Ekonomik Pazarlama Araçları: SEO & PPC

SEO & PPC araçları

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni başlayan ve küçük işletmeler için faydalı olduğunu düşündüğümüz “Ekonomik Pazarlama Araçları” yazı dizimin analiz araçları, içerik pazarlama araçları ve Lead Capture araçlarından sonra bugünki konusu SEO & PPC. Şüphesiz ki SEO içeriklerimizin hedef kitlemize, potansiyel müşterilerimize ve müşterilerimize ulaşmasında en büyük role sahip unsurlardan biri. PPC veyahut “Pay Per Click” yani “Tıklama başına ödeme” de platform sahipleri için büyük önem arz ediyor. Öyleyse gelin hep birlikte bu konularda bizlere yardımcı olarak programlara hep birlikte bir göz atalım.

1 – WordStream

wordstream ne işe yarar

@wordstream

WordStream yalnızca olağanüstü bir ekibe ve şirket kültürüne sahip olmakla kalmıyor aynı zamanda PPC ve ücretli reklamcılığın her alanında mutlak şekilde parton durumunda. Sahip oldukları ücretsiz AdWords düzenleyicisi, küçük işletmeleriniz için iyileştirme yapabileceğinizi bilmeniz için kesin bir seçenek sunar. SEO & PPC araçlarının patronu!

2 – Yoast

yoast ne işe yarar

@yoast

Yoast, WordPress için en popüler SEO eklentisidir. Bu araç, sitenizin başarısından emin olmanız için içeriğinizi ve açılış sayfalarınızı optimize etmek için kolayca çalışır. Yoast, okunabilirlik denetleyicisi ve anahtar kelime optimizer gibi özelliklerle içeriğin doğru hedef kitle için optimize edildiğinden emin olacaktır.

3 – Google AdWords

 Google AdWords nedir

@Google AdWords

Google AdWords, küçük işletmeler için korkutucu görünebilir, ancak kullanımı kolay bir platform olduğu için oldukça önemlidir. Müşterilerinizin aradıkları şeye ulaşmasını sağlamak için arama, görüntüleme ve video reklamcılık hizmetleri sunar. AdWords, başarılı olmak için bir yatırım gerektirecektir, ancak işletmeniz için web sitenize daha fazla trafik çekmeye değer. Sizce?

4 – Moz

moz nedir

@Moz

Moz yalnızca şaşırtıcı bir blog sunmakla kalmaz, aynı zamanda SEO optimizasyon, anahtar kelime araştırma ve backlink araştırma ile size destek olur. Ayrıca, işletmenizin bölgenizde daha görünür olmasını sağlamak için yerel arama yardımı da sunuyor. E, daha ne olsun!

5 – Google Trends

Google Trends nedir

@GoogleTrends

Google Trends, arama terimlerinin dünyanın farklı bölgelerinde ne sıklıkta girildiğini size göstermek için verileri Google Arama’dan çeker. Google Trends yardımıyla, bölgenizdeki trendleri ve müşteri tabanınızın neler ile ilgilendiğini öğrenebilirsiniz.

6 – AdEspresso

adespresso nedir

@adespresso

AdEspresso, Hootsuite ile entegredir. Pazarlama girişimlerinizin hızlandırılmasını sağlamak için Hootsuite gösterge tablosundaki sosyal reklam kampanyalarınızı yönetebileceğiniz her iki araçla birlikte işletmeniz için oldukça faydalı olacaktır.

7 – SpyFu

spyfu nedir

@spyfu

SpyFu tam anlamıyla rakiplerinize karşı casusluk yapmanıza izin verir. Platform, herhangi bir alanı arayıp rakiplerinizin Google’da görmek istedikleri her yeri sizin de görmenizi sağlar. Rakibinizin AdWords’te, her organik sıralamada ve son 10 yıl içindeki her bir reklam varyasyonunda satın aldığı her bir anahtar kelimenin bir listesini de görebilirsiniz. İşte bu iyi bir dedektif çalışması!

8 – SEM Rush

semrush nedir

@semrush

SEM Rush, işletmeniz üzerinde büyük bir etki yaratabilecek diğer bir rakip araştırma aracıdır. Alan adınızı rakiplerinizle karşılaştırma, rakiplerinizin anahtar kelimeleri hakkında bilgi çekme ve mekanınızdaki yeni rakipleri organik olarak keşfetmenize yardımcı olur.

Dizimizin bir sonraki yazısında e-posta pazarlama ve otomasyon araçları ile sizlerle olacağız.

Takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar