Akıllı Saatler ve Bize Sağladıkları

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı Saatler ve Bize Sağladıkları – Akıllı saatler, bileğe takılmak üzere tasarlanmış taşınabilir bir cihazdır. Akıllı saatlerin çalışma prensibi aynı akıllı telefonlardaki gibidir ve dokunmatik ekrana sahiptir birçok uygulamayı size bir arada sunar. Bu makale sizlere akıllı saatler ve bize sağladıkları nı içermektedir.

Akıllı Saatler ve Bize Sağladıkları

Sadece Zamanı Söylemiyorlar

Çoğu insan saat takmayı tercih eder. Amaç ya işlevseldir (basitçe zamanı söylemek) ya da moda olduğu içindir. İyi bir saat, birinin bileğinde harika görünür.

Ancak akıllı telefonun gelişiyle saatler giderek daha az popüler hale geliyor. Telefonu saati söylediğinde, takvimi olduğunda ve alarmı olduğunda kimin bir saat satın alması gerekir? Bu geçerli bir nokta ve son birkaç yılda saat satışlarının azaldığını açıklıyor.

akilli-saatler-ve-bize-sagladiklari
@unsplash

Ancak akıllı saatler, biraz farklı bir şey sundukları için bu eğilimi etkiliyor. Tüm bu temel saat özelliklerini sunarlar ancak aynı zamanda akıllı telefonların yapamadığı şeyleri de yaparlar. Bu makale boyunca bunların ne olduğunu tam olarak açıklayacağız.

Bir Telefon, Anahtar Veya Cihaz Bulmak Daha da Kolay

akilli-saatler-ve-bize-sagladiklari
@unsplash

Bildiğiniz gibi, bir telefonu veya anahtarları kaybetmek son derece sinir bozucu bir deneyimdir. Neyse ki bir akıllı saat bu rahatsızlığı geçmişte bırakabilir. Çoğunun “Telefon Bul” özelliği vardır. Telefonunuzu veya herhangi bir cihazı ona bağlayabilir ve istediğiniz zaman saatiniz üzerinden çaldırabilirsiniz. Telefonunuzu mu kaybettiniz? Saniyeler içinde yerini bulmak için saatinizdeki birkaç düğmeye basmanız yeterlidir.

Bileğinizde Bir Seyahat Arkadaşı

Bir akıllı saat, neye ihtiyacınız olduğunu senden daha iyi bilen biri olabilir. Örneğin Apple Watch, talimatları izlerken sağa mı yoksa sola mı dönmeniz gerektiğini söylemek için bileğinize farklı titreşimler verebilir. Örneğin, sürekli olarak bir akıllı telefona bakmak yerine, nereye gideceğinizi bildiren görünmez bir kılavuzu takip edebilirsiniz. Bir haritaya bakmak yerine yukarı bakın ve manzaraya bakın.

İyi Bir Fitness Takipçisi Olarak Çalışırlar

akilli-saatler-ve-bize-sagladiklari
@unsplash

Birçok akıllı saatin temel bir özelliği olarak fitness takibi vardır. Fitness hedeflerinize ayak uydurmanıza yardımcı olacaktır. Dolayısıyla, bir fitness takipçisi veya adımsayar almayı düşünüyorsanız, onu iyi bir akıllı saatle değiştirebilirsiniz. Bir akıllı saat tam olarak ne yapabilir? Adımları, mesafeyi, kalorileri, kalp atış hızını, nabzı sayabilir ve hatta bazıları ihtiyaç duyabileceğiniz diğer önemli ölçümleri hesaplamak için bunun ötesine geçebilir.

Sosyal Medya Bildirimlerinizi Görün

Bileğinde Facebook, Twitter, WhatsApp, SnapChat veya diğer sosyal bildirimleri kim görmek istemez? Bazı saatler sadece mesajlarınızı ve sosyal medya etkinliğinizi gösterir, ancak diğerleri de uygulamayla etkileşime girmenize izin verir. Bunu doğru bir şekilde yapan bir saat bulurken dikkatli olun. Pek çok üretici, saatlerinin bu şekilde “bağlandığını” iddia edebilir, ancak aslında cep telefonunuzdan bir Bluetooth sinyali vermeleri gerekiyor. Gerçekten bağımsız, akıllı saatler bir veri planı ve SIM kart gerektirir ve daha pahalı olma eğilimindedir.

Mesajları Yanıtlayın Ve Aramaları Anında Alın

Bileğinizde akıllı saatiniz varsa, artık telefonunuzu cebinizden çıkarmanıza gerek yok. Hareket halindeyken arama alabilir veya mesajları yanıtlayabilirsiniz. Bu, özellikle egzersiz yapıyorsanız veya telefon taşımanın çok garip olduğu bir senaryoda kullanışlıdır. Tüm bunların bir akıllı telefondan çok daha küçük bir ölçekte yapıldığını unutmayın, bu yüzden arayüz açısından biraz zor olabilir. Bir akıllı saat bu görevler için asla bir telefonun yerini almayacaktır, ancak bir telefon taşımayı düşündüğünüzde  giyilebilir olması dolayısıyla kesinlikle çok beceriklidir.

Etkinlik Yaparken Bile Bağlısınız

@unsplash

Koşarken, bisiklete binerken, yüzerken veya başka herhangi bir egzersiz yaparken mesajlarınıza, aramalarınıza veya bildirimlerinize göz atmak isteyebilirsiniz. Bazen bu aktivitelerde yanınızda bir telefon bulundurmanız mümkün değildir ve yine de yaptığınızda bu sadece can sıkıcıdır. İşte bir akıllı saatin gerçekten kullanışlı olduğu yer burasıdır. Su altında mısınız? Hiç sorun değil… Apple Watch Series 4, su altında 50 metre su geçirmezlik derecesine sahiptir. Havuzdan ayrılmak zorunda kalmadan mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Telefonunuzdan Daha Uzun Süre Bağlı Kalmanızı Sağlar

@unsplash

İlk andan itibaren düşünüyor olabilirsiniz, zaten iyi bir akıllı telefonunuz varken neden akıllı bir saate ihtiyacınız var? Bu soruyu aklınızdan çıkarın çünkü bazı akıllı saatlerin pilleri bir telefonun kıyaslayamayacağı kadar güçlüdür. Uzun bir yolculuğa mı çıkıyorsunuz? Akıllı saatlerin bazıları, tek bir tam şarjla seyahatiniz boyunca, 10 güne kadar bağlı kalmanızı sağlayabilir.

Ekstra; Diyelim ki yürüyorsunuz ve birdenbire arkadaşınızın bahsettiği bir YouTube videosunu izlemek istiyorsunuz. Saatinizde YouTube oynamaya yalnızca bir veya iki tık uzaktasınız. Hareket halindeyken video izleyebilir ve müzik çalabilirsiniz. Hiçbir zaman telefonunuzun büyük ekran kalitesinin yerini alamaz, ancak bu hızlı anlar için, kolaylık açısından rakipsizdir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar