Blog Trafiği ve Etkileşimi İçin Uygulayabileceğiniz 5 SEO Çalışması

Blog Trafiği ve Etkileşimi İçin Uygulayabileceğiniz 5 SEO Çalışması

Paylaşmayı unutmayın.

Blog Trafiği ve Etkileşimi İçin Uygulayabileceğiniz 5 SEO Çalışması – Dünya çapında milyonlarca blogda her gün yeni içerik yayınlanıyor. Google, her ziyaretçinin arama motorunda ortalama 11,4 saniye geçirdiği, dünyanın en çok ziyaret edilen web sitesidir. Google’da günde 3,5 milyardan fazla arama ve dünya çapında yılda 1,2 trilyon arama yapılıyor.

@datareportal.com

Blog Trafiği ve Etkileşimi

Blog oluşturmak işletmeniz için önemlidir. Çünkü potansiyel müşterilerinize faydalı bilgiler sağlar. Bu da şirketinizin güvenilirliğini ve düşünce liderliğini geliştirmeye yardımcı olur.

Ayrıca, blog yazan şirketlerin % 79’u, inbound marketingde olumlu yatırım getirileri olduğunu söylüyor. Blog oluşturma çabalarına yatırım yapan pazarlamacılar, blog yazmayan  meslektaşlarına kıyasla %67 daha fazla potansiyel müşteri elde ediyor.

Artık blog yazmaya başlamak için yeterli nedeniniz olduğunu varsayıyoruz. Peki, gönderilerinizin öne çıkmasını sağlamak için ne yapabilirsiniz? Bloğunuzu daha SEO dostu ve arama motorlarıyla alakalı hale getirerek, blog ziyaretçilerinizi ve trafiğinizi artırabilirsiniz.

Photo by Photo Mix on Pixabay

SEO nedir? Neden Önemsemelisiniz?

Arama motoru optimizasyonu (SEO), bloğunuzun Google gibi bir arama motorunun sonuçlar sayfasındaki sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olan en iyi uygulama setidir.

SEO, web kullanıcılarının arama motorlarını kullanırken aradıkları ortak anahtar kelimeleri kullanmanın yanı sıra; diğer web sitelerine ve sosyal medya kanallarına bağlantıları içeriyor. Tüm bu uygulamalar, bloğunuzun arama motorlarıyla olan alaka düzeyini artırır. Bu da gönderilerinizin sıralamalarda yükselmesine ve nihayetinde sitenize daha fazla trafik çekmesine yardımcı olur.

SEO, içeriğinizin doğru aramalarda görünmesini sağlar. Böylece blog yazmanın aşağıdaki avantajlarından yararlanabilirsiniz :

  • Uygun maliyetli organik trafik
  • Yüksek hedefli ve alakalı trafik
  • Kaliteli liderler, ziyaretçiler ve etkileşim
  • Markanızın otoritesini oluşturmak
  • Hedef kitlenizin güvenini kazanmak
  • Güçlü bir marka imajı oluşturmak

Blog Trafiği ve Etkileşimi İçin Uygulayabileceğiniz 5 SEO Çalışması

O halde gönderilerinizin SEO dostu olmasını nasıl sağlarsınız? Bloğunuzu SEO için optimize etmenize yardımcı olacak beş basit ipucu..

1. Doğru Anahtar Kelimeleri Seçin

Arama motorları, bir web kullanıcısının aramasıyla neyin alakalı olup olmadığını belirlemek için anahtar kelimeleri kullanır. Bir web kullanıcısı tipik olarak arama motoruna seçtiği konuyla ilgili kelimeler yazar. Sonrasında; arama motoru konuyla alakalı belirlediği en iyi sonuçları listeler.

Bloğunuzu optimize etmek için, verdiğiniz konuyla alakalı anahtar kelimeleri belirlemeli ve yazınıza eklemelisiniz. Google’ın Anahtar Kelime Aracı (Keyword Tool), bir anahtar kelimenin ortalama aylık aramalarını, alaka düzeyini, rekabet gücünü ve benzer anahtar kelimeleri aramak için kullanabileceğiniz birçok kaynaktan biridir.

Anahtar kelimelerin içeriğiniz boyunca organik olarak geçtiğinden emin olmanız da oldukça önemli. Anahtar kelimeleri içeriğinize “zorlamaya” çalışmayın. Çünkü bu, yayınınızın alaka düzeyini artırmaya yardımcı olmayacaktır.

2. Başlığınızı Optimize Edin

blog-trafigi-ve-etkilesimi-icin-uygulayabileceginiz-5-seo-calismasi
Photo by StockSnap on Pixabay

Okuyucuların %80’i aslında manşeti geçemiyor. Bu nedenle ilgi çekici bir başlık oluşturmak son derece önemli. Okuyucunun ilgisini çekmeli ve bloğunuzun özünü veya temel kavramını yakalamalısınız.

Mümkünse başlığınızı 66 karakterin altında tutmaya çalışın, çünkü bu, başlığın tamamının bir arama sayfasına sığmasını sağlar. Ayrıca, alaka düzeyini artırmak için içeriğinizde kullandığınız en iyi anahtar kelime öbeklerini başlığa dahil etmeniz önemli.

3. Yalnızca Orijinal İçerik Oluşturun ve Yayınlayın

Okuyucularınıza faydalı bilgiler sağlayan, orijinal içerik oluşturmak önemlidir. Google, algoritmalarının işlerini yapmasına yardımcı olduğu için orijinal içeriği sever. Hiç kimse, nüanslı cevaplara ihtiyaç duyduklarında aynı ipuçlarını kelimesi kelimesine sunan üç bloğa tıklamak istemez.

İçeriğinizi hazırlarken, arama motorlarının yayınınızı daha kolay taramasına ve dizine eklemesine yardımcı olmak için alt başlıklar kullanın. Bu, Google’a bloğunuzun neyle ilgili olduğunu söyleyecek ve içeriğinizin etki oranını artırmanıza yardımcı olacaktır.

Uygun olduğu durumlarda, yayınınıza ek trafik çekmeye yardımcı olmak için diğer sitelere, sosyal medya kanallarına veya bloğunuzdaki sayfalara en az üç bağlantı ekleyin. Diğer sitelere bağlantı verdiğinizde, içeriklerini sitenize de bağlayabilirler. Bu da trafiğinizi artırmaya yardımcı olur.

4. Her Zaman İlgili Resimleri Dahil Edin

blog-trafigi-ve-etkilesimi-icin-uygulayabileceginiz-5-seo-calismasi
Photo by Werner Moser on Pixabay

Genel olarak konuşursak, resim içeren blog gönderileri, resim içermeyenlere göre daha popüler olma eğilimindedir. Daha da önemlisi, insanlar görüntüleri metinden 6 kat daha kolay hatırladıkları için içeriğiniz ve bloğunuz daha akılda kalıcı hale gelecektir.

Son olarak, ALT etiketleriyle birlikte en iyi anahtar kelimelerinizi kullanarak başlıklar veya resim başlıkları eklemeyi unutmayın ve kaynaklarınıza atıfta bulunun.

5. Blog Trafiği ve Etkileşimi İçin – Meta Açıklama ve Etiketleri Dikkate Alın

Bloğunuza kısa bir meta açıklama eklemek, arama motorlarının yayınınızı bulmasını kolaylaştırır. Bir meta açıklama, bloğunuzu doğru bir şekilde özetlemeli ve en iyi anahtar kelimelerinizi içermelidir.

Bloğunuzu düzenlemenize yardımcı olmak için ilgili kategoriler ve etiketler de oluşturmalısınız. Böylece okuyucularınız ana sayfanızdan veya ana blog ekranınızdan hızlı bir şekilde belirli yayınları bulabilir. Etiketler ayrıca doğru WordPress eklentisiyle kendilerini popülerliğe veya diğer faktörlere göre düzenleyebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar