her sitenin içine eder J. HabitLab’ı indirmek için tıklayınız.

Habitlab
Görsel: thrivedc

• Tab For A Cause

Bu, listemizdeki en kıymetli eklenti. Faydalı Chrome eklentileri başlığının anlamını tam olarak taşıyan tek eklenti de bu. Tab For A Cause eklentisi, açılan her yeni sekme için sizin adınıza bağışta bulunuyor. Bu bağışlarla ağaç dikiliyor, kütüphane kuruluyor, temiz su ihtiyacı olan özellikle Afrika ülkelerine bu konuda yardımda bulunuluyor. Eklentiyi kurduktan sonra Chrome’da açacağınız her yeni sekmeden reklam geliri elde eden bu kurum, biz bu yazıyı yazdığımız sırada toplamda 917 Bin Dolar bağışa ulaştı. Siz de iyi bir şeylere vesile olmak isterseniz şu linkten eklentiyi tarayıcınıza kurabilirsiniz.

Tab For A Cause
Görsel: Google

👉🏼 Son On Yılda En Çok İndirilen Mobil Oyunlar

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar