Twitter TikTok’u Satın Alma Girişiminde Bulunuyor

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter TikTok’u Satın Alma Girişiminde BulunuyorTikTok yakaladığı bu geniş kullanıcı kitlesi ve reklam gelirleriyle birlikte pek çok firmanın radarına girmiş bulunmaktadır. Genel olarak birçok sosyal medya firmasının yakından takip ettiği TikTok diğer bütün uygulamalara göre çok daha iyi bir ivme yakaladığı aşikardır. Hal böyle olunca da Twitter da bu uygulamayı satın almak için çeşitli yönelimlerde bulunmaya başladı.

Twitter TikTok’u Satın Alma Girişiminde Bulunuyor

Öncelikle TikTok ABD Başkanı Donald Trump ile bir takım sorunlar yaşamıştı. Bu sorunların temelinde ise TikTok’un ana şirketi olan ByteDance’in ya da TikTok’un Amerikalı kullanıcıların kişisel verilerini Çin Hükümeti’ne paylaştığı iddiası yer almaktaydı. Fakat TikTok’un böylesine bir durumun söz konusu olmadığını bildirmesiyle birlikte durumlar iyice kızışmıştı. Trump ise bu olaya karşı TikTok’un ana şirketi olan ByteDance’nin ABD üzerindeki bütün faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Karar ise tam 45 gün içerisinde yürürlüğe girecekti.

twitter-tiktok’u-satin-alma-girisiminde-bulunuyor
@pexels

Twitter da bu karar yürürlüğe girmeden önce TikTok’u satın alma girişimlerine yöneldiğini kısa bir süre önce açıkladı. Fakat TikTok ile yapılan görüşmelerin halen ne durumda olduğu ve kararın net bir şekilde kabul edilip edilmediği de şu an için kesin değildir. Halen görüşmeleri devam eden TikTok’un ise ABD üzerindeki faaliyetlerinin ne olacağı da ilerleyen süreçte belli olacaktır.

Microsoft da TikTok’u Satın Almak için Kolları Sıvıyor

Twitter’dan sonra TikTok’u satın alma girişimlerine yönelen bir diğer firma da Microsoft olmaktadır. Hemen hemen aynı dönemlerde bu girişimlerini duyurun iki firma da halen net bir anlaşma sağladıklarını bildirmemişlerdir. Ancak genel olarak değerlendirilecek olursa Twitter’ın Microsoft’tan daha düşük bir ihtimali olduğunu belirtebiliriz. Bunun nedeni ise Microsoft’un çok daha iyi bir satın alma fonunun bulunduğudur. Fakat yine de Twitter da güzel bir anlaşma ile birlikte TikTok’u satın alabilme şansına sahiptir.

twitter-tiktok’u-satin-alma-girisiminde-bulunuyor
@pexels

Microsoft ise CEO’su ile birlikte TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını içerecek olan bir anlaşma yolunda ilerlemektedir. Twitter ile çekişmeli olarak ilerleyecek olan bu anlaşma süreci henüz TikTok tarafından doğrulanmış değildir. Yakın bir zamanda ise bu anlaşmaların TikTok tarafından onaylanıp onaylanmadığı açıklanacak gibi duruyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar