Apple Sağlık Sektöründe Nasıl Büyük Bir Oyuncu Olmayı Planlıyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Apple Sağlık Sektöründe Nasıl Büyük Bir Oyuncu Olmayı Planlıyor? – 2019 yılından bu yana Apple markası sağlık hizmetlerine yatırımı gerçekleştirmeyi planları arasında bulunduruyor. Günümüze kadar devam eden bu planlara bakıldığında da birçok kişi firmanın sağlık sektöründe nasıl akıllı bir pazar yaratabileceğini düşünüyor. 

Apple Sağlık Sektöründe Nasıl Büyük Bir Oyuncu Olmayı Planlıyor?

Apple Sağlık Sektörüne Nasıl Giriş Yaptı?

Aslında Apple firması tarafından sağlık sektörüne giriş gerçekleştirilmesi açısından büyük CEO Steve Jobs’un yaşadığı sağlık sıkıntıları göz önüne alınmıştı. Jobs sonrasında CEO olarak görev gerçekleştiren Tim Cook bu noktayı hiçbir zaman aklından çıkarmamak ile birlikte markanın Apple watch saatlerini geliştirerek sağlık sektörüne giriş gerçekleştirmiştir. 

apple-saglik-sektorunde-nasil-buyuk-bir-oyuncu-olmayi-planliyor?

Aslında modanın bir türevi olarak kullanılan bu saatler, aynı zamanda teknolojinin yani akıllı telefonların bileklerinizde bulunması gerekliliği ile ortaya çıkmıştı. Sadece bu saatler ile değil farklı girişimler sayesinde de sağlık sektöründe giriş gerçekleştirildi. Bunlar arasında ResearchKit ve CareKit örnekler oluşturuyor. Bu uygulamalar tıbbi kayıtlarınızı iPhone içerisinde bulundurmak için büyük bir anlaşma sayesinde aktif hale geldi. 

Apple Sağlık Departmanı Bulunuyor Mu?

Bugün Apple CEO‘su olarak görev gerçekleştiren Jeff Williams aslında şirket içerisinde sağlık departmanının yönetimini de gerçekleştiriyor. Bu sayede akıllı saatlerde ilerleme elde edilirken, diğer teknolojilerde de sağlık açısından odak alanları geliştiriliyor. Bu alanlar arasında da yazılım, donanım ve servis hizmetleri bulunuyor. 

Sağlık departmanı tarafından sunulan ve geliştirilen sistemlere bakıldığında da isterseniz donanım isterseniz yazılım üzerinden Apple cihazlarınızda kullanabileceğiniz sistemler bulunuyor. Aslında markanın satışlarına bakıldığında akıllı cihazlar yani telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar halen büyük bir satış kesimini oluşturuyor. Ancak sağlık hizmetleri için sunulan bu cihazlar da giderek daha fazla satılan ve kabul edilen bir yüzde sağlıyor. 

apple-saglik-sektorunde-nasil-buyuk-bir-oyuncu-olmayi-planliyor?
@pexels

Apple Rakiplerinin Sağlık Girişimleri

Diğer bir taraftan bakıldığında da Apple ile büyük bir rekabet içerisinde bulunan Samsung, Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi markalar tarafından da sağlık sektöründe girişimler gerçekleştiriliyor. Bu açıdan marka rakipleri karşısında da sağlık açısından sektörün güçlü markalarından biri olmak için gelişimlerine çok yüksek özen gösteriyor. Aslında öte yandan da sağlık sektöründe gerçekten cihazlar ve medikal ürünler üreten markalar ile rekabet içerisinde bulunması da gerekiyor. 

Marka kendi kategorisinde akıllı cihaz üreticileri ile belirli bir rekabet içerisinde bulunurken, sağlık ve medikal üreticileri ile rekabet içerisinde bulunmuyor. Ancak bugün sağlık sektöründe iPad veya iPhone gibi cihazlar sağlık takibi gerçekleştirmek için tıp çalışanları tarafından çok sık kullanılıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar