Son 10 Yılda En Çok İndirilen Mobil Oyunlar

son-10-yilda-en-cok-indirilen-mobil-oyunlar

Paylaşmayı unutmayın.

Son 10 Yılda En Çok İndirilen Mobil Oyunlar – Bazen mobil oyunlar, özellikle de Android sistemleri için yapılan oyunlar o kadar fazla sevilir ve indirilir ki sadece taklitleri bile devasa paralar kazanır. Bazı oyunlar ise daha çok sevilir, daha iyidir ancak o kadar fazla insan tarafından keşif edilemediği için hak ettiği kadar kazanamaz. Bu yazımızda sizlere en çok indirilen mobil oyunları listeleyeceğiz. Bu liste sadece Play Store verileri baz alınarak hazırlanmıştır. App Store veya diğer uygulama marketleri göz önünde bulundurulmamıştır. İşte Play Store üzerinden son on yılda tüm Dünya’da en çok indirilen 5 Android oyunu…

En çok indirilen oyunlar
Görsel: Pexels

Son 10 Yılda En Çok İndirilen Mobil Oyunlar

1) Subway Surfers (1 Mr+ İndirme)

En çok indirilen mobil oyunlar listemizde de zirvede olan Subway Surfers, Play Store’da tüm zamanların en çok indirilen oyunu unvanına sahip. Bir milyardan fazla cihaza indirilmiş bu oyuna 32 milyon insan puan vermiş ve puan ortalaması 4,5. Oyunun yapımcısı Danimarka merkezli SYBO Games’tir. Ücretsiz indirilebilen bir oyundur. İndirmek için tıklayınız.

Subway Surfers nasıl oynanır
Görsel: WallpaperPlay

Subway Surfers Nasıl Oynanır?

Subway Surfers, grafiti yaptığı için bekçi tarafından kovalanan karakterin, kaçarken altın toplayarak puan toplaması mantığına sahip. Tren raylarında sağa veya sola hareket ederek altın toplanıyor. Bu şekilde puan kazanılıyor. Oyunda çeşitli haritalar mevcut. Bu haritalar farklı şehir tasarımlarına sahip ve oyunda ilerledikçe bu şehirlere erişim açılıyor.

2) Candy Crush Saga (1 Mr+ İndirme)

Bu oyun da bir milyardan fazla cihaza indirilmiştir. Tüm Dünya’da en çok indirilen mobil oyunlar sıralamasında ikinci sıradadır. Oyunu 28 milyon insan oylamıştır ve ortalaması 4,6’dır. Bu oyunun geliştiricisi King adlı oyun şirketidir. Bu şirket İsveç’te kurulmuştur ancak merkezi şu an Malta’dadır. İndirmek için tıklayınız.

Candy Crush Saga nasıl oynanır
Görsel: King

Candy Crush Saga Nasıl Oynanır?

Candy Crush Saga, aynı renk ve şekle sahip nesnelerin yan yana veya alt alta getirilerek patlatılması mantığına sahiptir. En az üç aynı nesne, yan yana veya alt alta getirilince bunlar patlayarak oyuncuya puan kazandırır. Her oyunda bir puan hedefi vardır, bu hedefe ulaşılınca seviye atlanır.

3) My Talking Tom (500 Mn+ İndirme)

En çok indirilen mobil oyunlar sıralamasının üçüncü sırasında, belki de en eğlenceli ve huzur veren oyunlardan biri olan My Talking Tom var. Türkçe adı ile Benim Konuşan Tom’um, Play Store’da 500 milyondan fazla indirilmiş, 16 milyondan fazla insan tarafından puanlanmıştır. Puan ortalaması 4,5’tir. Oyunun geliştiricisi İngiltere merkezli Outfit7 adlı şirkettir. Ücretsiz indirilebilen bir oyundur. İndirmek için tıklayınız.

Benim Konuşan Tom'um nasıl oynanır
Görsel: MyTalkingTom

My Talking Tom Nasıl Oynanır?

Bu oyunda temel mantık, size verilen bir yavru kediye en iyi şekilde bakarak onu büyütmektir. Bir insan gibi yetişen kedinize yemek yedirmeli, banyo yaptırmalı, oyunlar oynatmalı ve zamanı gelince uyutmalısınız. Kediniz buna göre mutlu ya da mutsuz olabiliyor. Oyun içerisinde başka küçük oyunlarda bulunmaktadır. Bu oyunlar ile puan toplayarak ekstra ürünler alınabilir.

4) Temple Run 2 (500 Mn+ İndirme)

Listenin dördüncü sırasında bir diğer klasik oyun var. Android sistemi yaygınlaştığından beri neredeyse her insanın oynadığı, daha sonra 2’si yapılan Temple Run oyunu, ikinci oyunuyla en çok indirilen mobil oyunlar listesine girebiliyor. 500 milyondan fazla cihaza indirilen Temple Run 2 için, Play Store’da 9 milyon insan oy kullanmıştır ve bu oyların ortalaması 4,3’tür. Oyunun geliştiricisi ABD merkezli Imangi Studios’tur ve bu da ücretsiz indirilebilen bir oyundur. İndirmek için tıklayınız.

Temple Run nasıl oynanır - son-10-yilda-en-cok-indirilen-mobil-oyunlar
Görsel: icloudlogin

Temple Run 2 Nasıl Oynanır?

Mantık olarak Subway Surfers’a benzeyen bu oyunda da kaçarken puanlar toplanıyor ve bu puanlar ile yeni haritalar açılıyor. Ancak bu oyunda bekçi ve köpeği yerine oyuncuyu yaratıklar kovalıyor. Bu yaratıklardan kaçarken sağa, sola hareket edilebiliyor. Bazen yolda çıkan engellerin altından bazen de üstünden geçmek gerekiyor. Temple Run 2, oldukça basit ve keyifli bir oyun olması sebebiyle bu listede uzun bir süre daha kalacak gibi görünüyor.

5) Clash Of Clans (500 Mn+ İndirme)

En çok indirilen mobil oyunlar listesinde beşinci sırada olan Clash Of Clans, Play Store’da 500 milyondan fazla indirilmiştir ve 50 milyon insan tarafından oylanmıştır. Bu kadar yüksek oy sayısına rağmen ortalaması oldukça yüksek bir puan olan 4,5’tir. Ücretsiz indirilebilen bu oyunun geliştiricisi Finlandiya merkezli Supercell’dir. İndirmek için tıklayınız.

Clash of Clans nasıl oynanır - son-10-yilda-en-cok-indirilen-mobil-oyunlar
Görsel: nypost

Clash Of Clans Nasıl Oynanır?

Clash Of Clans, online bir savaş oyunudur. Bu oyunda oyuncular bir kamp kurar ve asker yetiştirir. Daha sonra bu askerler ile diğer kullanıcılara karşı savaşır. Oyun, oyuncunun stratejilerine bağlı olarak her savaşta bambaşka sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir, bu sebeple çok sevilir. Oyunda en önemli şey kalelerinizi nerelere ve ne zaman yaptığınızdır, böylece gelecek saldırılara karşı daha iyi korunabilirsiniz. Vereceğimiz bir tavsiye de oyunun başlangıcında eğiticinin size sürekli yeşil taş harcatma çabalarına karşı durmanızdır. Oyunun başlangıcında yeşil taşlarınızı harcamamaya özen gösterin, çünkü ilerleyen seviyelerde oldukça ihtiyacınız olacak.

2020’ye damga vuran mobil oyunlar listemiz de ilginizi çekebilir. Buraya tıklayarak bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar