Dünyadaki En İyi 10 Youtuber

en iyi 10 youtuber

Paylaşmayı unutmayın.

Kim bu Youtuber?

Son zamanlarda meslek gruplarına bir isim daha eklendi diyebiliriz ve adı “Youtuber”. Peki Youtuber ne demek?

Youtuber, Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan Youtube için video içerikler üreten, videoların izlenme oranlarının hesaplanması sonucu belirli reklam gelirleri de elde edebilen ve aynı zamanda bu işi meslek olarak yapan kişiler şeklinde tanımlanıyor.

Aslında her şey Google’ın Youtube’ı satın alması ile başladı diyebiliriz. Çünkü Google (Adsense) reklamlardan kazandığı parayı kendi kullanıcıları ile paylaşmak istiyor. Youtube ise Adsense ile beraber çalışarak kazancının bir kısmını Youtube için içerik üretmeye çalışan kişiler ile paylaşıyor. İşte tam bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine ek bir kazanç sağlamak istiyorlar. Tabii bu arada bazı insanlar bu işi çok daha profesyonel yaparak ve popüler konular hakkında videolar çekerek çok büyük paralar elde etmeye başladılar ve böylece Youtuber’lık kavramı da hayatımıza girmiş oldu.

Gelelim en başarılı 10 Youtuber listesine!

Listedeki güncel abone sayılarının her geçen saniyede bile arttığını söylemekte fayda var 🙂

1. PewDiPie  63.3 Milyon Abone

PewDiPie  kim

İsveç doğumlu Felix, 2010 yılında “PewDiePie” adı altında bir Youtube kanalı açtı. Bu sırada Chalmers University of Technology ‘de endüstriyel ekonomi ve teknoloji yönetimi okuyordu. Diğer sene, okulu bıraktı ve İskandinavya’da bir reklam ajansında çalışmaya başladı. Burada da istediği başarıyı yakalayamayan Felix, Youtube kanalı için içerik üretmeyi ve Youtube için video çekmeyi meslek haline getirdi. Kanalını geliştirmek ve geçimini sağlamak için yaptığı Photoshop çalışmalarını satmaya başladı. Tüm bunları yaparken bir hot dog standında da çalışıyordu. Bütün imkansızlıklara rağmen çabaları bir sonuca vardı ve Temmuz, 2012’de kanalı 1 milyon aboneye ulaştı.

PewDiePew 15 Ağustos 2013’ten bu yana Youtube’ta en çok abonesi olan ve en çok gelir elde eden Youtuber olma unvanını taşıyor.

2. HolaSoyGerman 33,9 Milyon Abone

Hola Soy German kim

Şilili YouTuber Germán Garmendia, Latin Amerika’nın en büyük YouTube yıldızı. Germandia, HolaSoyGerman’ın haricinde, 24,4 milyon abonesi bulunan ve video oyunları üzerine odaklanan JuegaGerman adlı başka bir YouTube kanalına sahip.

Youtube kariyerinin haricinde şarkıcı olan Germandia yazarlık konusunda da kendini geliştirdi ve 2016’da “#Chupaelperro” adında bir kitap yayınladı.

3. ElRubiusOMG  29,6 Milyon AboneElRubiusOMG  kim

YouTube’ta  ElRubiusOMG  olarak bilinen Rubén Doblas Gundersen, 27 yaşında bir İspanyol YouTuber. Aynı zamanda en çok takip edilen İspanyol YouTube yıldızı.

ElRubiusOMG Youtube kariyeri devam ederken 2014 yılında “Troll” adlı etkileşimli bir kitap yayınladı.

4. Whinderssonnunes 29,7 Milyon Abone

Whinderssonnunes kim

23 yaşındaki Whindersson Nunes, komedi türünde vlog yapan Brezilyalı bir YouTube yıldızıdır. Kanalına günlük yaşamından kesitler, parodiler, şarkılar, film yorumları ve eğlenceli videolar yükler. Nunes, Youtube kariyerine 15 yaşında başladı ve hâlâ hızlı büyüyerek devam ediyor.

5. Fernanfloo 28,1 Milyon Abone

Fernanfloo kim

Asıl adı Luis Fernando Flores olan başarılı Youtuber, kanalına oyun videoları çekerek başladı. 24 yaşındaki Flores içerikleriyle oyun kategorisinde birçok kişiye ilham sağladı. Genç Youtuber Flores’in videolarında köpeğiyle sık sık karşılaşabilirsiniz 🙂

6. Yuya 21,4 Milyon Abone

Yuya kim

24 yaşındaki Meksikalı Youtuber Yuya, kanalında makyaj, saç ve diğer güzellik tüyolarını takipçileri ile paylaşıyor.  Yuya’nın günlük yaşantısını vlog tarzında çekip paylaştığı ikinci bir kanalı daha bulunuyor. Birçok markayla iş birliği yapan Yuya, güzellik kategorisinde şuan rakiplerinin bir hayli önünde!

7. Felipe Neto 21,8 Milyon Abone

Felipe Neto kim

30 yaşındaki Brezilyalı Youtuber Felipe Neto, ülkesinde 1 Milyon aboneye ilk ulaşan ve aynı zamanda en çok izlenen vlogger. Youtube kanalına ünlüleri, filmleri ve günlük yaşantısını komik bir dille eleştirerek başladı. Youtube üzerindeki başarısı dikkatlerden kaçmadı ve kendi yazdığı “My Life Makes No Sense” adlı komedi filmi 2017 yılında Netflix üzerinden yayınlandı.

8. NigaHiga 20,9 Milyon Abone

NigaHiga kim

Amerika’nın ünlü aktörlerinden Ryan Higa, 2006 yılında NigaHiga adında bir Youtube kanalı açıyor. Bu kanalda skeçler, müzik videoları ve pop kültürü üzerine kısa yorumlar içeren farkı türde komedi videoları yayınlamaya başlıyor. Youtube kariyeri, oyunculuk kariyerinin önüne geçiyor ve şuanda Amerika’da en tanınmış Youtuber’lardan biri olmayı başarıyor.

9. Markpiler 20,6 Milyon Abone

Markpiler kim

Markiplier olarak bilinen Mark Fischbach, bilgisayar oyunları üzerine video paylaşan bir Youtuber. Videolarında kullandığı dikkat çekici küçük resimler, ses ve görsel efektler onun bir anda tanınmasını sağladı. Markiplier, videoları sırasında verdiği aşırı tepkileriyle diğer Youtuber’lardan kolaylıkla ayırt edilebiliyor.

10. Jacksepticeye 19,2 Milyon Abone

Youtuber Jacksepticeye kim

27 yaşındaki İrlandalı oyun tabanlı YouTube yıldızı Seán William McLoughlin, 2013 yılında bir videoda PewDiePie’dan bahsetmesiyle kitlesel bir popülerlik kazandı. Dört gün içinde 2.500 aboneden 15.000’e çıktı. McLoughlin kendisini “YouTube’taki en enerjik ve en tutarlı video oyunu yorumcusu” olarak adlandırıyor.

Kendisini parlak yeşil saçlarıyla bildiğimiz McLoughlin, canlı yayınlarda yaptığı bağışlar ile hayranları tarafından çok seviliyor.

Bonus: KSI 18,7 Milyon Abone

Youtuber KSI

Gerçek adı Olajide William Olatunji olan KSI, 24 yaşında bir Youtuber. Kanalının adını oluşturan harfler “Bilgi, Güç, Dürüstlük” anlamına geliyor. Ünlü bir Youtuber olmanın yanında kendisi bir rapçi. Hatta iki şarkısı İngiltere’de listelere girmiş durumda.

Günümüzde herkesin “Acaba” dediği bir meslek olan Youtuber’lık bakalım daha kimleri fenomen haline getirecek!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar